zupa - 39741 przepisów (strona:2309/2650)

Brak tytułu 218

poszukiwaniu dobrego  makaronu.......... Makaron - jemy go dość często.  W zupie, z sosemw zapiekankach i na wiele innych sposobów. A czy zastanawialiście się kiedyś dlaczego makaron jest żółty ? Hmmm... odpowiecie prz jajka ! A przeczytajcie skład makaronów które macie w kuchni - ja wyjęłam 3 różne opakowania.  W składzie żadnego z nich nie znalazłam jaj - tylko mąka i woda. Więc

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 167

semoliny oraz z e świeżych jaj. Dzięki temu, makaron nawet pod ługim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400%. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup - sosów - łazanek - potraw mięsnych Opakowanie: 250 g Tak wygląda po ugotowaniu. Faktycznie - nie łatwo było by go rozgotować. Nie jak wiele  makaronów, które po 4 minutach w wodzie  - rozpuszczają

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 250

semoliny  oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt , jednocześnie przyrasta prawie 400%. Opakowanie: 250g Producent poleca użycie makaronu do: - zup - sosów - potraw mięsnych. Ja polecam również do sałatek. Makaron się nie rozgotowuje, nie skleja i fajnie wygląda w sałatce. Więcej o makaronach Wielickich znajdziecie  tutaj Sałatka makaronowa z ogórkiem

kolorowotorcikowo
Krem kartoflano-ogórkowy 176

Składniki: 750 ml wody 4-5 ogórków gruntowych 1 marchew 1/2 cebuli 4 średnie ziemniaki 1 kostka rosołowa pieprz, sól olej do smażenia koperek groszek ptysiowy

kolorowotorcikowo
Chlebowe paluszki z oliwkami i parmezanem 199

ciasta smarować oliwą, posypać mieszanką sera, oliwek i rozmarynu. Zwijać w spiralkę, układać na blasze. Piec w 170 stopniach C do zrumienienia. Paluszki to doskonały dodatek do sałatek, sosów, zup,. a także jako przegryzka do piwa lub wina. Smacznego

kolorowotorcikowo
Krem selerowo-szpinakowy z jajkiem 183

Selera zalać bulionem, dodać szpinak i cukier - gotować do momentu aż seler będzie miękki. Pod koniec gotowania dolać śmietankę, sok z cytryny i ocet winny. Doprawić do smaku. Gotową zupę zblendować na krem. Krem selerowo-szpinakowy podawać z gotowanym na twardo jajkiem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 196

królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty Były też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia.  Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu.   Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce. Ukoronowaniem obiadu, był przepyszny deser - mus śliwkowy

kolorowotorcikowo
Tarta ze szparagami i cukinią 252

Była zupa z białymi szparagami , obiecałam, że będą i zielone.  I oto zielne szparagi zawędrowały do tarty. A towarzyszy im cukinia. Ot taka tarta na zielono ;) CIASTO: 150 g zimnego masła 1 i 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli 2 łyżki posiekanej bazylii FARSZ: 1/2 pęczka szparagów zielonych 1 mała cukinia 300 ml śmietany

kolorowotorcikowo
Chłodnik z botwinki 185

Czy to chłodnik, czy może buraczkowy koktajl ? Nie ważne ! Ważne, że idealnie chłodzi podczas upałów. A te mają powrócić, prawda ? MUSZĄ ! Jak jadacie chłodniki ? Ja zwykle

kolorowotorcikowo
Prezentacja produktów regionalnych - Sułów 171

patrzyłam się na te wszystkie smakołyki :) Zainteresowanie stoiskiem Stowarzyszenia Rozwoju Miejscowości Deszkowiece II "Wieź Pokoleń" Placki z fajerki także smakowały :) Kaszaczek i faszerowany ziemniak - pyszne :) choć ziemniak nieco zimnawy Zupa gospodarza - coś na kształt meksykańskiej (mało regionalna) i niezbyt ciepła. Pierogi z bobem i mięsem - niestety zimne. Było w czym wybierać... I jeszcze więcej dobroci... Panie ze Stowarzyszenia Promocji

Pasja Smaku
Cukinia, bakłażan, dynia. Najlepsze przepisy - recenzja 199

hodowli, podstawowych formach podania tych warzyw, jak i najważniejszych informacjach, które udało się zebrać na ich temat. Przepisy dzielą się na 5 rozdziałów: przystawki i małe dania sałatki i zupy potrawy wegetariańskie mięso, ryby i dodatki wypieki pikantne i słodkie Nie ma natomiast podziału na rodzaje warzyw, przepisy są dość wymieszane: raz bakłażan, raz dynia, raz cukinia. Zdjęcia są ciekawe

Pasja Smaku
Jesienna potrawka z kurczaka 199

Idą chłody - mam coraz większą ochotę na zupy, kremy, ciepłe gulasze i różne potrawki. Chce wykorzystywać jesienne owoce i warzywa. Gotować coś, co będzie miało kolory trzeciej pory roku - mojej ulubionej. Ta potrawka świetnie się w to wpisuje. Inspiracja: Biblioteczka Poradnika Domowego: Obiad w pół godziny, s. 11. Składniki: 1 filet z kurczaka żółta i czerwona papryka pół kapusty pekińskiej

Pasja Smaku
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 174

czekać na to, co dla nas wybrał.  Na początek podano cappuccino z selera z mocno wyczuwalnym tymiankiem. Dla mnie to było coś nowego, mimo, że podobne kremowe zupy już jadałam, chociaż nigdy wcześniej z selera. Danie, co oboje możemy przyznać, było niezwykle delikatne i przyjemne. Zwłaszcza jego puszystość zwracała uwagę. Po chwili stały przed nami puste naczynia. Przystawka

Pasja Smaku
XX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 204

ostro jak zapewniali nas kucharze. Spokojnie mogłam zaryzykować papryczkę chili. Podczas Jarmarku Hetmańskiego odbył się konkurs kulinarny "Smaki Zamościa i Roztocza". Komisja, której przewodniczył Andrzej Baczkowski nagrodziła: zupę z soczewicy z kulkami mięsnymi przygotowaną przez kucharzy Restauracji Padwa w Zamościu. Najlepszym drugim daniem były zrazy po obszańsku zaprezentowane przez Zagrodę w Obszy. W kategorii „wypieki, chleby

Pasja Smaku
CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA l 206

zawsze zjadamy je ze skórą, ale jeśli komuś skóra przeszkadza, może ją oczywiście obrać). Koperek i szczypiorek umyć i pokroić, dodać do pozostałych składników. Do jogurtu wlać kilka łyżek zupy, zamieszać i dopiero wtedy dodać jogurt do garnka, dokładnie zamieszać. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku- jak ktoś nie lubi można pominąć. Doprawić jeszcze raz do smaku solą i pieprzem oraz cytryną

Smaczne Zdrowe