Rillettes z gęsi – przepis na mięsne smarowidło

Rillettes z gęsi – przepis na mięsne smarowidło

Rillettes z gęsi przepis na mięsne smarowidło do chleba Rillettes z gęsi przepis na mięsne smarowidło z pieczonej gęsiny w słoikach. Rillettes z mięsa z pieczonej gęsi to smak dawnych czasów, kiedy nie marnowało się niczego , a mięso trzeba było przechowywać bez lodówki. Moja babcia opowiadała, że jej mama przygotowywała rillettes piekąc całą gęś na kuchni węglowej. Rillettes idealnie smakuje ze świeżym domowym chlebkiem . We Francji to zalane tłuszczem mięso z pieczonej gęsi podaje się z chrupiącą bagietk...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, chleb, kaczki, śniadania, naleśniki, zupa, sałatka, sałatki, ciasteczka, deser, obiad, przetwory, ciasto na pierogi, rosół, ciasto na naleśniki, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.