zupa - 39353 przepisów (strona:1210/2624)

Bułki na zapiekanki 83

Lubicie zapiekanki? Kto ich nie lubi! A gdyby tak przygotować je samemu od zera? Smok zaprasza po sprawdzony przepis na bułki na zapiekanki. Na takich bułkach

Bardzo Gruby Smok
Sos porowo-rzodkiewkowy 89

Sos porowo-rzodkiewkowy to bardzo dobry dodatek do placków warzywnych, mięsa, tortilli czy kanapeczek. Można go więc wykorzystać na szereg sposobów. A na pewno w każdej

Bardzo Gruby Smok
Szybka sałatka warzywna z indykiem 84

Szybka sałatka warzywna z indykiem to świetna propozycja zarówno na imprezę, na grilla, jak i jako danie obiadowe. Warzywka dostarczą mnóstwo potrzebnych witamin. Natomiast indyk wypełni

Bardzo Gruby Smok
Makaron z jabłkami 83

Makaron z jabłkami to kolejne z dań, które smokom kojarzą się typowo z wakacjami na wsi. Może nie wygląda wyjątkowo pięknie, ale jest niesłychanie smaczny! {"@context

Bardzo Gruby Smok
Pizza bagieta 85

Uwielbiasz pizzę, ale chcesz poeksperymentować? Znudziła Ci się typowa forma pizzy? Pizza bagieta to coś dla Ciebie. Zaskocz swoich gości. Ciasto na pizzę robimy z przepisu

Bardzo Gruby Smok
Lekki tort z batonikami Princessa 78

Lekki tort z batonikami Princessa będzie idealny na wspólne świętowanie w okresie letnim niezależnie od okazji. W wakacje przecież wszyscy lubimy zajadać się owocami. Nie jest

Bardzo Gruby Smok
Racuchy 99

Najlepszy deser lub obiad na bazie jabłek. Racuchy możesz przygotować na świeżo, na ciepło na obiad. A to, co zostanie (jeżeli zostanie!) zaserwować na zimno na

Bardzo Gruby Smok
Sałatka z kukurydzy 97

Szybka, prosta sałatka warzywna – idealna na lato jako dodatek do obiadu lub kiełbaski z grilla. Sałatka z kukurydzy jest to bogactwo witamin o pysznym smaku

Bardzo Gruby Smok
Muffinki z borówkami 85

Muffinki z borówkami to idealny pomysł na szybki i prosty deser z owocami. Wszystkie składniki wystarczy wrzucić razem do miski, a potem upiec i gotowe! {"@context

Bardzo Gruby Smok
Placki marchewkowe z sosem porowo-rzodkiewkowym 100

Nietypowa alternatywa do placków ziemniaczanych – zdrowo! Placki marchewkowe z sosem porowo-rzodkiewkowym są pyszne i bardzo łatwe do przygotowania. Jest to wersja wytrawna, obiadowa, ale

Bardzo Gruby Smok
Pierś z indyka w sosie pieczarkowym 86

Pierś z indyka w sosie pieczarkowym to szybka i prosta opcja na danie obiadowe z drobiem. Smok gwarantuje, że jest tak pyszne, że szybko się nie

Bardzo Gruby Smok
Ogórki kiszone 88

Sprawdzony przepis na kiszone ogórki. Chyba każdy z nas przygotowuje na zimę zapas ogórków kiszonych. Pachnące, chrupiące ogórki do sałatki jarzynowej, zupy ogórkowej, kanapek mmmm pycha. Ja chciałabym się dzisiaj podzielić swoim przepisem, takie ogórki robi moja mama i takie robię teraz ja. Od kilku lat robię ogórki bez dodatku chrzanu, jednak z dużą ilością czosnku. Zawsze wychodzą chrupiące(...)temp pokojowej. Obserwujemy czy jakaś zakrętka nie przecieka i ew. zmieniamy. Kiedy ogórki zmienią kolor można je wystawić w chłodne miejsce. Uwagi Przepis na Sałatka jarzynowa Zupa ogórkowa Ogórki małosolne Ogórki konserwowe Ogórki w zalewie musztardowej Artykuł Ogórki kiszone pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa z dyni - krem 108

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszna a zarazem zdrowa jesienna zupa-krem z dyni Składniki: 700g dyni (waga po obraniu) u mnie hokkaido 700ml gorącej wody lub bulionu (jeśli używamy bulionu pomijamy masło) 2 niewielkie marchewki kawałek białej część pora kawałeczek selera

W garach u Gosi
Barszcz czerwony 96

Taki barszcz czerwony jadam tylko w święta. Podany z uszkami, krokietami czy pasztecikami jest po prostu wyśmienity. Obok zupy grzybowej jest to moja ulubiona świąteczna potrawa. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Barszcz czerwony Składniki 1 kg buraków 2 litry wody 2 dkg (garść) suszonych grzybów leśnych 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula 3 goździki 4 ząbki czosnku

To co lubię - gotuję i polecam
Grochówka z kiełbasą i grzankami 106

gotujemy na małym ogniu około pół godziny. Po tym czasie dokładamy pokrojone warzywa, przyprawy i czosnek. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie, w miarę potrzeby dolewamy bulion. W czasie kiedy zupa się gotuje, kiełbasę kroimy na plasterki i smażymy na patelni aż się ładnie zrumieni. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy bagietkę pokrojoną w kostkę. Rumienimy grzanki z każdej strony

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania