ZOBACZ EBOOK Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź! Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów Figowa owsianka na mleku owsianym Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW
Via GustoLekka surówka z włoskiej kapusty i marchewki do obiadu bez majonezu, czyli zdrowy, chrupiący dodatek do ryby, dań mięsnych oraz pieczonych ziemniaków. Przygotowanie surówki zajmie tylko kilka minut, a składniki, których potrzebujesz, to tylko posiekana włoska kapusta, starta marchewka i jabłko oraz pokrojona w plasterki cebula! Wszystkie produkty połączysz prostym, kremowym sosem na bazie jogurtu greckiego, jabłkowego octu oraz oliwy
Kuchnia Na Wypasietatarski Pasztet jajeczny z pieczarkami Sernik królewski Chłodnik litewski z burakami Rabarbar pod kruszonką Sernik snickers Pasztet jajeczny Sernik tradycyjny Ciasto z rabarbarem Majonez tradycyjny Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sernik mleczny z mlekiem w proszku Zobacz więcej przepisów wielkanocnych Najnowsze przepisy Suszone kanie smażone w panierce Flaczki z boczniaków (wegańskie) Suszone kanie jako przyprawa – jak je przygotować i wykorzystać
WegePrzepisserem Sałatka ziemniaczana z pesto i łososiem Sałatka z pieczoną brukselką Surówka Colesław – najlepsza Sałatka z gruszką i gorgonzolą Sałatka z pieczoną papryką Sałatka z kalafiora Sałatka z ziemniakami i makrelą Sałatka z halloumi Sałatka z tortellini Sałatka z grillowanym kurczakiem SAŁATKA Z FIGAMI I HALLOUMI Przygotowanie : 10 minut + przygotowanie buraków Ilość porcji : 1-2 SKŁADNIKI: – 2-3 garści świeżych
nietylkopasta.plcoś jest nie tak”, ale nic z tych rzeczy. Zjadła, a potem przez dwa kolejne dni chciała jeść to samo, czyli schab w sosie własnym z dodatkiem śliwek, ziemniaki i zasmażane buraki. Ja jadłam wersję z dodatkową porcją śliwek w miodzie i to było coś naprawdę genialnego. Prostego i genialnego. Nie pomijajcie więc tej części, w której parę sztuk
Kardamonovypomocą łyżki usuń pestki z wnętrza. Możesz wysuszyć je w piekarniku lub na słońcu, wykorzystując je jako zdrową przekąskę. Następnie korzystając z mniejszego nożyka – zwykłego lub do obierania ziemniaków – odkrawaj jak najcieńszą warstwę skóry. Jeśli dynia jest wyjątkowo duża, pokrój ją wcześniej na paski, z których łatwiej usuniesz fragmenty skórki. Tak przygotowane warzywo możesz podzielić na części o odpowiedniej wielkości
RozdomowionaRenesans Okres renesansu to czas odkryć i nowych możliwości w dziedzinie kulinariów. Handel z Dalekim Wschodem przyniósł do Europy egzotyczne przyprawy i składniki, które wcześniej były nieznane. Czekolada, pomidory, ziemniaki i kukurydza stały się częścią europejskiego menu, choć początkowo były traktowane z podejrzliwością. Wraz z wprowadzeniem tych nowych składników zaczęły się kształtować kuchnie narodowe, a sztuka gotowania stała się bardziej
Kuchennyviral.plłosoś z odrobiną sosu barbecue stanowią tylko dla nich smakowite tło. Danie inspirowane przepisem z Fitmencook.com. Składniki: 300 g łososia ½ szklanki kaszy jaglanej 250 g brukselki Mały słodki ziemniak 250 g dyni 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku Pół szklanki kaszy jaglanej Mała dymka 1 łyżka oleju roślinnego Kilka łyżek posiekanego szczypiorku Sól Pieprz 2-3 łyżki sosu barbecue według
Niedzielny kucharzpięć dań zrobiliśmy w sobotę wieczorem w dwie godziny. Plan pracy był następujący: 1. Ugotować mieszankę ryżu i kaszy jaglanej do casserole i do kurczaka alla cacciatora 2. Obgotować ziemniaki do zapiekanki oraz brokuła. Usmażyć na chrupko boczek 3. Zagotować bulion do zupy z krewetkmi 4. Usmażyć polędwiczki do caserolle 5. Nagrzać piekarnik i upiec zapiekankę tartiflette oraz caserile
Niedzielny kucharzsoczyste, aromatyczne i mają idealnie chrupiącą panierkę. Jakie dodatki do kotleta de volaille z piekarnika? Te kotlety de volaille pieczone w panierce z komosy ryżowej możesz podać z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Z warzyw pasuje tu właściwie wszystko, ale do moich ulubionych dodatków należą makaron z cukinii , prosta sałata z młodych liści z winegretem, surówka coleslaw , jarzynka z buraczków
Na-talerzu.pltatarski Pasztet jajeczny z pieczarkami Sernik królewski Chłodnik litewski z burakami Rabarbar pod kruszonką Sernik snickers Pasztet jajeczny Sernik tradycyjny Ciasto z rabarbarem Majonez tradycyjny Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sernik mleczny z mlekiem w proszku Zobacz więcej przepisów wielkanocnych Najnowsze przepisy Flaczki z boczniaków (wegańskie) Suszone kanie jako przyprawa – jak je przygotować i wykorzystać? Sos borowikowy (keto) Kozia broda
WegePrzepisObsmażone befsztyki układać na cebuli, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu jeszcze 5-8 minut. Gotowe befsztyki wyłożyć na talerz, na wierzch ułożyć porcje cebuli. Podawać z ziemniakami puree i ulubioną surówką. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Kulinarne przemysleniaprzez dobę w zalewie z octem jabłkowym. Ta sałatka w stylu koreańskim pasuje do tradycyjnych polskich obiadów, a także do dań kuchni azjatyckiej. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ziemniaków i mielonych, do klusek śląskich, a także do makaronu ryżowego, sajgonek, czy ryżu z sosem curry. Dzięki marynowaniu warzywa mają jeszcze więcej smaku. Marchewka i papryka pozostają lekko chrupiące
Via GustoKolendra i limonka : posypane posiekaną kolendrą i skropione sokiem z limonki, żeberka nabiorą świeżości i tropikalnego aromatu. Kasza bulgur : kasza bulgur to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych dodatków takich jak ziemniaki czy ryż. Ma delikatny orzechowy smak, który dobrze współgra z żeberkami. Warzywa na grillu : skomponuj danie z żeberkami, grillowanymi warzywami (np. papryką, cukinią i bakłażanem) i lekkim sosem na bazie
Moja Książka Kucharska