osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek do momentu aż wypłyną na wierzch. Możemy podać ze śmietanka ,sałata posypanym parmezanem,czy sosem pomidorowym Smacznego
Viola cooks with passionSposób na muszle znajdziecie na moim blogu w przepisie <<Mule w kurkach na białym winie>> łączymy wszystko razem gotujemy na małym ogniu 10 minut Zalewamy pomidorowym sosem , dodajemy bazylię i oregano albo blendujemy pomidory z papryką ja wolę tą drugą opcję Wstawiamy makaron, odcedzamy ale nie hartujemy zimną wodą.!!! Makaron musi nam połączyć się
Viola cooks with passionceniona ze względu na swoje właściwości zdrowotne a także delikatny smak. Poniżej przedstawiam mało ambitne za to niezwykle proste, studenckie wykorzystanie kaszy bulgur. Składniki: - 100g kaszy bulgur - 70g koncentratu pomidorowego - 150g mięsa mielonego z szynki wieprzowej - mała cebula - sól, pieprz, zioła prowansalskie - 30g sera żółtego - pomidory koktajlowe - dwie łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Kasze bulgur należy przygotować według przepisu na opakowaniu(...)Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy chwile na rozgrzanym oleju, dodajemy do niej mięso mielone i smażymy kilka minut. Na patelnie dolewamy około pół szklanki wody i dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość dusimy kolejne kilka minut aż do pewności że mięso nie jest surowe a sos ma odpowiednią konsystencję. Dorzucamy ugotowaną kaszę bulgur, doprawiamy do smaku solą, pieprze oraz ziołami
Tanie przepisy studenckiemieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Nakładamy łyżką placki. Smażymy aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym ręczniku. Placki możemy podać z ulubionymi dodatkami, np z jogurtem naturalnym, sosem pomidorowym. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewysmażymy kolejne 20 min, następnie rozkładamy na środku każdego naleśnika farsz, posypujemy serem i ciasno zwijamy, naleśniki układamy w wysmarowanym masłem i sosem naczyniu żaroodpornym, następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy żółtym serem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 min, można popisać przed podaniem ketchupem
Kuchnia Beatyduże czerwone papryki 1 duża biała cebula 4-5 ogórków kiszonych około 600 - 700 g kiełbasy np podwawelskiej 2 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku woda Przygotowanie : Cebulę obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy na rozgrzana oliwę, solimy, i podsmażamy na złoto(...)minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotujemy przez kolejne 10-15 minut. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę ogórki oraz koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy doprawiając do smaku i gotujemy 5 minut by smaki się przegryzły
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiFasolkę szparagową możemy podawać na setki sposobów. Jako, że lubimy ją jeść przez cały rok podajemy ją w klasycznych jak i tych mniej klasycznych połączeniach. Dzisiaj fasolka w mięsnym pomidorowym sosie z dodatkiem natki pietruszki. Danie to jest świetnym sposobem na wykorzystanie fasolki, która pozostała nam z obiadu. Fasolka szparagowa w mięsnym sosie Składniki : 300 g fasolki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilejące się ciasto szczypta soli Nadzienie: 1 kiełbasa śląska 40 dag pieczarek 350 g cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu) 1 cebula 1 kulka mozzarelli (125g) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, vegeta Naleśniki: Składniki na ciasto mieszamy ze sobą i odstawiamy na kilka minut. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni na złoto z obu stron. Nadzienie: Cukinię obieramy, wydrążamy gniazda(...)rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę na złoty kolor. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy. Po paru minutach dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i chwilę przesmażamy. W następnej kolejności dodajemy koncentrat pomidorowy oraz odciśniętą z nadmiaru wody cukinię. Całość mieszamy i smażymy aż znaczna część płynu odparuje. W międzyczasie nadzienie przyprawiamy solą, pieprzem oraz vegetą starając się nie za często mieszać
