Leczo przygotowałam latem i zupełnie zapomniałam, żeby opublikować przepis! Naprawdę jestem roztrzepana :). Moje leczo nie przypomina zupy, jest pikantne, gęste i naprawdę rozgrzewa. Zapraszam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryjedzenia. Pozostałe dwa rozdziały (dania w 40 i 50 minut) zawierają receptury, które możemy wykonać kiedy mamy odrobinę więcej czasu. Każdy rozdział został podzielony na podrozdziały: przekąski, zupy, dania główne, desery i napoje. Dzięki temu jest bardzo łatwo znaleźć dokładnie to, czego szukamy. Kolejnym ułatwieniem jest podział na rozdziały z boku książki. Kuchnia polska jest niezmiernie bogata
Przepisy Aleksandrytryby i wiele innych rzeczy. Czułam się bombardowana wiedzą i dobrze, że wszystko skrzętnie notowałam :). Część praktyczna podobała mi się najbardziej: mieliśmy okazję robić zdjęcia muffinkom, ślimaczkom, winie i zupie (powyższe zdjęcia), a Kuba pokazywał, jak zrobić ustawić światła, jak różne tła wpływają na fotografie, itd. Atmosfera na warsztatach była przemiła; poznałam wielu wspaniałych ludzi, a dzięki Filharmonii również moje
Przepisy Aleksandrynasze ulubione potrawy. Wszystkie wielkanocne pomysły znajdziecie TUTAJ . Oszukane przepiórcze udka, czyli przekąski z kurczaka i paluszków. PRZEPIS Sałatka "Grzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS
Przepisy Aleksandrydać mu szansę. Nie mogłam pozwolić żeby leżał samotnie w kąciku. Odpłacił nam pięknie delikatnym smakiem i nakarmił wszystkie głodomorki. Kalafior to wspaniałe warzywo - nadaje się nie tylko na zupę czy sałatkę . Pyszny jest Kalafior zapiekany z mięsem albo Kalafior au gratin - spróbujcie koniecznie ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPonieważ mnie totalnie odrzuciło od kuchni , pałeczkę przejęła Mama. Doszła do wniosku , że najlepiej jej wyjdzie i ( najlepiej mi posłuży ) bulion z kaszką .Ja tez taki
Buniabaje w kuchniWyjęłam z zapasów duży krokiet i wywar z duszenia gołąbków . Jak robię gołąbki to z reguły wywaru nam za dużo . Mrożę go i wykorzystuję potem jako bazę na sos , zupę
Buniabaje w kuchniosad na naszych kubkach, metaliczny posmak wody oraz mętny żółty kolor wody. Samo filtrowanie wody trwa zaledwie kilka minut, zaś smak wody zmienia się diametralnie! Kawa, herbata a nawet zupa przygotowana na przefiltrowanej wodzie smakuje zupełnie inaczej. Najbardziej podoba mi się to, że na kubkach nie ma osadu a w czajniku nie ! I śmiało możemy napić się "karnówki" bez uprzedniego
Z miłości do słodkościnieźle. Jest to potrawa bardzo prosta, dość szybka, a do tego jednogarnkowa. Mimo że będę tęsknić za letnimi warzywami, to uwielbiam jedzenie tego typu, a także rozgrzewające, gęste zupy i gulasze. Pewnie będzie tu ich coraz więcej. Na całe szczęście niektóre warzywa można dostać przez cały rok. Nie wiem, jak inaczej bym przeżyła ;) Smacznego
Ratunku obiadryżem (porcja dla 2 osób) Należy przygotować: 2 duże filety z soli 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 200 g świeżego szpinaku 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% (najlepiej takiej do zup lub sosów) 100 g naturalnego, brązowego ryżu przyprawy: sól, czarny pieprz, rozmaryn 1 łyżeczka masła 1 łyżka oleju do smażenia Na początek wstawiamy wodę na ryż. W czasie, kiedy się
Ratunku obiadNa grzyby jakoś nie mogę się w tym roku wybrać... Ale przy okazji wizyty w markecie kupiłam boczniaki. Tym razem przygotowałam z nich: FLACZKI. Trzeba
MiksturownikWitam po dość długiej przerwie. O tym, że już rok minął od pierwszego wpisu przeczytacie w następnym poście. Będzie tam też mowa o małym konkursie
MiksturownikChłodnik z botwinką. Składniki dla 4-6 osób: pęczek botwinki lub kilka młodych buraczków; 1 l maślanki lub kefiru; ogórek świeży, pęczek szczypiorku; pęczek koperku; pęczek
Miksturownik