kiedy nie mamy czasu na zawijanie gołąbków to taka zupa może w pewnym stopniu zastąpić ich smak. Do zupy gołąbkowej , podobnie jak i do gołąbków możemy wykorzystać kapustę zarówno włoską, jak i białą. Poza tym, jak do większości zup, dodajemy tu również marchew, pietruszkę, pora i seler. Zupa gołąbkowa to dobry pomysł na smaczny, sycący obiad, który możemy przygotować sobie(...)patelnię przełożyć mięso mielone. Smażyć około 5 minut ciągle mieszać w celu rozdrobnienia mięsa. Podsmażone mięso przełożyć do garnka z gotującą się zupą. Wymieszać i gotować około 10 minut. Następnie do zupy wlać passatę pomidorową, dodać koncentrat pomidorowy, cukier, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Gotować około 5-10 minut. Polecam wypróbować przepis na zapiekankę gołąbkową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł
Danka Pichcichłodnik pomidorowy może być aromatyczny? Oczywiście jeżeli koncentrat pomidorowy Pudliszki połączymy z anyżem, krewetkami i koprem włoskim. Pomidory i pomarańcza to idealne połączenie na niecodzienny smak. W zupie połączyłam passatę pomidorową Pudliszki, koncentrat Pudliszki oraz ananasa i pomarańczę. Wszystko wyszło idealne! Składniki: 1 ananas 1 szkl. passaty pomidorowej Pudliszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 1/2 suszonego chilli sól(...)włoskiego 1 pomarańcza 10 krewetek sok z 1/2 cytryny szczypta anyżu olej do smażenia Odciąć górę ananasa i wydrążyć środek. Miąższ ananasa zblendować z passatą pomidorową i koncentratem pomidorowym Pudliszki. Przyprawić solą, pieprzem oraz dodać połowę posiekanej papryczki chilli. Schłodzić w lodówce. Sokiem z cytryny zalać krewetki. Odstawić na 15 minut.Podsmażyć je. Połowę pomarańczy wyfiletować
Kuchnia w oparachmożemy się dodatkowo rozgrzewać i umilać sobie ten szarobury, nieprzyjemny czas i Was również zachęcamy do jak najczęstszych, smacznych rozgrzewek! (; Dlatego dziś zapraszamy Was na paprykowo - pomidorową zupę krem! Zupa jest bardzo smaczna, pożywna(z tzw. wkładką), z wyczuwalną nutą pomarańczy i goździków! Czyli jest to fajna alternatywa dla czysto bulionowo-warzywnych smaków. Częstując nią moją przeziębioną mamę dodałam(...)minut na małym ogniu - aż do miękkości papryk. Po upływie tego czasu rozdrabniamy ją blenderem na jednolitą konsystencję kremu. Następnie do zmiksowanej zupy dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy, łyżkę koncentratu pomidorowego, podduszone mięso wraz z szalotkami i czosnkiem oraz resztę kukurydzy. Zupę gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Natkę pietruszki siekamy drobno, wrzucamy do zupy. Krem zestawiamy z ognia
Symfonia Smakówokazja by przygotować na obiad pyszne, treściwe i rozgrzewające zupy. Poniżej zostawiam dla Ciebie 4 przepisy na zupę z mięsem mielonym i dodatkami. Dlaczego lubię te zupy? Po pierwsze smakują fantastycznie, po drugie są treściwe i sycące, co w chłodniejsze dni jest jak najbardziej wskazane, po trzecie, często taka zupa „załatwia” mi obiad na 2 dni, co jest(...)zabielona niewielką ilością słodkiej śmietanki. Jako dodatki proponuję awokado oraz wysmażone na chrupko paseczki tortilli. Pycha! Zupa porowo-serowa z mięsem mielonym Pyszna zupa z porem, ziemniakami i mięsem mielonym, z dodatkiem serka topionego. Smakuje wyśmienicie. Zupa meksykańska Zupa z dodatkiem passaty pomidorowej, z mięsem mielonym, dużą ilością kolorowej papryki, marchewką, kukurydzą i czerwoną fasolką. Zupa jest już sama
Smaki Na TalerzuSkładniki: 500 ml passaty pomidorowej 1 puszka krojonych pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 100 g czerwone soczewicy 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 150 g śmietanki 30% 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka kurkumy 1 łyżka curry 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól do smaku makaron orzo poszatkowana natka pietruszki(...)smażymy przez pół minuty. Dolewamy gorący bulin warzywny, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Dodajemy do gotującej się zupy passatę oraz pomidory z puszki. Gotujemy kolejne 15 minut. Na koniec do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy oraz śmietankę, dokładnie mieszamy. Zupę podajemy z dodatkiem makaronu orzo ugotowanym al'dente oraz poszatkowaną zieleniną
Qchnia po prosturosół...ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i zrobiłam zupę z kurczakiem i białą fasolą. Pycha! Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 puszka białej fasoli 4 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka 1 papryka (może być mrożona) woda ziele angielskie liść laurowy majeranek przyprawa do dań z fasoli 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól,pieprz Sposób przygotowania: 1. Warzywa obieramy, myjemy(...)czasie piersi myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju. Dodajemy do zupy i gotujemy. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. 3. Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy zupę przyprawami, majerankiem do smaku. Dodajemy też odsączoną z zalewy fasolkę z puszki. Chwilę gotujemy . Smacznego
Kuchnia domowa AniEsencjonalny, mięsny i tradycyjny rosół z nutką pikanterii dzięki dodaniu chili. Podobny do rosołu mojej Mamy – z kilkoma talarkami chili. Jest wspaniałą bazą do dalszych zup, np. pomidorowej, grzybowej, ogórkowej, warzywnej, a z rosołu warzywnego nawet zup krem (po dodaniu większej ilości np. marchewki). Składnikiem rosołu (także niektórych innych zup) decydującym o smaku i aromacie jest mięso
Zasmakuj Kuchnismakiem. Dziś pomidorowa w której są dwa rodzaje pomidorów bo są tu suszone pomidorki oraz pomidor świeży, pachnący, dojrzały. Zupa jest odżywcza i esencjonalna, idealna na letni obiad. Zachęceni aby spróbować tej zupy? Zupa podwójnie pomidorowa z brokułami i fasolką szparagową - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJestem absolutnie zakochana w wiosennych barwach i zapachach. Na każdym kroku i przy każdej sposobności staram się doceniać otaczajacą mnie przyrodę. Nauczyłam się ją chłonąć całą
Raj dla PodniebieniaJestem absolutnie zakochana w wiosennych barwach i zapachach. Na każdym kroku i przy każdej sposobności staram się doceniać otaczajacą mnie przyrodę. Nauczyłam się ją chłonąć całą
Raj dla PodniebieniaJestem absolutnie zakochana w wiosennych barwach i zapachach. Na każdym kroku i przy każdej sposobności staram się doceniać otaczajacą mnie przyrodę. Nauczyłam się ją chłonąć całą
Raj dla Podniebieniapomimo iż gustuję w pikantnych potrawach, do tej salsy daję tylko pół papryczki bez pestek, ze względu na to, iż serwuje ją jako dodatek do pikantnej już zupy meksykańskiej :) Składniki pomidorowej salsy: (4 porcje) 3 dojrzałe pomidory 1/2 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli bez pestek lub 1-2 w wersji pikantnej sok z połowy limonki garść świeżej kolendry(...)świeżą kolendrę. Skropić sokiem z limonki. Wymieszać i odstawić na 15 minut przed podaniem. Pomidorową salsę Pico de Gallo serwować w towarzystwie „ Pikantnej zupy meksykańskiej ” i chrupiących, domowych tortilli. The post Pomidorowa salsa Pico de Gallo appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjacodziennością, a sam chleb wyrabiany jest w wielu przeróżnych odmianach np. łódzki żulik czy wiele razowych chlebów. Ponadto bardzo dużą uwagę przywiązujemy do jakości wyrobu chleba. 2) Zupy - one wiodą prym. Chłodniki, pomidorowa, barszcze - tego tak łatwo nie znajdziemy w wielu innych kulturach. 3) Odmiany klusek - tak jak Włosi szczycą się różnymi odmianami makaronu, tak my mamy przeróżne kluski(...)codziennością, a sam chleb wyrabiany jest w wielu przeróżnych odmianach np. łódzki żulik czy wiele razowych chlebów. Ponadto bardzo dużą uwagę przywiązujemy do jakości wyrobu chleba. 2) Zupy - one wiodą prym. Chłodniki, pomidorowa, barszcze - tego tak łatwo nie znajdziemy w wielu innych kulturach. 3) Odmiany klusek - tak jak Włosi szczycą się różnymi odmianami makaronu, tak my mamy przeróżne kluski
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTaki kaprys dzisiejszego dnia. Cudowna zupa paprykowo-pomidorowa ze wspaniałym pesto. Składniki: 6 dojrzałych pomidorów 3 duże czerwone papryki 1 ząbek czosnku 1 cebula 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki masła sól pieprz Pesto: 1 garść listków bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka (czubata) orzeszków pinii 1 łyżka startego parmezanu sól pieprz Wykonanie pesto: wszystkie powyższe składniki(...)dokładamy paprykę do pomidorów, wszystko dusimy. Dodajemy pokrojony czosnek, sól pieprz. Dusimy około 20-30 minut. Dodajemy śmietanę i blendujemy zupę. Do zupy dodajemy kleks (lub serduszko ) śmietany 18% i pesto. Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa z bazyliowym pesto pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pldyni. Ponieważ nie bardzo pasował mi do niej ryż, ani też makron czy kluski, dodałam do niej kawałki pieczonej dyni hokkaido, którą wprost uwielbiam. Tym sposobem otrzymałam niesamowicie pyszną zupę z moim ulubionym pieczonym warzywem. Spróbujecie? :) Składniki: 1/4 pieczonej dyni hokkaido (dynię wraz ze skórką kroimy w duże kawałki, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą(...)łyżki oliwy z oliwek do smażenia 1 cebula pokrojona w kostkę 300 ml bulionu warzywnego 100 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka brązowego cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki tartego parmezanu kwaśna śmietana (ewentualnie) świeża lub suszona bazylia
Kuchnia Prezydentowej