Biję się w piersi i przepraszam, że tak rzadko do Was przychodzę. Na przeprosiny przynoszę coś naprawdę extra. Przepyszne bułeczki z ciasta twarogowego, które przepięknie
dolcevitainmykitchenWędzone żeberka Wędzone żeberka Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a razem z nią tradycyjne świąteczne dania. Jednym z nich jest żurek lub biały barszcz. U nas zawsze obydwie te zupy są przygotowywane z dodatkiem wędzonych żeberek. Wędzonka dodaje im niezwykłego smaku i aromatu. Trzeba więc było odpalić wędzarnię i wziąć się do pracy. Od jakiegoś czasu wędzę w elektrycznej wędzarni(...)cały smak został w żurku lub białym barszczu, a nie w wodzie gdzie byłyby parzone. Część wakuję i mrożę, bo przydadzą się także do innych dań, na przykład do zupy fasolowej lub grochówki. Wędzonki na blogu Na moim blogu znajdziesz także inne przepisy na wędzone produkty. Jeśli chcesz przejść do któregoś z tych przepisów, kliknij w wybrany przez Ciebie link
Kulinarne przygody GatitySałatka bogactwo smaków to pyszna sałatka warstwowa, która z pewnością Was zachwyci! Ta sałatka to prawdziwa uczta dla podniebienia i fajna dekoracja stołu. Artykuł Sałatka Bogactwo
Przepiski.plJeżeli znudził Ci się tradycyjny mazurek kajmakowy , a nie chcesz eksperymentować za bardzo z mazurkiem pomarańczowym , warto spróbować pyszną opcję pistacjową na najbliższą Wielkanoc. {"@context":"http
Bardzo Gruby SmokKostka chałwowa świetnie sprawdzi się na każdą okazję, czy to rodzinne spotkanie, czy leniwe popołudnie z kawą a szczególnie na zbliżające się święta!. Zapraszam do zapoznania
Przepiski.plJajka w sosie porowym to szybka w przygotowaniu przekąska, idealna na Wielkanocny stół i nie tylko. Artykuł Jajka w sosie porowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl .
Przepiski.plCiasto z musem truskawkowym i wkładką pistacjową to pyszne ciasto warstwowe. Składa się z puszystego biszkopta, wkładki pistacjowej, musu truskawkowego, kremu na bazie śmietanki i mascarpone
Przepiski.plpróżnią. Dzięki temu liofilizowany groszek zachowuje niemal wszystkie składniki odżywcze oraz intensywny smak. Taki produkt jest lekki, co znacznie ułatwia jego przechowywanie i transportowanie. Można go dodawać do zup , sałatek czy potraw jednogarnkowych . Obie metody mają swoje unikalne zalety i można je dostosować do własnych potrzeb kulinarnych oraz preferencji dotyczących przechowywania zielonego groszku. Wybierz tę technikę, która najlepiej odpowiada Twoim(...)przekąską i doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Co więcej, liofilizacja sprawia, że groszek nie traci swojego smaku ani aromatu. Dzięki temu staje się wszechstronnym składnikiem w kuchni – idealnym do: zup, sosów, sałatek, wzbogacając je o istotne składniki odżywcze. Badania dowodzą, że warzywa poddane liofilizacji mogą zachować nawet do 90% swoich pierwotnych wartości odżywczych. Nie można również zapomnieć
Marcepanowa kuchniaSałatka z jajkiem i porem idealna propozycja na każdą okazję. Idealnie sprawdzi się na święta, rodzinne spotkania czy domowe imprezy. Artykuł Sałatka z jajkiem i porem
Przepiski.plSzarlotka to jedno z tradycyjnych ciast, które przywołują najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Zapach pieczonych jabłek, cynamonu oraz kruchego ciasta unoszący się po całym domu. Artykuł Tradycyjna
Przepiski.plZielona tarta z musem malinowym to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia! Pięknie prezentuje się na stole i idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Artykuł Zielona
Przepiski.plBiały Michałek to wyśmienite ciasto, któremu ciężko się oprzeć! Jego wyjątkowy smak pokocha każdy miłośnik słodyczy. Artykuł Ciasto Biały Michałek pochodzi z serwisu Przepiski.pl .
Przepiski.pl