My simple kitchenzieloną, żółtą i tą podłużną. Myślę że można z nich wyczarowac nieziemskie dania, dla tego dzisiaj przygotowałam paprykę z nadzieniem mięsno - warzywnym. Wyszła pyszna a podałam ją polaną sosem pomidorowym
Kulinarne Fantazje Mariolijuż lekturą ulubionego magazynu kulinarnego. Co by nie powiedzieć — przygotowanie obiadu w kwadrans daje nam duuużo wolnego czasu dla siebie. ;) * SKŁADNIKI na 4 pizze 4 chlebki naan ½ szklanki passaty pomidorowej 200 g chorizo 2 kulki mozzarelli 1 czerwona cebula kilka czarnych oliwek kilka suszonych pomidorów suszone oregano świeże oregano sól do smaku * PRZYGOTOWANIE Chorizo pokrój w talarki i przysmaż
Food Squarekurczaka 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki lub kilka kropel Tabasco Na sos BBQ: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 400 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżka octu winnego 2 łyżki sosu worcestershire 2 łyżki miodu oliwa z oliwek(...)łyżeczka sosu worcestershire sól pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania sosu bbq. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy siekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodajemy przecier pomidorowy, miód, sos worcestershire, musztardę, ocet, wędzoną i ostra paprykę. Smażymy na wolnym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mięso dokładnie myjemy
Menmagazineczosnek i pieprz. Mieszamy. Formujemy małe klopsiki, przekładamy do parowaru i ” parujemy ” 10minut. Gotowe klopsiki podajemy z ulubionym sosem, jak w przypadku mięsnych. U mnie z sosem pomidorowym. Artykuł Klopsiki z cukinii pochodzi z serwisu
NiePieprz.plCiasto francuskie pasztetem pomidorowym posmarowałam, ser camembert, kapary, czerwoną świeżą paprykę dodałam, w roladę zawinęłam, na krążki pocięłam, w odstępach w okrągłej formie poukładała i w piekarniku wypiekałam. Roladki fajnie wyglądały i z łatwością się oddzielały. Pasztet fajnie z serem się skomponował i po połączeniu z ciastem dobrze smakowała. Składniki: 250 g Wielkopolski pasztet
Moniki Smakołykioliwy lub oleju roślinnego 1 cebula ¹⁄₂ małej cukinii ¹⁄₂ papryczki chili (można dać mniej) 1 mała czerwona papryka 2 duże pomidory malinowe lub 1 puszka pokrojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 ząbki czosnku sól morska, czarny pieprz, szczypta cukru 1 łyżka sosu sojowego / opcjonalnie 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej bazylii sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny(...)przez około 2-3 minuty, często mieszając. Nie rumienimy. Dodajemy startą cukinię i pokrojoną paprykę oraz papryczkę chili. Smażymy 2-3 minuty. Od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i starty czosnek. Smażymy 1 minutę. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy solą pieprzem, szczyptą cukru i ewentualnie sosem sojowym. Gotujemy bez przykrycia, co jakiś czas mieszając przez około 5 minut
cool and mintyduże cebule 3 duże marchewki 250 g wędliny (kiełbasa, resztki wędlin lub mięsa z obiadu) 700 g cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu) 1 łyżeczka soli 200 g koncentratu pomidorowego sól, pieprz i vegeta 1 łyżka keczupu koperek Cebulę i marchewkę obrać. Cebulę posiekać w pióra a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wędlinę pokroić na kawałki. Cukinię(...)chwilę przesmażyć. Dorzucić startą marchewkę i całość smażyć aż marchewka będzie al dente (można dolać kilka łyżek wody, jeśli będzie przywierać do dna). W następnej kolejności dodać koncentrat pomidorowy oraz cukinię. Smażyć, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje a warzywa będą miękkie. Na końcu dodać keczup oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą. Posypać świeżo posiekanym koperkiem. Podawać
My simple kitchen