ziemniaki zapiekane - 2707 przepisów (strona:14/181)

Zapiekanka z soczewicy gourmet 145

kroimy i podsmażamy. Mieszamy z soczewicą i koncentratem. Osobno gotujemy ziemniaki i gnieciemy z małą ilością wody i oleju. W naczyniu żaroodpornym kładziemy soczewicę, a na nią pierzynkę z ziemniaków. Zapiekamy wszystko w piekarniku w temperaturze 180 stopni, do momentu, aż pierzynka się lekko zarumieni

Kryzysowa Książka Kucharska
Ziemniaki faszerowane 156

pokroić pomidora i pozbawioną skórki cukinię. Dodać do miski z wydrążonymi ziemniakami. Szczypiorek poszatkować, ser żółty zetrzeć na tarce. Dodać do miski, przyprawić, wymieszać. Farszem napełniać wydrążone środki z ziemniaków. Zapiekać w piekarniku w 180 st. przez ok. 15-20 minut. Podawać ciepłe

Gotuję Testuję
Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem 184

wymyśliłam. Zapiekłam wszystko w piekarniku, dodałam kilka jaj i w rezultacie wyszło pyszne, tak jak zakładałam i pożywne danie. Namawiam do zabawy produktami w kuchni. Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczone ziemniaki z twarożkiem 154

Inspiracją do dzisiejszego wpisu jest kumpir. Spotkaliście się z nim ? Zapiekany ziemniak jest tradycyjna potrawą kuchni tureckiej i można nim się zajadać w wielu odsłonach. U mnie dzisiaj najbardziej klasyczny jaki może być, mianowicie z twarożkiem. T warożek przygotowałam z nutą pikanterii - czosnek, dodatek świeżo mielonego pieprzu i moja ulubiona natka pietruszki. Ziemniaczki zniknęły w ekspresowym tempie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ZAPIEKANKA WIEJSKA -COTTAGE PIE 151

mieszamy w odrobinie wody, wlewamy do mięsa i energicznie mieszamy aż sos zrobi się gęsty. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wylewamy masą mięsną a na wierzch rozkładamy puree z ziemniakówZapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut aż ładnie się zarumieni. Danie podajemy lekko przestudzone z kleksem gęstej śmietany. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
PIECZONE ZIEMNIACZKI Z TYMIANKIEM I WARZYWAMI 311

Młode PIECZONE ZIEMNIACZKI z dodatkiem świeżych ziół, dobrą oliwą z... Artykuł PIECZONE ZIEMNIACZKI Z TYMIANKIEM I WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ziemniaki zapiekane z serem i cebulą 191

danie. Ziemniaki tak podane pachną serem i cebulką i są wyborne w smaku. Ja zajadałam je same ale i z mięskiem, tak czy tak smakują wybornie, polecam gorąco. Ziemniaki zapiekane z serem i cebulą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ziemniaki gratin 251

Pyszne zapiekane ziemniaki, które stanowią idealny dodatek do mięsa lub ryby. Mogą też stanowić samodzielne danie. Ważne by ziemniaki były pokrojone odpowiednio cienko, najlepiej malakserem, gdyż wtedy ich grubość będzie jednakowa. Zapiekanka może być wyższa lub niższa w zależności od naszych upodobań. Składniki (na 4 porcje): 500 gram obranych ziemniaków 1/2 szklanki śmietany 36% 1 ząbek czosnku 1 łyżka

Mango Papaja
Ziemniaki faszerowane serem feta 187

Wydrążone kawałki przekładamy do miski, do której dodajemy pokruszony drobno ser feta, starty na tarce żółty ser, posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy pieprzem, mieszamy. 3. Tak przygotowanym farszem napełniamy ziemniaki. Zapiekamy je w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Żeberka w sosie własnym z rozmarynem i pomidorami 120

więc przygotowane, w specyficzny sposób, żeberka jako idealna baza do każdego obiadu - do waszego wyboru pozostają dodatki takie jak sałatka czy jak ja to mówię "zapychacz" - czyli jakieś zapiekane ziemniaki, puree z selera lub marchewek z chilli. Do przygotowania dania potrzebne będą nam: 1-1,5 kg świeżych żeberek w paskach 250-400 g pomidorków koktajlowych

Kuba Gotuje
Dorsz atlantycki pieczony z cytryną, koperkiem i czosnkiem. 201

kawałki cytryny, a następnie wszystko zawijamy i delikatnie nakłuwamy folie na górze.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Dorsza możemy podać z zapiekanymi ziemniakami lub fasolką szparagową. Smacznego

Symfonia smakowa
Pamuła - zupa z węgierek z ziemniakami i skwarkami 168

Słodko-słony barszczyk z węgierek – zupa mojego dzieciństwa. Klasyczna pamuła pochodzi z Podkarpacia i jest robiona z suszonych śliwek z cynamonem, goździkami i miodem, a podawana z zapiekanymi ziemniakami. Ale z mojego rodzinnego domu znam ją w tej właśnie postaci, i taka mi smakuje J Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Paczka Pełna Niespodzianek od AleDobre.pl 166

trzydziestce, którzy pamiętają zamierzchły socjalizm). Tu naprawdę nie ma co pisać, to trzeba spróbować. Ja od razu tak się napaliłem na tę musztardę, że na kolację zrobiłem zapiekane ziemniaki w sosie mleczno-musztardowym z czosnkiem - przepis wkrótce :) A dodam jeszcze, że przepis podpatrzyłem na mniammniam.com . Śmietana sojowa Przyznam się od razu, że nie jestem zbyt dobry w sojowych "imitacjach

Marder&Marder Manufacture