trudności: łatwe To danie to rodzaj zupy z gwoździa: wrzucasz do garnka tylko kilka składników, miksujesz i gotowe. Tu gwoździem programu są mielone migdały, nadające szlachetnego smaku brokułowi. Do zupy podaliśmy grzanki z gruszkami i zapieczonym kozim serem. Wyszedł zgrabny duet. Składniki: Brokuł 2 ząbki czosnku 50 g mielonych migdałów 1/3 szklanki mleka kokosowego Kilka łyżek soku z cytryny(...)Ugotowanego brokuła ściągamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na krem. Dodajemy mleko kokosowe, miksujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i cytryną. Krok 4 Tostujemy pieczywo, albo opiekamy na patelni. Kroimy gruszkę w plastry, a ser w kostkę i wykładamy na grzanki. Wstawiamy do mikrofali i chwilę zapiekamy. Podajemy z zupą. Pycha! Zobacz menu na tydzień – niebieskie migdały, w którym wykorzystaliśmy
Niedzielny kucharzPtysie to rewelacyjny deser, składający się z ciasta parzonego i puszystego kremu. Ptysie powinny być bardzo delikatne i puszyste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie byłabym sobą, gdybym
Przepiski.plDziś mam dla Was kolejny przepis na pyszne, kremowe ciasto Michałek. Wspaniale smakuje, jest ze sporą ilością kremu z czekoladowymi cukierkami, które przyjemnie chrupią przy każdym
Przepiski.plSezon na grzyby w pełni w lesie dużo prawdziwków . Kochani mam dla Was coś wyjątkowego pyszny krem z borowików. Lubicie chodzić na grzyby? Krem z borowików
Kulinarne pyszności MolkiSezon na dynie trwa. Pogoda za oknem nie rozpieszcza - zimno, ciemno, ponuro i deszczowo. Gorący, rozgrzewający, złocisty krem z dyni jest idealny na te porę roku
Lena GotujeZima się już skończyła, ale myślę, że na chłodne pierwsze dni wiosny idealnie nada się pożywny krem marchewkowy. Jest aksamitny, gęsty i bardzo aromatyczny. Koniecznie należy
Czekoladowa muffinkaU mnie kolejny zupowy i na dokładkę znowu zielony wtorek :) a będzie jeszcze jeden :) Tym razem wzięłam w swoje ręce po raz drugi w życiu szparagi
Dzieje kuchennej WiewióryDzień dobry! Dzisiaj przychodzę do Was x przepisem na pyszny krem z kalafiora z dodatkiem miodu! Idealne połączenie, koniecznie wypróbujcie! Składniki: 1 mały kalafior 2 marchewki 2 korzenie pietruszki mały kawałek selera mała por 3 Piramidki smaku 4 ziemniaki cebula 2 ząbki czosnku oliwa masło biały pieprz sól 2 łyżeczki miodu, np. Rzepakowy Huzar 100ml śmietanki(...)warzywnego wszystko wyjąć. Marchewkę można pokroić w plasterki i zostawić do podania zupy. Do wywaru warzywnego wrzucić zawartość patelni, w razie potrzeby dodać trochę wody, aby warzywa były w pełni zalane. Gotować do miękkości. Dodać sól, biały pieprz i 2 łyżeczki miodu. Całość zmiksować blenderem na gładki krem. Pod koniec dodać śmietankę i jeszcze raz zmiksować. Przygotować grzanki. Chleb pokroić
Trufelkowokremowej. Posypujemy kakao. Wykładamy drugą warstwę namoczonych w kawie ciastek. Na ciastka wykładamy krem. Deser trzymamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy ciasto kakao i startą czekoladą. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/piernikowe-tiramisu/ MieszamWGarnku Artykuł Piernikowe tiramisu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDodać szparagi ( kilka główek odłożyć),chwilę dusić. Zalać gorącym bulionem,gotować ok 10 - 15 min. Zupę zdjąć z ognia,połączyć ze śmietaną,zmiksować blenderem.Doprawić do smaku solą,pieprzem....u mnie biały pieprz. Odłożone główki szparagów wrzucić na wrzątek,gotować 2-3 min,osączyć.Krem podgrzać,ale nie gotować,nalać na talerze,posypać parmezanem i ozdobić główkami szparagów
Niespełnione zdolności kulinarneMieszamy, przyprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zupę blendujemy. Dodajemy jogurt naturalny i koncentrat pomidorowy. Jeszcze raz blendujemy. Z razowych grzanek wycinamy serca. Użyłam do tego foremki w kształcie serca. Kromki można także pokroić w kostkę. Krem pomidorowy podajemy w miskach lub głębokich talerzach. Posypujemy suszoną bazylią i układamy razowe serca
My Chcemy JeśćKremowa zupa z białych szparagów, jajko, pastrami z kaczki i trufla. To klasyczna zupa szparagowa, z pierwszą letnią truflą i żółtko 64 stopnie, pastrami z kaczki – kaczka marynowana w zalewie z soli i cukru, lekko wędzona gotowana w niskiej temperaturze. Kaczka w kremie ze szparagów... świetne połączenie, plus trufla...i to żółtko o konsystencji gęstego kremu. Pieczony filet
królestwo garówBuraczki należy jeść upieczone w skórce (później dopiero obrane) bądź gotowane w zupie, gdyż tracą mniej cennych minerałów. Najlepiej jednak pić świeżo wyciśnięty sok... to właśnie on zainspirował mnie do wykonania torcika, do którego wykorzystałam miąższ z sokowirówki. Torcik wytrawny z kremem chrzanowym Składniki: miąższ z 1 buraka i 100g selera; 1 łyżka mielonego
Życie na widelcuCiasto marchewkowo jabłkowe przepis na ciasto z pulpy z wyciskarki Ciasto marchewkowo jabłkowe, które długo zachowuje świeżość. Bardzo smaczne i proste do zrobienia. Można je
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKarmelizowane truskawki z whisky przygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTort z przepisu Nigelli Lawson wydaje się być typowo letnim. Wydaję mi się jednak, że nie ma nic piękniejszego niż lato wiosną ;-). Torcik pyszny, a
Humanistka w kuchni