urządzona w stylu minimalistycznym. Nikt tu chyba nie włożył w jej wystrój ani serca ani odrobiny chęci. Po odklejeniu się od menu (kartki posklejane resztkami jedzenia) na początek zamawiamy zupę Tom yum (19 zł). Zupa poprawna, smakuje nam. Dostajemy również 2 porcje sałatki wakame. Na drugie zamawiamy makaron undon ze smażoną wieprzowiną i warzywami w stylu azjatyckim (29 zł), który
Kulinarne przygody GatityGruzini zlepiają sakiewki. Do chinkali wkłada się surowe mięso wyrobione z dość dużą ilością rosołu, co sprawia, że wnętrze gotowych pierożków jest bardzo soczyste, wręcz pływa w odrobinie pysznej zupy. Prawidłowo takie sakiewki najpierw delikatnie się nagryza, wypija zupę i dopiero zjada. Całość jest bardzo smaczna i warta przygotowania. Składniki na około 35 - 40 chinkali: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej
Poezja Smaków - blog kulinarnyzawsze wydawał mi się takim warzywem z którym nie wiadomo co zrobić. Głównie dodaję go do zup, ale jak już zupa się ugotuje to wyrzucam, jakoś nie lubię. Dlatego postanowiłam wziąć por na warsztat i coś z niego zrobić. Było już cannelloni (przepis) , teraz przyszedł czas na śniadaniowe muffinki. Składniki na około 8 sztuk 1 por 1 kiełbasa
Delusional Trinekuchni, tu się działo! Na zdjęciu powyżej prawdziwy ser włoski mozzarella, która była składnikiem dania głównego, podana z makaronem Rigatoni Barilla w pysznym sosie. Na przystawkę została podana Nam zupa z kasztanów, o bardzo kremowej i idealnie gładkiej teksturze, z pudrem z boczku! Jedliście kiedyś puder z boczku? Ja nigdy wcześniej ;-). Zupa była wyśmienita i z chęcią zjadłabym ją ponownie
SMYKWKUCHNIDanie idealne dla zabieganych. Doskonale nadaje się na obiad lub na ciepłą kolację. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a smakuje naprawdę wyśmienicie. Składniki: 250g grubego
kuchnia doskiszklanki – barszcz ma być lekko kwaskowaty, jednak nie tak intensywny jak „nasz” czerwony). Dodałam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do zupy. Mięso obrałam od kości, pokroiłam na małe kawałki i dodałam do zupy. Całość gotowałam jeszcze, dopóki ziemniaki nie zmiękły. Barszcz podałam tradycyjnie ze śmietaną, koprem i pietruszką oraz z domowymi pampuchami
Kate's KitchenW menu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek
kuchnia doskiorganizm domagał się ciepłych, rozgrzewających posiłków. Dlatego też lepiej zaplanować tę dietę podczas cieplejszej pory roku. A jeśli zimą, to przygotować sobie dania na ciepło, zupy, potrawki, gulasze, musy, kremy. Moje propozycje ciepłych potraw: Krem z dyni Składniki: – 3 łyżki pasty curry zielonego – 3 marchewki – 1 pietruszka – 1 por – 1/2 małej dyni Hokkaido – sól, pieprz(...)odrobiną wody. – Wlać 1 litr gorącej wody, dodać pokrojoną dynię, może być ze skórą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować ok. 20 minut. – Gotową zupę zmiksować na gładki krem i podawać z burakiem startym na tarce. Mus z kalafiora i brokuła Składniki: – 1 mrożonka: kalafior, brokuł, marchewka
To co kochamKiedy mieszkałam w Arabii Saudyjskiej moje koleżanki z compoundu - głównie te pochodzące z Indii i krajów arabskich były niezmiernie zdziwione, że nie mam ani rice cookera
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak Wielkanoc to musi być przecież i babka :) To kolejna moja propozycja do Wielkanocnego menu, tym razem na słodko. Bardzo prosta i szybka do zrobienia babka
kuchnia doskiKolejna propozycja Wielkanocna to biała kiełbasa pieczoba z jabłkami. Kiedy pierwszy raz robiłam to danie, zastanawiałam się czy może dobrze smakować kiełbasa z karmelizowanym jabłkiem. Jednak
kuchnia doskiSerowa pasta ze słonecznikiem. Skamieniałości z Eifel. Edyta Guhl. Serowa pasta ze słonecznikiem ma kremową konsystencję, dobrze rozsmarowywuje się na chlebie, szybko się rozsmarowywuje, a chrupiący
dolcevitainmykitchenwłączyć odpowiedni tryb. Po chwili mamy czysty kielich blendera wystarczy wytrzeć do sucha i gotowe :-). W blenderze możemy przygotować: zdrowe koktajle, soki, różnego rodzaju pasty, zupy, kremy, lody i wiele wiele innych smacznych rzeczy. Ostrze blendera, rozdrobni w krótkim czasie owoce i warzywa wraz ze skórką, dodatkowo urządzenie zostało wyposażone(...)system, który kontroluje temperaturę, aby zachować wszystkie wartości odżywcze, witaminy i składniki mineralne zawarte w produktach. Soki, zupy i pasty przygotowywane w blenderze Happy Call mają idealnie aksamitną i jednolitą konsystencję. Idealnie się nadaje do robienia pierwszych posiłków dla malutkich dzieci które dopiero zaczynają swoją przygodę z produktami innymi niż mleko matki
Marta GotujeBardzo lubię ryby pod każdą postacią, a te kotleciki smakują mi wyjątkowo. Zresztą nie tylko mnie, bo dzieci również je lubią. Nawet mój mały niejadek zjada
kuchnia doskiWielkanoc coraz bliżej, na stołach pojawią się wszelkiej maści baby, babeczki i babki drożdżowe. Może dla odmiany zaserwować babkę jogurtową ? Jej przygotowanie zajmuje znacznie mniej czasu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata