pisałam Wam o tym, jak bardzo lubię kolor pomarańczowy na stole. Na razie nic sie nie zmieniło i pomarańczowa faza trwa. Dzisiaj zapraszam na pyszną surówkę z marchewki i ananasa. Jest lekko słodka i orzeźwiająca. Możemy podawać ją ze wszystkimi owocami. Bardzo dobrze smakuje posypana orzeszkami piniowymi lub włoskimi. Takie zdrowe conieco na wiosnę, kiedy bardzo chce się czegoś
dolcevitainmykitchenwody – 270g kaszy jaglanej – 30g oleju kokosowego nierafinowanego – szczypta soli Dodatkowo: – syrop daktylowy – ulubione owoce, pokrojone w kostkę lub plasterki (u mnie: kiwi, kaki, ananas, mandarynka, banan, granat) – twaróg lub ricotta – musli lub granola ( z patelni , waniliowa , jabłkowa , z rabarbarem , z orzechami ) – chia, sezam do posypania Kaszę przelewamy wrzątkiem na sicie
Be Fit Be StrongWygląda pięknie, nieprawdaż? I jak smakuje... Połączenie kokosa, ananasa, śmietany i chrupiących wafelków. Ciasto idealne na święta i na sylwestrową imprezę. W dodatku jest proste w wykonaniu, nikomu nie powinno sprawić trudności. Zapraszam od degustacji. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzepisu poniżej) i zrezygnujemy z masła. Zapraszam. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej spora garść słonecznika 1 łyżka masła ( w wersji wegańskiej kapka oliwy) 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasów kilka łyżek majonezu (w wersji wegańskiej kilka łyżek sojonezu) sól, pieprz, ewentualnie szczypta cukru, kurkuma Wykonanie: 1. Słonecznik prażymy na suchej patelni, możemy dodać łyżkę masła. Powinien lekko zbrązowieć. W wersji
Kawa z mlekiemnaszym menu. Bardzo lubię ją za smak i wygodę bo robiąc różne warianty takich kiszonek mam gotowe sałatki do obiadu albo na przekąskę. Dzisiejsza wersja z kurkumą, czosnkiem i ananasem jest wyjątkowo zdrowa i pyszna. Kapusta kiszona to bomba witaminowa więc warto ją jeść, ale też warto zrobić samemu. To bardzo proste i możemy robić swoje własne mieszanki smakowe. Zwykła
Smaczna Pyzacienką nitkę jelita. Wrzucić krewetki do miski. Jeśli macie mrożone to najpierw zalać krewetki wrzątkiem, zostawić na 1 minutę. Następnie odcedzić. Papryczki i czosnek pokroić drobno, dodać do krewetek. Ananasa pokroić w grubą kostkę i wrzucić do miski. Dodać paprykę słodką, oliwę, część natki pietruszki, sól, pieprz. Wymieszać. Przykryć i odstawić na chwilkę. Ser pokroić w plastry, skropić oliwą
Kuchnia PokoleńSkładniki: 3 zupki chińskie o smaku kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 wędzone nogi z kurczaka 2 ogórki kiszone 1 puszka ananasa 5 łyżek majonezu Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym kurczakiem
czarrna od kuchnipół godziny i efektowny obiad gotowy 🙂 Przepis bierze udział w wydarzeniu Błyskawiczny piątek 🙂 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 puszka … Czytaj dalej Curry z ananasem i liczi
czarrna od kuchnizeszłym roku zachwycałam się połączeniem bobu z orzechami włoskimi. W tym sezonie będę często podjadać go z ananasem. Dawno żadna sałatka nie smakowała mi tak bardzo, jak ta, którą prezentuję poniżej :) Czytaj więcej
Kasia Sarnakostkę arbuza 1 garść odszypułkowanych i przekrojonych na połówki truskawek 1 garść pokrojonej w półplasterki nektarynki 1 garść obranego z łupiny i zdrewniałego środka oraz pokrojonego w kawałki ananasa 1 chlust syropu klonowego Odpowiednio wcześniej przygotować wszystkie składniki. Makaron Lubella Mini świderki z czekoladą ugotować zg, z przepisem na opakowaniu, odcedzić i odstawić do wystudzenia. Gotowałam bez sugerowanego przez
Grunt to przepis!Scroll down for recipe in English Sałatka owocowa z miętą i dressingiem miodowo-cytrusowym (6-8 porcji) Składniki: 400 g świeżych truskawek, bez szypułek i pokrojonych na połówki 1/2 ananasa, obranego i pokrojonego na małe kawałki 200 g świeżych czereśni, bez pestek i podzielone na połówki 200 g świeżych jagód lub borówki amerykańskiej 200 g świeżych malin 1/4 szklanki posiekanych
karmelowySkładniki: 1/2 szklanki wody kokosowej 1/2 szklanki malin 1 banan 200 g ananasa 150 g truskawek Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka wody kokosowej 1 banan 1 łyżeczka sproszkowanej herbaty matcha 1/2 pomarańczy ananas (użyłam wcześniej zamrożonego - około 200 g) truskawki 200 g Przygotować pierwszą warstwę. Do blendera wlać 1/3 szklani wody kokosowej, dodać banana oraz herbatę matcha. Przelać do szklanek. Druga warstwa - zmiksować banana z połówką pomarańczy oraz 1/3 wody kokosowej. Wylać
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1/2 szklanki wody kokosowej garść orzechów laskowych 1 marchewka 2 pomarańcze ananas (użyłam wcześniej zamrożonego - około 160 g) Pomarańcze i marchewkę obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria SmakuGrill kocha owoce a owoce kochają grill, dlatego postanowiłam przygotować owocowa salsę, używają ananasa, łódeczki jaka powstała po jego wydrążeniu i kilku dodatkowych składników. Powstał fajny, egzotyczny, orzeźwiający dodatek, idealnie pasujący do naszego mięsnego dania. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik