Kurczak caprese 122Zestawienie caprese czyli połączenia pomidorów, mozzarelli i bazylii można wykorzystać klasycznie w sałatce, ale także w zupie – zobacz mój przepis na pomidorową caprese , kotlety mielone z mozzarellą zapiekane w sosie pomidorowym, a dziś mam dla Was nowy przepis w tym stylu na kurczaka caprese. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne
nietylkopasta.pl
Wątróbka z cebulą i podagrycznikiem 149miejscach: ogrodach, lasach, polanach, wśród krzewów. Młode liście zbieramy wiosną i latem. Mają ciekawy marchewkowo – selerowy smak. Można zjadać je na surowo lub po obróbce termicznej. Dodawać do sałatek, zup, zapiekanek itd. PRZEPIS NA WĄTRÓBKĘ Z CEBULĄ I PODAGRYCZNIKIEM Składniki : 500g wątróbki drobiowej 2 cebule garść posiekanego podagrycznika olej 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pieprz – duży wybór różnego rodzaju
Dorota Smakuje
Pasztet z mięsa z rosołu 949doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z rosołu, nie tylko samego mięsa ale też warzyw. Jeżeli macie dzieci to pewnie i u Was rosół często gości na stole ( to ulubiona zupa mojej córki) i tak samo często pojawia się problem co zrobić z pozostałościami. Ja mam swój standardowy zestaw - z mięsa robię właśnie ten pasztet, pastę do kanapek albo krokiety
Smaczny zeszyt
Papryka pieczona 121pokruszoną fetą i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni lub słonecznika. Polecam Ci przepis na paprykę pieczoną, z której możesz przygotować: pastę na kanapki (po zmiksowaniu dodaj kremowy serek), zupę paprykową, krem z papryki lub podstawę leczo. SKŁADNIKI: 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 zielona papryka 2 cebule – 360 g 4 ząbki czosnku sól, pieprz, płaska łyżeczka vegety
Zasmakuj Kuchni
Gofry białkowe (keto, low carb, bezglutenowe) 231Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie << >> Keto obiad << >> Keto zupy << >> Przepisy poniżej 5 g węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś na słono? Keto naleśniki
WegePrzepis
Cebula duszona z podagrycznikiem 151lasach, polanach, wśród krzewów. Młode liście i pędy zbieramy wiosną i latem. Mają ciekawy marchewkowo – selerowy smak. Można zjadać je na surowo lub po obróbce termicznej. Dodawać do sałatek, zup, zapiekanek itd. Dzisiaj zapraszam was do wypróbowania bardzo prostego przepisu na cebulę duszoną z podagrycznikiem – świetny dodatek do obiadu. Może też posłużyć jako okrasa do kasz, ryżu, pierogów, kopytek, klusek
Dorota Smakuje
Podlasie na weekend… i na dłużej (cz.III) 116karcie dominują regionalne potrawy i napoje, jak chociażby kartacze, kiszka i babka ziemniaczana, bliny. Latem w kucharz chętnie przygotuje też chłodnik litewski z młodymi ziemniakami albo chłodnik biały, zupę szczawiową. Do picia zaś proponowany jest kwas chlebowy lub podpiwek, lemoniada, napary ziołowe. Tyle naczytałam się o barze Jarzębinka w Supraślu, że koniecznie musieliśmy spróbować podlaskich specjałów. Ja zamówiłam kartacze
Obiad gotowy
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 182myślą o serniku na zimno. Ostatecznie sernik zrobiłam bez śmietany, więc śmietana została odstawiona do lodówki. Nie miałam ochoty bawić się w żadne desery, nie lubię taką śmietaną zabielać zup. Stanęło więc na makaronie. Suszone pomidory klasycznie miałam w domu. Jedyne w sumie w co musiałam się zaopatrzyć to szpinak, który i tak planowałam kupić do koktajli. Jeżeli chodzi
