(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasztet, który co roku robię na święta. Jest delikatny i puszysty. Bardzo łatwo można go rozsmarować na kromce chleba. Znakomicie komponuje się z
Kulinarne przemysleniaJest to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska, która świetnie nadaje się na imprezy i z pewnością posmakuje każdemu. Burger koreczki z powodzeniem mogą zastąpić prawdziwe
Dobra karmaJeśli i u Was wysyp ogórków taki, jak u mojej Mamy i macie problem co z nimi jeszcze zrobić, to polecam ten przepis na małosolne, a
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam wszelkie quiche i tarty. Kruchy maślany spód, pyszne dodatki w dowolnej kombinacji i mamy doskonałe danie na każdą porę dnia. Tym razem quiche przyrządziłem z
Food SquarePyszotka...inaczej nie umiem określić tych maleńkich, chrupiących ciasteczek. Przepis zaczerpnięty z bloga mojej ulubionej blogerki Smacznej Pyzy ;) Lekko zmodyfikowany, ponieważ powstały 4 smaki ciastek, klasyczne
Życie zaczyna się w kuchniJakiś czas temu w tv oglądałam program Wysmakowani, w którym Olga Kwiecińska wraz ze swoimi gośćmi przygotowywała propozycje śniadań dla dzieci. Najbardziej spodobał mi się
Simply FoodKwiaty cukinii, raczej niedostępne w sklepach ponieważ są bardzo nietrwałe. Aby mieć stały dostęp do nich najlepiej mieć cukinie w ogródku :) Wówczas wystarczy wybrać odpowiednie kwiatki
królestwo garówGdy przychodzi czas jesienno zimowy, a wieczory stają się dłuższe, my mniej ruchu, a za to chętnie sięgamy po przekąski i niestety przybywa nam to tu
Apetyczna babeczkaPozostając w temacie ryb, proponuję pyszną sałatkę warstwową z wędzoną makrelą. Ozdabiając ją wzorowałam się na przepisach wypatrzonych na portalu przyslijprzepis.pl, ale składniki zestawiłam według własnego
Kuchenne zapiski EdytyTo jedno z moich ulubionych dań wigilijnych. Zaraz obok ryby po grecku :) Na jego przygotowanie potrzeba niewiele czasu i minimum składników. Trochę więcej potrzeba go
zadanie-gotowanieOstatnio będąc w sklepie zauważyłam śmietanę 42% i koniecznie chciałam spróbować zrobić z niej masło. Muszę Wam powiedzieć, że wyszło genialne! Wiadomo, że najlepiej sprawdziłaby się
Gotuj z MąkąPasztetami zajadali się już starożytni Rzymianie, ale to Francuzi sprawili, że stały się prawdziwymi przysmakami. Pierwsze przepisy trafiły do Polski już w XVI wieku. Oto prosty
My Chcemy JeśćPrzy czwartku warto pomyśleć o czymś konkretnym na obiad. Moja propozycja to roladki schabowe z mieloną szynką i pieczarkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na
Kuchnia w czekoladzieConchiglioni czyli makaron w kształcie muszli który daje możliwość faszerowania nieskończoną ilością farszy i sosów. Wspaniała przekąska i w dodatku łatwa do zrobienia, świetnie sprawdza się
Mechanik w kuchniZ nutą słodyczy jaką daje marchewka oraz delikatną pikanterią wydobytą z czerwonej papryki. Tak przygotowane prawdziwki będą doskonałym upominkiem dla najbliższych a także smakowitą przekąską na
Kuchnia w czekoladzie