bardzo prosta i szybka do ugotowania zupa z botwiny z młodymi buraczkami. Jest wyjątkowo lekka. Idealna wiosną, idealna w upalne dni. Z pewnością wspaniała dla dzieci, ponieważ można ją śmiało zblendować na gładki krem
AniaGotuje.plMniaaaammmm! Kochani zapraszam Was na przepyszny krem z pomidorów przepis prosto z Sycylii. Uwielbiam takie połączenia smaków, słodkie pomidory, czosnek podprażany na aromatycznej oliwie z oliwek
SMYKWKUCHNI6 porcji 2 szklanki pełnoziarnistego ryżu pół szklanki orzechów włoskich 2 nektarynki pól szklanki czerwonych porzeczek 12 łyżeczek syropu czekoladowego (takiego do kawy) 5 łyżek kremu
Humanistka w kuchnigroszku ptysiowego do gulaszu czy jako dodatek do zup. Mi chyba jednak najbardziej odpowiada wersja deserowa. A ponieważ ptysie na tym blogu już gościły, to tym razem na warsztat poszły profiterolki. A co to takiego? To nic innego jak niewielkie ptysie, wielkości orzecha włoskiego, no… może trochę większe nadziane przepysznym kremem patissiere. Oczywiście wariacji na ich temat jest wiele
Jacob Tastesbardzo prostego, coś za czym przepadają moje dzieci. Zwyczajna zupa z zielonych szparagów, która z niewielkim dodatkiem stała się hitem i gości u nas co drugi dzień. Ciekawe kiedy dzieciarnia się znudzi? Póki co korzystam z okazji, że jeszcze ciągle są szparagi, choć już niedługo oraz z wielkiego apetytu domowników. Krem z zielonych szparagów z kaszą gryczaną składniki 1 cebula(...)mniejsze kawałki. Gdy ziemniaki są już miękkie dodaje do nich szparagi i gotuję 5-10 minut. Zestawiam z ognia. Miksuję blenderem. Ponownie stawiam na ogniu, dodaję bulion by zupa nabrała odpowiedniej konsystencji oraz śmietanę. Nie daję jej dużo, ilość według uznania. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. W między czasie gotuję kaszę gryczaną. 1 czubata łyżka na osobę. Ugotowaną kaszę
Przysmaki Karolkidomu, zła na cały świat. Marzę o ciepłym ukojeniu, które zaspokoi tłumiony głód i dostarczy przyjemności. Ciepły, gęsty krem w kolorze słońca. Już sam widok napawa mnie optymizmem, a zapach pobudza ślinianki. Rzucam się na miseczkę zupy niczym zwierz drapieżnik na ofiarę. Łyżka w dłoń i do dzieła! Jednak raczej z nim nie eksperymentuje. Najbardziej smakuje mi klasyczna wersja
W kuchni Karmel-itkiZobaczyłam ją jakiś czas temu w Kornikowej Kuchni, ale nie zapisałam przepisu. Szukałam potem i szukałam aż w końcu desperacko zaczęłam poszukiwania w facebookowych postach i
Dzieje kuchennej Wiewiórywyroby czekoladopodobne – tu oleju palmowego jest dosyć sporo) batoniki, wafelki, a nawet herbatniki, mleczne kanapki (również niektóre z napisem „fit” oraz zbożowe) margaryna gotowe sosy, zupy ( w słoiczkach) – wystarczy zerknąć na skład – olej palmowy w produktach występuje chyba w każdym, z tej grupy mrożone warzywa z dodatkami np śmietaną, sosem fast foody – o występowaniu(...)Kakao na śniadanie? Proszę bardzo, ale bez oleju palmowego! czekoladowe i orzechowe kremy do pieczywa (polecam zrobienie własnego czyt wpis – domowa nutella bez cukru i masło orzechowe ) chipsy cappuccino, kawa typu 2w1 i 3w1, napoje kawowe oraz zabielacze do kawy i herbaty kostki rosołowe, sosy i zupy w proszku (niestety te polskie produkty z olejem palmowym Polacy bardzo lubią
