Zrazy z szynki wieprzowej 437tańsza alternatywa dla zrazów wołowych. Z podanych niżej składników wychodzą 2 duże zrazy – oczywiście ilość składników można zwiększyć i dostosować do ilości osób. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy z szynki wieprzowej – Składniki: 2 duże plastry szynki wieprzowej (ok. 300g) 2 duże cebule do sosu i 1 mała cebula do wnętrza zrazów 1 liść laurowy(...)papryką z obu stron. Na wewnętrznej stronie każdego zraza rozsmarować łyżeczkę musztardy, a następnie nałożyć na każdy z nich: pół cebulki, kawałek boczku i pół ogórka kiszonego. Zwinąć dokładnie roladki i związać je nitką (lub spiąć wykałaczkami). Dwie duże cebule pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Kolejno dodać zrazy i podsmażyć je na złoty kolor
Kulinarne Przeboje
Zrazy mielone z pieczarkami 291Pieczarkowy tydzień trwa ...więc są zrazy..z mielonego mięsa...z dodatkiem oczywiście pieczarek..pycha.. 50 dkg mielonego mięsa 1 jajko cebula pieprz, sól 30 dkg pieczarek bułka tarta Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć
Moje domowe kucharzenie
Zrazy wołowe zawijane 310Post Zrazy wołowe zawijane pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym 389Postanowiłem dzisiaj zrobić zrazy z piersi kurczaka. Takie klasyczne – ze słoniną i kiszonym ogórkiem. Dodałem jeszcze trochę podsmażonej cebuli, żeby nie były za suche. Wyszły bardzo dobre. Czytaj dalej
Gotuj z Misiem
KOTLETY MIELONE A'LA ZRAZY 492Kotlety mielone nie muszą być nudne :). Lubię przygotowywać je w trochę ciekawszej formie. Ostatnio pomyślałam o nadzianiu ich podobnie, jak robi się w przypadku zrazów. W lodówce miałam szynkę parmeńską, więc i ona znalazła się na liście składników. Szynkę można zamienić na bekon. Wcześniej przygotowałam też inne wersję mielonych. Może kogoś zainspirują: - Mielone nadziewane orzechową fetą - Mielone nadziewane pieczarkami
Przepisy Aleksandry
Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami 1522Post Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Zrazy wołowe zawijane - klasyczne polskie 197mojego męża zrazy wołowe zawijane, to klasyczne i wykwintne polskie danie z wołowiny, które doskonale nadaje się na niedzielny, świąteczny czy inny uroczysty obiad. Każda szanująca się restauracja serwująca polską klasyczną kuchnię ma to danie w swoim menu, a jeśli Waszym zagranicznym gościom, chcecie zaserwować coś tradycyjnie polskiego, to śmiało mogą to być właśnie takie roladki - koniecznie
Delicious Titbits
Przepis na zrazy wieprzowe zawijane ze schabu 125Zrazy wieprzowe z boczkiem i cebulką Zrazy, to takie małe roladki. Bo to co rolujemy dzielimy na duże ROLADY i małe ROLADKI. Ja kiedyś uwielbiałem Devolay. Już sama nazwa jest fajna, a smak jeszcze lepszy. W ramach czegoś zawijanego Agnieszka zrobiła zrazy wieprzowe zawijane. 👉Jak zrobić zrazy(...)chodzi mi żeby nakrzyczeć na Agnieszkę, a Agnieszka na mnie. Tylko trzeba rozbić kotlety... Po 40 minutach takiego łomotu, możemy przejść do cichej roboty... Aż do wkładania zrazów na patelnie, gdzie jest tyle szumu, że musiałem wyciąć ścieżkę dźwiękową, bo by Wam bębenki popękały... (a sam, po angielsku, usunąłem się z kuchni). Jak zawijać zrazy
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zrazy z mięsa mielonego w skórkach drobiowych 231Kiedyś już robiłam takie kotleciki ..tym razem dodałam do mięsa śliwki suszone i smażyłam we frytkownicy .. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego śliwki suszone 1
Moje domowe kucharzenie
Zrazy wołowe – roladki wołowe 112adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy wołowe – roladki wołowe Pyszne tradycyjne śląskie zrazy wołowe, czyli potrawa która idealnie sprawdzi się jako niedzielny czy też proszony obiad. Prosto, bardzo smacznie i treściwie, praktycznie zawsze wychodzi, idealne z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty naprawdę polecam. Zrazy wołowe: Składniki 750g wołowiny pieczeniowej (rostbef, zrazowa, krzyżowa) 200g boczku wędzonego, surowego(...)ogórki kiszone 1 papryka czerwona 3 ząbki czosnku 2 cebule 15g suszonych grzybów leśnych Musztarda Sól Pieprz 200ml bulionu wołowego 1 łyżka mąki pszennej Olej do smażenia Zrazy wołowe Przygotowanie: Boczek kroimy cienkie plasterki, ogórki i paprykę kroimy w słupki a czosnek przeciskamy przez praskę, następnie cebulę kroimy w ćwierć plasterki a suszone grzyby leśne zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy
