Uwielbiam połączenie banan + szpinak, a szczególnie w tym wydaniu. Smoothie wychodzi naprawdę puszyste i leciutkie :) ~ Smoothie szpinakowo-bananowe ~ Składniki: 150g szpinaku (najlepiej świeżego) dojrzały banan Banana obieramy, kroimy na mniejsze części i blendujemy ze szpinakiem na gładki mus. Podajemy w wysokiej szklance
Kuchenny Skrawek NiebaIchni bigos. Z wyglądu podobne zupełnie do niczego. W smaku oszczędne. Dlatego doprawione. I teraz to jeść mooożna! Najlepiej Zieloną Łyżką. Czekając na paczkę. W bananowym zacieszu na fejsie! SKÅL! Wielka ryba do trzech razy sztuka. Poprzednie wersje ( tutaj i tutaj ) były dobre. Ale kombinowane. Bo zawsze szukałam tego właściwego wielorybiego smaku. Równocześnie zabijając
bastalenaGotujemy przez 25 minut co jakiś czas mieszając. Kaszę przekładamy do słoiczka/miseczki. Serek twarogowy mieszamy z miodem i cynamonem. Serek i pokrojoną mandarynkę kładziemy na kutię. Kromki chlebka bananowego smarujemy masłem z nerkowców i marmoladą
Kuchenny Skrawek Niebasmaku) Gotowałam jeszcze 10 min. Wymieszałam. I podałam Gizmolowi. Butlę. Wrąbał, aż mu się uszy trzęsły. Resztę rozlałam do miseczek, mojej i Stwórcy. Lekko mdłe. Ale w podrasowanej, bananowej wersji ;) zjadliwe. Przepis (jak i wstęp) pochodzi z książki "Kuchnia pięciu przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych
bastalenaDzisiaj proponuję słodkie bułeczki zrobione z bananowego puree, nadziane dżemem z czarnych porzeczek i udekorowane plasterkami banana. Ciekawe połączenie smaków, które idealnie do siebie pasują. Bułeczki są mięciutkie, pachnące bananami i najsmaczniejsze jeszcze gorące Składniki: Bułeczki: 2 średnie banany 2 i 1/2 szklanki mąki 1 dżem z czarnych porzeczek „Łowicz” 30 g świeżych drożdży 1/3 szklanki mleka
Oryginalny smakKawa bananowa? Czemu nie :) Dzisiaj zapraszam was na pyszną kawę. Co prawda bez deseru, bo sama w sobie jest również idealnym deserem, więc więcej rozpusty nie ma :) a dodatkowo jest świetnym pretekstem na spotkanie z przyjaciółką. Ja osobiście jestem nią zachwycona i na pewno jeszcze nie jeden raz wykorzystam ten przepis. Składniki: 2 filiżanki kawy espresso 1 banan
Niezły Młynektego warzywa. Tym razem dodałam go do owsianki, jak widać na zdjęciu ładnie ją zabarwił. Śniadanko wyszło bardzo pyszne i słodziutkie (za sprawą bardzo dojrzałego banana) :D ~ Jarmużowo-bananowa owsianka z serkiem twarogowym, kawą i cynamonem ~ Składniki: 40g płatków owsianych 5g śierzo mielonego siemienia lnianego garść jarmużu (~50g) dojrzały banan + 100g serka twarogowego cynamon kawa Płatki zalewamy wrzątkiem
Kuchenny Skrawek Niebasztywno, dodajemy cukier i żelatynę. Ubitą śmietankę dajemy na tartę i wkładamy do lodówki. Czekolada do dekoracji: Do rondelka dajemy czekoladę, mleko i rozpuszczamy. Ciepłą czekoladą dekorujemy tartę bananową. Smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościdużej łyżki na sam dół dajemy 3 duże łyżki naszego musu jabłkowego (starajmy się nie ubrudzić naszych szklanek), następnie wykładamy warstwę dżemu malinowego. Na dżem malinowy nakładamy nasz mus bananowy, na niego trafia warstwa jogurtu naturalnego. Na samą górę wykładamy warstwę musu z kiwi. Nasze desery wkładamy na kilka godzin do lodówki i gotowe. Smacznego
Mentor Smakuranem i wstałam też bardzo wcześnie. Więc jestem trochę zmęczona, szczególnie, że mam zabiegany dzień. Dlatego śniadanie musiało być duże i sycące :) ~ Kakaowa owsianka z musem bananowym, serkiem makowym, kalafiorem i cynamonem ~ Składniki: 40g płatków owsianych łyżeczka kakao słodzidło + 100g serka twarogowego łyżka masy makowej banan ~200g ugotowanego kalafiora Płatki zalewamy wrzątkiem, dodajemy słodzidło, kakao i gotujemy do zgęstnienia
Kuchenny Skrawek Niebasię strzałem w dziesiątkę. Zajada bez marudzenia. A ja? Popijam od czasu do czasu napar imbirowy. Rozgrzewający. O tej porze roku najlepszy. A ponadto jelitka lepiej pracują. Lunch: Chlebek bananowy z herbatą imbirową 1 cytryna 1 litr wrzątku 2 łyżki cukru trzcinowego 0,5 łyżeczki imbiru 2 łyżki zimnej wody zielona herbata Sok z cytryny wlałam do garnuszka. Zalałam
bastalenaduże łyżki naszego musu jabłkowego (starajmy się nie ubrudzić naszych szklanek), następnie przy pomocy dwóch dużych łyżek układamy warstwę jogurtu naturalnego. Na pierwszą warstwę jogurtu nakładamy nasz mus bananowy, na niego ponownie trafia warstwa jogurtu naturalnego. Na samą górę w środek dajemy 2 łyżeczki powideł śliwkowych, zaś dokoła nakładamy dużą łyżką przygotowany wcześniej mus pomarańczowy. Nasze desery wkładamy na kilka
Mentor Smakuzawsze równie smaczne) szlaczki. Oba "kolorki" zachwycają smakiem, aromatem i delikatną, wilgotną fakturą. Widoczne (szczególnie na jasnej części) "plamki" to morwa biała po upieczeniu. Idealnie wpasowuje się w nasz bananowy klimat. W smaku przypomina... rodzynki? Tak, to mogą być takie "inne rodzynki". Idealnie komponuje się z dżemem, konfiturą. Szczególnie dobry jest na drugi dzień. Oczywiście można również spożywać
Wypisz Wymaluj