ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:155/497)

ŻEBERKA W SOSIE CEBULOWYM 205

Smażone żeberka to mój kolejny powrót do czasów dzieciństwa :)  Zamykam oczy i widzę Babcię krzątającą się przy kuchni.  Właśnie nakłada obiad: smażone żeberka, ziemniaki i marchewka na gęsto :)) albo zasmażane buraczki ... Pewnie dla tych wspomnień nie mogłam się oprzeć pięknym, mięsnym żeberkom, które przywieźli do nas do sklepu.  I chociaż nie jestem wielką amatorką żeberek ... kupiłam(...)zawartością patelni zalać nasze żeberka. Do naczynia z mięsem wrzucić liść laurowy, 2-3 kulki ziela angielskiego, naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 1.15-1.30 (w zależności od grubości żeberek). Podawać z ziemniakami lub grubą kaszą

Walijskie Pichcenie
Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej 208

Ziemniaki dokładnie myjemy, przekładamy do garnka i gotujemy przez 10-15 minut (od chwili zagotowania wody). Odlewamy wodę i gorące przekładamy na ręcznik papierowy. Przykrywamy drugim ręcznikiem i delikatnie naciskamy ręką, uważając, aby całkiem ich nie rozpłaszczyć. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, zraszamy oliwą i przekładamy rozpłaszczone ziemniaczki. Każdy kolejno skrapiamy oliwą, oprószamy  solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)międzyczasie przesmażamy boczek na skwarki. Po 15 minutach ziemniaczki obracamy na drugą stronę, lekko zraszamy oliwą i ponownie wstawiamy do piekarnika na kolejne 15 minut. Drobno siekamy szczypiorek. Podajemy z łyżką jogurtu, posypane szczypiorkiem i skwarkami (wolę bez).Ziemniak, to bylina znana i popularna na całym świecie. Serwowany na dziesiątki, a może i nawet setki sposobów. Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej

mojewypiekiinietylko
Klopsy zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym 170

Polecam to danie, podawać z ugotowanymi ziemniakami lub pure ziemniaczanym. Przygotowanie klopsów – do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, majeranek, vegetę, słodką paprykę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować duże klopsy, w środek każdego włożyć jedną pieczarkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki, rozrzucić na dnie żaroodpornego naczynia. Na marchewkach rozłożyć klopsy(...)lekko powciskać do sosu. Danie jest gotowe jak klopsy lekko się przyrumienią. Na każdym klopsiku położyć plasterek sera i wstawić do piekarnika do momentu aż ser się rozpuści. Ser można pominąć. Podawać klopsy w towarzystwie warzyw i ziemniaków. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie 203

Golonki pieczone w takiej marynacie są smaczne, soczyste i aromatyczne, najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami surówką. Składniki: 2 golonki indycze Marynata: 1 łyżka musztardy miodowej Roleski 1 łyżka miodu prawdziwego 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka ziół do drobiu 1 łyżka przyprawy złoty grill Rafex 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Do miski wlewamy olej(...)osuszone golonki nacieramy marynatą, przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki. Golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1-1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubiona surówką

Bajeczna Kuchnia
Karkówka z warzywami pieczona w rękawie 230

właściwie sam się robi, wystarczy tylko pokroić składniki, przyprawić je, umieścić w foliowym rękawie do pieczenia i wrzucić do piekarnika. Pyszny i łatwy obiad za jednym zamachem     Składniki: ok 0,5 kg karkówki ok 0,5 kg ziemniaków 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 cebula 2-3 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka oleju Przyprawy: sól(...)cienkie plastry, obsypujemy przyprawami, polewamy ketchupem i mieszamy *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki lub w ćwiartki – w zależności od wielkości *** *** Cukinię myjemy i kroimy w kawałki wielkości ziemniaków *** *** Cebulę kroimy w piórka, paprykę w dużą kostkę, a marchewkę w słupki *** *** Wszystkie warzywa mieszamy razem, polewamy olejem i obsypujemy delikatnie przyprawami. Ponownie mieszamy *** *** Do warzyw dodajemy przyprawione mięso