W Kawiarencedodać śmietanę. Gotować chwilę na małym ogniu (nie zagotowywać). Dekorować natką pietruszki. Zupa mimo tytułu nadaje się nie tylko na zimę, choć rzeczywiście, gdy jest podawana bardzo gorąca – świetnie rozgrzewa. Podawana ciepło – dzięki kwaskowości potrafi świetnie orzeźwić. Podobne przepisy Chłodnik z botwinki Egzotyczny krem z dyni Kapuśniak rozgrzewający Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Zupa ogórkowa nie tylko na zimę pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniMocno kakaowe ciasto z kremem o nazwie czarna mamba. Wygląda bardzo elegancko i okazale i pięknie prezentuje się na stole. Ciasto śmiało można przygotować na specjalne
Przepiski.plWitamy Was po kolejnej chwilowej przerwie! Każdy z nas ma takie momenty, gdy obowiązki zabierają pewną część czasu, a mianowicie tego wolnego, który zazwyczaj przeznaczamy
Symfonia Smakówkrem orzechowo-czekoladowy jest przepyszny! Czuć smak prawdziwej czekolady i orzechów. Jeśli raz zrobisz wersję domową, nie sięgniesz już po kupną nutellę. W zależności od gustu, można wykonać gładki krem lub w wersji crunchy z kawałkami orzechów. Jednak, aby wykonać taką domową nutellę, trzeba mieć naprawdę dobry blender o dużej mocy, gdyż w przeciwnym razie sprzęt może się spalić. Przekonałam(...)pracy duża moc - 900 łatwe czyszczenie Podsumowanie: Blender Kernau KSHB 910 B idealnie sprawdzi się w domowych warunkach i błyskawicznie wykona wiele prac kuchennych, umożliwiając przygotowanie różnych potraw - zup, sosów, koktajli, a także rozdrobni mięso oraz warzywa. Duża moc sprawia, że doskonale poradzi sobie nawet z twardymi produktami - zmieli orzechy, rozkruszy kostki lodu, zmieli twarde bułki na bułkę tartą
Kuchnia MagdaLenyZupa ogórkowa jest chyba zaraz po pomidorowej najbardziej lubianą zupką. Zawsze gotuję ją ze swoich kiszonych ogórków z kawałkami ziemniaków i zabielam śmietaną. Ostatnio bardzo często robie zupki kremy więc postanowiłam przygotować ogórkową w postaci kremu. Był to bardzo dobry pomysł bo zupka wyszła naprawdę fajna i smaczna a córeczka stwierdziła, że taka kremowa jest lepsza. składniki: 600 g obranych
Monia miesza i gotujebyło jakiegoś potrzebnego składnika itd. :) W końcu zebrałam się i przygotowałam chyba jedną z prostszych zup właśnie z soczewicy, dokładnie czerwonej. Prostota i szybkość wykonania powinna zachęcić każdego, kto boryka się z ciągłym brakiem czasu. Swoją drogą Wam też tak dni szybką uciekają? :). Krem smakuje przepysznie! Jest delikatny, ale z nutką pikanterii. Dość gęsty. Rozgrzewa i syci. Idealny sposób
Zdrowie na języku :PWakacje to okres lekkich zup jarzynowych, delikatnych makaronów pełnych warzyw, kolorowych sałatek i owocowych deserów. Wyrzucamy z jadłospisów tłuste mięsiwa, ciężkie sosy, majonezowe i syte sałatki czy ciasta na bazie kremów. Upał nie sprzyja takim pozycjom w karcie dań, poza tym korzystamy z tego, co znajdujemy w ogrodach, na straganach, a więc z sezonowych produktów. Czasami jednak nachodzi ochota
W kuchni Karmel-itki