Kardamonovy
Gdzie w Krakowie zjeść pyszne sushi? 125kolację jest restauracja sushi. Kraków oferuje wiele lokali, których główną specjalizacją jest kuchnia japońska. Obok sushi możemy w niej zakosztować także innych przysmaków rodem z Kraju Kwitnącej Wiśni. Przepyszne zupy, sałatki, a nawet desery pozwalają spróbować czegoś zupełnie nowego, odkryć nieznane do tej pory, ciekawe smaki oraz sprawdzić, co jedzą mieszkańcy tak odległego od Polski kraju. Każda krakowska restauracja sushi
Żyję by jeść
NUGGETSY Z GOTOWANYCH ĆWIARTEK KURCZAKA 128cóż, wiem z rozmów ze znajomymi, że w wielu domach nie ma amatorów na gotowane mięso z rosołu lub innej zupy. U mnie akurat nie ma tego problemu, ponieważ bardzo lubię gotowane mięso, a im mniej mięsa, a więcej kości - tym dla mnie smaczniej 😁 Dlatego ulubionym moim przysmakiem są np gotowane skrzydełka. Mniej lubię już ćwiartki, bo tam tego mięska
Walijskie Pichcenie
Passata pomidorowa 126męża. W tym roku postanowiłam, że musi się to zmienić! I jak to bywa początki były trudne… Moja passata nijak nie przypominała tych ze sklepu, była rzadka jak zupa i przez kilka godzin musiałam ją gotować… Nie wiem, czy to wina przepisu, czy wodnistości pomidorków koktajlowych… Ale koniec końców passata pomidorowa smakuje rewelacyjnie! Jest pikantna i lekko
KuchniaWeDwoje.pl
Placuszki z kurczakiem i dynią 124kolejna propozycja na obiad dla całej rodziny gotowy w 30 minut, który można przygotować dzień wcześniej. Jesień to niewątpliwie sezon na dynię, dlatego warto wykorzystać ją nie tylko do zup, ale i innych potraw. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 12 sztuk (4-6 porcji) Składniki: 500 g dyni (300 po obraniu o wydrążeniu nasion) 500 g fileta z kurczaka
KuchniaWeDwoje.pl
Puree z dyni 115wcześniej podzielić puree na wygodne porcje – po 1 szklance) UPDATE: Nie należy takiej dyni pasteryzować w słoikach. Takie Puree z dyni można wykorzystać do zrobienia: ciasta, babeczek, tarty, zupy, placuszków. Krok po kroku: 1. Pokroić dynię w cwiartki 2. Wydrażyć środek dyni za pomocą łyżki 3 Upiec dynię w 180 stopniach 4. Opcjonalnie pozbyć się skóry 5. Przełożyć
KuchniaWeDwoje.pl
Garnki CUPRUM&STEEL INDUCTION – recenzja 116polecam dla pasjonatów gotowania, którzy zdają sobie sprawę, że luksusowy materiał jakim jest miedź wymaga specjalnej troski. Przepisy z wykorzysztaniem garnków: Serowy makaron z kurczakiem – danie jednogarnkowe Zupa ogórkowa z ryżem Konfitura z czereśni Kompot z czereśni na zimę Spaghetti carbonara z łososiem Przepisy wy Artykuł Garnki CUPRUM&STEEL INDUCTION – recenzja pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl
Kiszone ogórki 114przepisie w słoju 3 litrowym do bezpośredniego zjedzenia po ukiszeniu. Proces kiszenia ogórków trwa 10-14 dni i po tym czasie nadają się do zjedzenia lub zrobienia zupy ogórkowej. Czas wykonania: 30 min (+ 10-14 dni oczekiwania) Ilość porcji: słój 3 litrowy Składniki: 2 kilogramy ogórków 2 litry wody 4 łyżki soli 2 ząbki czosnku gałązka kopru Przygotowanie kiszonych ogórków
KuchniaWeDwoje.pl