Księga-Smaku
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 192Zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Dzisiaj Wam polecam na obiad pyszne faszerowane zrazy z mięsa mielonego, podane z ziemniakami i tartymi burakami. W necie widziałam nazwę na tak przygotowane mięso – oszukane zrazy, które do złudzenia wyglądają jak wołowe zrazy zawijane , ja nawet farsz robię do nich taki sam jak do nadziania rolad wołowych: ogórek kiszony(...)cebula, boczek lub kiełbasę. Wszystkie składniki na farsz drobno siekam, aby nie przebijały delikatnych ścianek rolad z mięsa mielonego. Przepis na zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki mleka sól, pieprz, majeranek do smaku cebula 2 ogórki kiszone kawałek kiełbasy lub boczku natka pietruszki mąka pszenna olej rzepakowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śląskie rolady (zrazy)-czyli szczypta śląskiej tradycji :) 241Tradycyjny śląski obiad składa się z rolady, klusek i modrej kapusty. Taki sam obiad jest tradycją w Berlinie, a wzięło się to stąd, że dawno temu
Smakowy Raj
Zrazy wołowe po myśliwsku 245W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej
ClauditteMissCooking
ZRAZY Z WĄTRÓBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 231Jak wiecie ze mnie to takie „Pomysłowy Dobromir” ( jak to mama mówi ;) ) i zrobienie czegoś z niczego , absolutnie nie stanowi dla mnie problemu!Dziś
Ostra na Słodko
Grzybowe zrazy wieprzowe - pomysł na schab 230D ziś pomysł na obiad, a raczej mięsko do obiadu. Łatwe w wykonaniu, fantastyczny w efekcie końcowym i odmienne od pospolitego schabowego. Czytaj więcej »
Farmażony
ZRAZY, KLUSKI ŚLĄSKIE, YORKSHIRE PUDDING I PYSZNE BURACZKI 318Mniam mniam :) Zaprosiłam na niedzielny obiad trzy moje koleżanki. Postanowiłam zrobić typowy polski posiłek, ale żeby nie poczuły się obco...dodałam do tego yorkshire pudding, czyli
Przepisy Aleksandry
Zrazy z boczkiem i cebulką – pyszny przepis 256dłużej nie zwlekać i przejść do czynów :) Czasem pierwsze pomysły są najlepsze i nie warto ich odkładać na zbyt długo, bo później rodzą się kolejne i kolejne :) Wbrew pozorom zrazy z boczkiem i cebulką nie są trudne do przygotowania i nie zajmą nam zbyt dużo czasu. Przepis ten postanowiliśmy urozmaicić dodając do niego odrobinę musztardy francuskiej, która wzbogaci smak(...)boczku, plaster ogórka i plaster cebuli, na to dajemy jedną łyżeczkę musztardy i zawijamy w roladkę, albo sakiewkę (jak nam będzie łatwiej). Aby nasz zraz się nie rozpadł i dobrze się trzymał możemy użyć wykałaczek. Zrazy smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż ładnie się zarumienią, a następnie przekładamy je do garnka. Następnie w bulionie warzywnym gotujemy zrazy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami 237Zrazy wołowe to mięsne danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie(...)kawałki wołowiny przełożyć kaszę wraz z grzybami. Przygotowane mięso zawinąć - najpierw tył, później boki i mocno ścisnąć, aby zrazy się nie rozleciały. Jeżeli boicie się, że podczas smażenia zrazy zdeformują się to owińcie je sznurkiem bądź użyjcie wykałaczek. Przygotowane zrazy należy bardzo dokładnie obtoczyć w mące. Do szerokiego garnka wlać Olej Wielkopolski Słonecznikowy (musi przykryć całe
Ugotować
Zrazy drobiowe 341przygotowuje się o wiele szybciej niż wołowe. Delikatne mięso nie potrzebuje tak długiego gotowania jak wołowina, nie ma co ukrywać, że są także o wiele tańsze w przygotowaniu. Choć zrazy wołowe uwielbiam, to i drobiowym nie można niczego odmówić. Dobrze natarte musztardą z akcentem z ogórka, kiełbasy, papryki, cebuli i suszonych pomidorów - rozpływają się w ustach! W tym roku(...)przygotowuję zrazy z obydwóch rodzajów mięsa, gotuję je w jednym garnku - przy czym drobiowe wyciągam szybciej, bo nie potrzebują tyle czasu co wołowina. Zobacz również przepis na -----> ZRAZY WOŁOWE , KURCZAKA Zrazy drobiowe - przepis: Składniki: duża podwójna pierś z kurczaka 1 średniej wielkości ogórek kiszony 4 paski czerwonej papryki suszone pomidory kawałek kiełbasy 2 małe cebule sól
Moje Qulinaria