zrazy - 703 przepisów (strona:3/47)

Zrazy wołowe zawijane 263

Post Zrazy wołowe zawijane pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym 338

Postanowiłem dzisiaj zrobić zrazy z piersi kurczaka. Takie klasyczne – ze słoniną i kiszonym ogórkiem. Dodałem jeszcze trochę podsmażonej cebuli, żeby nie były za suche. Wyszły bardzo dobre. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
KOTLETY MIELONE A'LA ZRAZY 439

Kotlety mielone nie muszą być nudne :). Lubię przygotowywać je w trochę ciekawszej formie. Ostatnio pomyślałam o nadzianiu ich podobnie, jak robi się w przypadku zrazów. W lodówce miałam szynkę parmeńską, więc i ona znalazła się na liście składników. Szynkę można zamienić na bekon. Wcześniej przygotowałam też inne wersję mielonych. Może kogoś zainspirują: - Mielone nadziewane orzechową fetą - Mielone nadziewane pieczarkami

Przepisy Aleksandry
Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami 1461

Post Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zrazy wołowe zawijane - klasyczne polskie 149

mojego męża zrazy wołowe zawijane, to  klasyczne i wykwintne polskie danie z wołowiny, które doskonale nadaje się na niedzielny, świąteczny czy inny uroczysty obiad. Każda szanująca się restauracja serwująca polską klasyczną kuchnię ma to danie w swoim menu, a jeśli Waszym zagranicznym gościom, chcecie zaserwować coś tradycyjnie polskiego, to śmiało mogą to być właśnie takie roladki - koniecznie

Delicious Titbits
Przepis na zrazy wieprzowe zawijane ze schabu 65

Zrazy wieprzowe z boczkiem i cebulką    Zrazy, to takie małe roladki. Bo to co rolujemy dzielimy na duże ROLADY i małe ROLADKI.     Ja kiedyś uwielbiałem Devolay. Już sama nazwa jest fajna, a smak jeszcze lepszy.     W ramach czegoś zawijanego Agnieszka zrobiła zrazy wieprzowe zawijane.  👉Jak zrobić zrazy(...)chodzi mi żeby nakrzyczeć na Agnieszkę, a Agnieszka na mnie.     Tylko trzeba rozbić kotlety... Po 40 minutach takiego łomotu, możemy przejść do cichej roboty... Aż do wkładania zrazów na patelnie, gdzie jest tyle szumu, że musiałem wyciąć ścieżkę dźwiękową, bo by Wam bębenki popękały... (a sam, po angielsku, usunąłem się z kuchni).  Jak zawijać zrazy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zrazy z mięsa mielonego w skórkach drobiowych 172

Kiedyś już robiłam takie kotleciki ..tym razem dodałam do mięsa śliwki suszone i smażyłam we frytkownicy .. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego  śliwki suszone 1

Moje domowe kucharzenie
Zrazy wołowe –  roladki wołowe 49

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy wołowe –  roladki wołowe Pyszne tradycyjne śląskie zrazy wołowe, czyli potrawa która idealnie sprawdzi się jako niedzielny czy też proszony obiad. Prosto, bardzo smacznie i treściwie, praktycznie zawsze wychodzi, idealne z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty naprawdę polecam. Zrazy wołowe: Składniki 750g wołowiny pieczeniowej (rostbef, zrazowa, krzyżowa) 200g boczku wędzonego, surowego(...)ogórki kiszone 1 papryka czerwona 3 ząbki czosnku 2 cebule 15g suszonych grzybów leśnych Musztarda Sól Pieprz 200ml bulionu wołowego 1 łyżka mąki pszennej Olej do smażenia Zrazy wołowe Przygotowanie: Boczek kroimy cienkie plasterki, ogórki i paprykę kroimy w słupki a czosnek przeciskamy przez praskę, następnie cebulę kroimy w ćwierć plasterki a suszone grzyby leśne zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy

Księga-Smaku
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 146

Zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Dzisiaj Wam polecam na obiad pyszne faszerowane zrazy z mięsa mielonego, podane z ziemniakami i tartymi burakami. W necie widziałam nazwę na tak przygotowane mięso – oszukane zrazy, które do złudzenia wyglądają jak wołowe zrazy zawijane , ja nawet farsz robię do nich taki sam jak do nadziania rolad wołowych: ogórek kiszony(...)cebula, boczek lub kiełbasę. Wszystkie składniki na farsz drobno siekam, aby nie przebijały delikatnych ścianek rolad z mięsa mielonego. Przepis na zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki mleka sól, pieprz, majeranek do smaku cebula 2 ogórki kiszone kawałek kiełbasy lub boczku natka pietruszki mąka pszenna olej rzepakowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śląskie rolady (zrazy)-czyli szczypta śląskiej tradycji :) 194

Tradycyjny śląski obiad składa się z rolady, klusek i modrej kapusty. Taki sam obiad jest tradycją w Berlinie, a wzięło się to stąd, że dawno temu

Smakowy Raj
Zrazy wołowe po myśliwsku 199

W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej

ClauditteMissCooking
ZRAZY Z WĄTRÓBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 158

Jak wiecie ze mnie to takie „Pomysłowy Dobromir” ( jak to mama mówi ;) ) i zrobienie czegoś z niczego , absolutnie nie stanowi dla mnie problemu!Dziś

Ostra na Słodko
Grzybowe zrazy wieprzowe - pomysł na schab 167

D ziś pomysł na obiad, a raczej mięsko do obiadu. Łatwe w wykonaniu, fantastyczny w efekcie końcowym i odmienne od pospolitego schabowego. Czytaj więcej »

Farmażony
ZRAZY, KLUSKI ŚLĄSKIE, YORKSHIRE PUDDING I PYSZNE BURACZKI 267

Mniam mniam :) Zaprosiłam na niedzielny obiad trzy moje koleżanki. Postanowiłam zrobić typowy polski posiłek, ale żeby nie poczuły się obco...dodałam do tego yorkshire pudding, czyli

Przepisy Aleksandry
Zrazy z boczkiem i cebulką – pyszny przepis 190

dłużej nie zwlekać i przejść do czynów :) Czasem pierwsze pomysły są najlepsze i nie warto ich odkładać na zbyt długo, bo później rodzą się kolejne i kolejne :) Wbrew pozorom zrazy z boczkiem i cebulką nie są trudne do przygotowania i nie zajmą nam zbyt dużo czasu. Przepis ten postanowiliśmy urozmaicić dodając do niego odrobinę musztardy francuskiej, która wzbogaci smak(...)boczku, plaster ogórka i plaster cebuli, na to dajemy jedną łyżeczkę musztardy i zawijamy w roladkę, albo sakiewkę (jak nam będzie łatwiej). Aby nasz zraz się nie rozpadł i dobrze się trzymał możemy użyć wykałaczek. Zrazy smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż ładnie się zarumienią, a następnie przekładamy je do garnka. Następnie w bulionie warzywnym gotujemy zrazy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!