wynos . Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka roślinnego 100 g jogurtu greckiego 2 łyżki miodu lub syropu z agawy 1/2 łyżeczki mielonej wanilii ulubione owoce: borówki, maliny, banan Wykonanie: Płatki owsiane wsypać do miski lub słoiczka, zalać mlekiem, dodać jogurt, syrop z agawy oraz mieloną wanilię i bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do lodówki na całą noc. Rano udekorować
Healthy food explorerwww.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ Składniki na 1 porcję : *250 ml mleka *1/2 mango *2 łyżki siemienia mielonego *1 łyżka żurawiny *1 banan Blenduje :) Smacznego i na Zdrowie
Gotowanie Patkideser, który zawsze dotyka delikatnych ... podniebień. SKŁADNIKI: 500 ml. mleka 300 gr. mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1/2łyżeczki oleju szczypta soli 2 banany 2 gruszki nutella WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com
RITA food channeljesienny wieczór dzielę się przepisem na smaczne i zdrowe ciasteczka, tym razem bez banana, ale za to z pysznym masłem orzechowym, które sprawia, że ciasteczka są bardziej kruche. Przepis jak zwykle jest bardzo prosty, nie potrzeba również wielu składników, chociaż śmiało można dodać do ciasteczek np. kawałki gorzkiej czekolady lub suszone owoce. Ciasteczka doskonale nadają się na szybką przekąskę
Healthy food explorertakże bezglutenowy :). Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 jabłko 1 łyżka mąki kokosowej 2 łyżki mąki ryżowej pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka ksylitol Krem czekoladowy: pół awokado pół banana 1 łyżka kakao Wykonanie: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę. Wrzucić żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę oraz starte jabłko i znów
Healthy food explorertaki posiłek świetnie sprawdzi się na wynos, a drugi podałam w kokilce - idealna porcja na słodki deserek. Na zdjęciach można zobaczyć też przykładowe dodatki - u mnie to niezastąpione plasterki banana i masło orzechowe crunchy. Druga wersja jest bez dodatków, żeby wspaniała kremowa konsystencja budyniu była dobrze widoczna ;) Naprawdę w smaku i konsystencji przypomina ten torebkowy, ale jednak ten w wersji
Healthy food explorercałą noc. Następnie podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając, posłodzić i pod koniec gotowania dodać łyżkę wiórków kokosowych. Przelać do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami (np. banan, masło orzechowe, wiórki kokosowe
Healthy food explorerłyżka roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki ksylitolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do dobrze nagrzanej i wysmarowanej olejem kokosowym gofrownicy
Healthy food explorerBardzo gorąco polecam :) Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki orkiszowej lub innej ulubionej szczypta sol 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać ksylitol
Healthy food explorerinnymi do takich koktajli. Robię je dość często, tym bardziej teraz kiedy świeżych owoców jest pod dostatkiem. Na upalne dni taki zimny koktajl jest rewelacyjny. Składniki: 4 brzoskwinie 1 banan 200 ml. jogurtu naturalnego Wykonanie: Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do kielicha blendera. Zblendować. Dodać jogurt i ponownie zblendować do połączenia składników. Można dodatkowo schłodzić w lodówce
Agusiowe smakołykiowocami: nektarynkami, borówkami, jeżynami ananasem i melonem, malinami i mango. Do tego warto dodać nasiona chia, goi, siemię lniane i siekane orzechy . W każdym w słoiku, jako baza występują banan i jogurt oraz oczywiście granola. Proporcje i skład to już kwestia gustu. Jeśli wolicie by śniadanie było bardziej chrupkie – dodajcie mniej jogurtu. Naszym zdaniem świetnie sprawdza się sposób pakowana
Niedzielny kucharzDzień dobry, Wracamy do słodkich poniedziałków? No rejczel! Ostatnio pytaliście co zabrać ze sobą w drogę? Jaką przekąskę? Bo ile można jeść kabanosy, banany czy orzechy, a wszystkie kupne batony i kulki mogą zrujnować kieszeń. Chociaż co mnie cieszy, to coraz więcej jest takich o fajnym składzie w dobrej cenie i o dobrym smaku. Te kulki jaglane nasze dzieciaki uwielbiają
PaleoLifejeszcze świetnie skleiły pancakes, dzięki czemu wyszły kształtne i foremne. Już nie musiałam dodawać żadnej mąki. Jako że placuszki same w sobie wyszły słodkie – dzięki bananowi – rekomenduję aby podawać je z bardziej kwaśnymi dodatkami, tj. dżemem czy owocami. Puszyste i delikatne pancakes idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie czy kolacja. Spróbujcie sami! A jak macie ochotę na inne
A to pestkaSpód: 1,5 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 szklanki suszonych daktyli 2/3 szklanki oleju kokosowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Masa: 4 dojrzałe banany 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki orzechów nerkowca (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 1/3 szklanki syropu wiśniowo-daktylowego (można zamienić na dowolny sok owocowy) 1/4 szklanki syropu daktylowego Dodatkowo: kilka łyżek
Domowa Cookierenka Agi