zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:763/1190)

Cukinio, jakaż ty nadziana! 211

ochotę?   NADZIEWANA CUKINIA mięsem mielonym z papryką i czosnkiem. (autorski; ) 500g mięsa mielonego 3 małe cukinie (lub 2 większe) 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego (słoiczek) 100g żółtego sera w plastrach bułka tarta jajko sól, pieprz, majeranek. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodałam do mięsa mielonego wraz z bułką tartą, jajkiem, koncentratem

W kuchni Karmel-itki
Pierwszy dzwonek... 263

ostatnim. Czekają mnie ciekawe doświadczenia. Gdzie ja się znalazłam?!   MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM Z MOZZARELLĄ. (autorski;) 30 sztuk muszli makaronowych 2 kulki mozzarelli 750g mięsa mielonego mały koncentrat pomidorowy (200g) 3 ząbki czosnku lub czosnek granulowany sól, pieprz, majeranek Muszle wrzucam do osolonego wrzątku z dodatkiem oleju i gotuję ok. 5 minut, by były al dente. Odcedziłam je, zahartowałam

W kuchni Karmel-itki
Pizza. Razy dwa - dla każdego coś innego. 173

mocne grzanie spodu.   ************************************************* PIZZA Z TUŃCZYKIEM I SEREM CAMEMBERT (własna wariacja;) puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym pomidor 4 ogórki kiszone krążek sera camembert 3 łyżki koncentratu pomidorowego (lub keczupu) oregano, bazylia Tuńczyka osączyłam z zalewy. Na cieście rozsmarowałam koncentrat, obficie posypałam ziołami. Wyłożyłam tuńczyka, lekko go rozsmarowując tak, aby nie wymieszał się z koncentratem. Na wierzchu ułożyłam

W kuchni Karmel-itki
Sosy do pizzy 202

POMIDOROWY Składniki: 1 puszka pomidorów 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżeczka bazylii sól Wykonanie: Na patelnię wylewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pomidory i podgrzewamy do momentu, aż pomidory się rozpadną. Jak pomidory są już maziste dodajemy oregano i sól, a na końcu bazylię. Na koniec można sos zmiksować blenderem i od razu

Blondynka Gotuje
Ciasto na pizzę 157

godziny). Wyrośnięte ciasto uderzamy raz pięścią, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Dzielimy na 3 równe części. Z nich uformować spody na pizzę, pozostawiając grubsze brzegi. Na spód wyłożyć sos pomidorowy, nasze ulubione dodatki, piec około 15 - 20 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (250-260ºC). Ja piekę krócej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia. Źródło: MW . SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Pasztet z soczewicy 200

szkl. (250 ml) czerwonej soczewicy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 małe marchewki 2 małe pietruszki kawałek selera naciowego kawałek korzenia selera kawałek pora 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 ły ż ka masła orzechowego (opcj.) przyprawy: sól, pieprz, curry, kminek, słodka papryka, chili, sos sojowy oliwa z oliwek 2 ły ż ki masła (opcj.) Przygotowanie Soczewicę opłukać, wrzucić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pizza na cienkim cieście 184

wyrośnięcia do podwojenia swojej objętości (moje rosło 2h). Ciasto podzielić na 4 części, każdą kulę ciasta rozwałkować na cienki placek o średnicy ok. 22 cm. Na ciasto wyłożyć sos pomidorowy i ulubione dodatki (swoje podałam na liście składników). Całość przyprawić przyprawami (oregano, bazylia, tymianek, czosnek). Piec w rozgrzanym piekarniku do 240 C przez ok 12-15 min.  Upieczoną pizzę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 255

sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy; 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szkl. mleka 3/4 szkl. wody Przygotowanie farszu Czosnek i cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy masło i wrzucamy czosnek, który lekko szklimy. Pózniej  wsypujemy na patelnię posiekaną cebulę

Słodkości i nie tylko
Smarzone mieso wolowe w pomidorach 167

puszki i wszystko razem dusimy ok 15min  Jak juz mieso jest miekkie mozna wylaczy  Dobrze smakuje z ziemniakami  Smacznego! Ps Nie robic z tego sosu pomidorowego tylko powinno byc geste

Klaudynkowa kuchnia
Jajka zapiekane z dynią i szklanka soku do śniadania 212

rana, ale tutaj z pomocą przychodzi nam producent pysznych soków Tymbark. Wybór smaków jest duży więc każdy znajdzie coś dla siebie - po cichu powiem Wam, że Żarłoczek jest fanem pomidorowego a ja najbardziej lubię antonówkę chociaż zaraz potem jest warzywny. Szklanka takiego soku do porannego posiłku doskonale go uzupełnia i świetnie smakuje. My lubimy jajka więc w weekend zwykle śniadania

Smaczna Pyza
Domowy fast-food. Hot-dog z kapustą i cebulą. 241

Smaczne bułki , kiszona kapusta i parówki albo kiełbaski dobrej jakości tzn. z mięsa a nie odpadów. Bo takie też są na rynku, trzeba tylko czytać etykiety. Do tego prawdziwy, pomidorowy ketchup bez żadnych konserwantów. Można ? Można ! Bułki do hot-dogów najlepiej upiec samodzielnie. Ten przepis nadaje się doskonale także do bułek do domowych hamburgerów . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
C - Jajko w walentynkowej odsłonie + walentynkowa pizza 155

kostkę, układamy na warstwie salami wraz z podobnie pokrojoną papryką. Dodajemy świeże listki tymianku.   Ostatnią warstwę stanowi ser salami, najlepiej w wersji smakowej (paprykowo-pomidorowy, ziołowy). Pizzę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ją około 15 -20 minut.               Jeszcze tylko

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kasza gryczana i gulasz wołowy z imbirem i curry 153

przełożyć zawartość patelni, zmniejszyć ogień, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i gotować całość do miękkości mięsa.  Przyprawić do smaku papryką, curry, pieprzem i solą (można dodać łyżkę przecieru pomidorowego). Podawać w towarzystwie kaszy gryczanej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Leczo z kiełbaską 156

składniki: 1,3 kg cukinii 1 duża  papryka czerwona 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól do smaku pieprz czarny mielony  do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki 350 g cienkiej kiełbasy 1 duża cebula  2 łyżki mąki pszennej Cukinię obrać i pokroić w kostkę, potrzeba 1,3 kg już obranej i pokrojonej cukinii, ja dałam żółtą i zieloną. Paprykę

Monia miesza i gotuje
Przetwory - sałatka z grzybów 179

którą wykorzystałam do przygotowania tej pysznej grzybowej sałatki. składniki: 1 kg ugotowanych podrzybków 0,5 kg cebuli 1 szklanka oleju rzepakowego 4 łyżeczki papryki słodkiej Kamis 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 4-5 łyżek cukru 5 łyżek octu 10 % Jamar 1 łyżka majeranku 4 listki laurowe pieprz, sól do smaku  Przygotować grzyby, musimy mieć 1 kg pokrojonych i ugotowanych grzybów

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania