zupa krem z dyni - 1745 przepisów (strona:73/117)

Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym 199

garnku rozgrzewamy olej i szklimy drobno pokrojoną cebule i czosnek. Dodajemy imbir i curry, chwile podsmażamy. Dodajemy dynię i wodę, mieszamy i gotujemy ok 20 min. Pod koniec gotowania dodać mleczko kokosowe i doprowadzić do wrzenia. Zupę zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami/ostrym startym serem/chili

Atlas Smaków
Zupa kryjm ze bani ze chrupiōncōm szinkōm i grzankōma (Zupa krem z dyni z chrupiącą posypką ;) ) 158

Moja Baba 1 mi wczora padała, 2 że na mitag 3 to by nojlepi zjadła zupa ze bani. Listopad to je nojlepszy czas na zupa ze

Chop w kuchni
Zupa z jarmużu 158

pozostawić. Dodać pieczone warzywa i jarmuż - gotować kilka minut. Ziarna kolendry i kminu utłuc w moździerzu. Gotową zupę zmiksować blenderem na krem, doprawićdo smaku solą, sokiem z cytryny i przyprawami. Przed podaniem posypać świeżą kolendrą i prażonymi ziarnami słonecznika lub dyni. Smacznego

kolorowotorcikowo
Krem z cukinii z gorgonzolą 172

łyżka gorgonzoli pestki dyni lub grzanki Sposób wykonania:Cukinię ( ze skórką), cebulę, ziemniaka pokroić w kostkę. Dodać łyżeczkę masła, tymianek i czosnek zmiażdżony nadgarstkiem. Podlać 1/2 szklanki bulionu i gotować  pod przykryciem  do miękkości. Warzywa zmiksować na gładki krem i doprawić solą oraz szczyptą chilli. W razie potrzeby rozrzedzić zupę wodą. Jogurt grecki zmiksować z gorgonzolą

pieprzny smaczek
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 274

czasu, aczkolwiek to nie znaczy, że nie będę wcale gotować. Wkrótce będę zabierać się za kupno dyni, gdyż już pojawiają się piękne okazy patrzące i mówiące do mnie "bierz mnie i zrób ze mnie coś dobrego". I owszem, taki mam plan! Zupa-krem, ciasteczka, ciasta, desery, tarty, wszystko zrobię! A już jutro moja kochana Laura ma pierwsze urodzinki i pojawią

Be Fit Be Strong
ZUPA DYNIOWO-POMIDOROWA Z CURRY 166

Lekko pikantna zupka dyniowo-pomidorowa z orientalnym akcentem w postaci mleczka kokosowego i przyprawy curry (w proszku lub paście). Cudownie kremowa, pełna smaku, rozgrzewająca. Idealna na

cool and minty
Rurki z kremem pomarańczowo-dyniowym 181

kremem. Dla mnie to smak dzieciństwa. Pamiętam, że jak byłam dzieckiem to uwielbiałam rurki z bitą śmietaną i chyba do dziś takie smakują mi najbardziej. Czasem jednak mam ochotę trochę poeksperymentować i tak było tym razem. Ponieważ dzięki mamie mam zapas dyni (z pewnością na całą jesień;), przetwarzam ją na wszelkie możliwe sposoby. Ostatnio przygotowałam puree z dyni i wykorzystuję(...)miękka, oddzielić od skórki, zblendować i przełożyć do słoika. Takie puree przechowujemy w lodówce i wykorzystujemy w ciągu 2 tygodni. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do zup, sosów, kluseczek, kremów, ciast itp. Krem, który przygotowałam do tych rurek wyszedł naprawdę bardzo dobry i można użyć go również do ciast na zimno, biszkoptów czy innych deserów. Na pewno ten smak mile

Ze smakiem i z pasją
Zupa krem z pieczonej dyni 99

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Klasyka w swoim rodzaju. Krem z pieczonej dyni już dawno podbił moje serce. To jesienne warzywo przetrwało do wiosny

R'n'G Kitchen
Niedzielny obiad ze smakami świata 130

łyżki oliwy z oliwek 100 ml kwaśnej śmietany 18% 3 l bulionu warzywnego z włoszczyzny łyżeczka Kurkumy łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego łyżeczka soli 3 łyżki oleju z pestek dyni Przepis na krem z batatów Umyj pora i przekrój go wzdłuż na pół. Odetnij białą część oraz pokrój ją w piórka. Natomiast kilka zielonych listków pokrój w cieniutkie, długie paski. Pozostałą(...)wolnym ogniu przez około 10 minut. Danie zmiksuj na krem w kielichu blendera, a następnie przecedź wszystko przez drobne sito. Dopraw do smaku odrobiną soli. Do gorącej zupy wsyp liście szpinaku i całość dokładnie wymieszaj. Potrawę serwuj z łyżką śmietany, kawałkami smażonego pora, kilkoma kroplami oleju z pestek dyni oraz cząstkami cytryny. Gulasz z warzyw   Składniki na 5 osób

Ugotowane pozamiatane
Zupa-krem dyniowo-marchewkowa z ziemniakami i koperkiem 184

powodów i zostało mi przebaczone :) Dynia hokkaido jest naprawdę świetnym rozwiązaniem do przygotowania szybkiej zupy - wystarczy ją umyć, pokroić, aby wyjąć miąższ z ziarnami i potem w drobniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Ugotuje się w 10-15 minut! Prawda, że szybko? :) Składniki: 1 dynia hokkaido (o wadze 1/2 kg) 2-3 duże marchewki 2-3 średniej wielkości ziemniaki(...)pestki dyni do dekoracji Sposób przygotowania: Do garnka z wrzątkiem (ilość taka, aby wszystkie warzyw jakie dodamy były tylko przykryte) wkładamy kawałek selera, pietruszkę i ziele angielskie. Po 10 minutach dorzucamy pokrojoną marchewkę (plastry lub półplastry). Gotujemy razem około 20-25 minut. Następnie wrzucamy drobno pokrojone ziemniaki, a po kolejnych 10 minutach umytą wcześniej i pokrojoną w kostkę dynię hokkaido

Kolorowy Przepisownik
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 25.11.2016r. 163

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków .   W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Małgorzata  Zupa krem z selera i kaszy jaglanej Aga Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone   Małgorzata  Kukułkówka - nalewka Agnieszka  Pieczone pestki dyni   Magdalena  Orzechowe placuszki waniliowe   Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim

Magiczne Życie Marty
Zupa Krem Brokułowa 146

Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam na 2-2,5 litrach wody. Wszystkie składniki oprócz mięsa zmiksowałam na papkę- krem.  Do smaku: natka pietruszki jogurt naturalny prażone pestki dyni styryjskiej (dostępne w lidlu

ClauditteMissCooking
Zupa krem z kukurydzy 229

Zupa krem z kukurydzy jest moją propozycją szybkiej kolacji na jesienne wieczory. Zupę przygotowuje się około 20 minut, jest wspaniale rozgrzewająca oraz sycąca. Dodatkowo posiada piękny kolor, dzięki któremu wspaniale prezentuje się w naczyniu. Zupę oczywiście możecie podawać ulubionymi dodatkami, jak grzanki, pestki dyni, pestki słonecznika czy też z groszek ptysiowy. Aby podkręcić smak zupy, dodatkowo, zamiast śmietany, dodałam

Kuchnia Bazylii
Marokańska zupa dyniowa 211

Maroku jadają tubylcy, polecam. Zupa krem to pyszne danie zawsze, przynajmniej dla mnie ale musi mieć ona jakiś chrupiący dodatek a tym razem padło na pieczoną ciecierzycę, to znakomity dodatek, polecam, granat tym razem łagodzi smak ostrości. Jeśli nie lubicie ostrych zup dajcie mniej przypraw. Zapas mojej dyni jest jeszcze duży, natomiast w marketach widziałam jeszcze sporo dyni piżmowej

Moje Małe Czarowanie