Blog z Apetytem
Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem 234

niepotrzebny zabieg, przez który kotlet robi się za tłusty i jeszcze bardziej kaloryczny. Dlatego polecamy Wam przepis na równie smakowitego burgera, bez niepotrzebnych kalorii. Burgery podaliśmy z pieczonymi w piekarniku grubo krojonymi frytkami. Robi się je w mega prosty sposób, a smakują doskonale. Składniki: Na kotleta: 500 g mielonej wołowiny 1 średniej wielkości cebula Szklanka stouta 2 łyżeczki bułki tartej(...)oregano 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Krok 1 Nieobrane ziemniaki kroimy w grube talarki wzdłuż bulwy (trzy z jednego ziemniaka), a te na grube frytki. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Krok 2 Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Wyciągamy frytki z wody, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym, skrapiamy olejem i obtaczamy w tłuszczu. Następnie posypujemy oregano. Rozkładamy

Niedzielny kucharz
Kurczak pieczony w winogronach 149

kolendrę, płatki chili, pieprz i sól (niecałą łyżeczkę) ze sobą. Następnie natrzyj nią kurczaka, pamiętając, aby część wetrzeć pod skórę. Odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą (nie obieraj), marchew i cebulę obierz i pokrój na mniejsze części, np. na ćwiartki. Ząbki z jednej główki czosnku oddziel. Drugą natnij w poprzek. Na patelni(...)złoto-brązowo i odwróć na drugą stronę i ponownie podsmaż. Kurczaka przełóż na dużą blachę. Podlej tłuszczem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz przez 20 minut, podlewając często tłuszczem. A następnie wrzuć pozostałe warzywa: ziemniaki, cebulę, marchew, przeciętą główkę, ząbki czosnku oraz kilka gałązek rozmarynu i piecz przez kolejne 30 minut, podlewając często winem. Po tym czasie

Food Square
Zapiekanka ziemniaczano-selerowa 216

120ml śmietany kremówki 30% 2 ząbki czosnku obrane i zmiażdżone 1 liść laurowy 400g selera 400g ziemniaków sól morska, świeżo mielony pieprz 1-2 łyżki oleju (np. oleju orzechowego – użyłam oleju sezamowego) 70g sera Cheddar, starego na tartce   Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 180C. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Do rondelka wlej mleko, śmietanę. Dodaj liść laurowy i czosnek. Doprowadź

Moja Delicja
Pyry z gzikiem, czyli ziemniaki z twarogiem 200

Pyry z gzikiem, czyli ziemniaki z twarogiem to danie typowe dla kuchni wielkopolskiej. Są to ziemniaki gotowane w skórce podane z twarogiem. Ziemniaki mogą być gotowane

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
polędwica nadziana rukolą 200

cebulą na złoty kolor , blendujemy dodając śmietanę i przyprawy .  ZIEMNIAKI 2 średnie ziemniaki oliwa rozmaryn czosnek Ziemniaki gotujmy al dente  , następnie smarujemy oliwą  , układamy obok i na nich  czosnek oraz rozmaryn i  wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10 minut do uzyskania spieczonej skórki . Dzielimy na porcje i podajemy z resztą składników. DODATKOWO

na gazie
Wiosenna fritata z kiełkami strączków, młodymi ziemniakami i twarożkiem. 144

pory  ukazały się dwie odsłony tego włoskiego przysmaku. Niewtajemniczonym dodam, że jest to rodzaj omletu z piekarnika z różnymi dodatkami. Do dzisiejszego wydania tegoż dania wykorzystałam kiełki ciecierzycy, soczewicy oraz fasoli mung, a także pyszne młode ziemniaki. W potrawie nie mogło zabraknąć oczywiście świeżych ziół, więc w środku znajdziecie również świeżą kolendrę a na wierzchu sporą dozę szczypiorku. Proste(...)Wykonanie:  1. Ziemniak myjemy i osuszamy. Kroimy w plastry ok. 2 mm grubości.Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy ziemniaki ok. 3-5 minut aż lekko się zaczną rumienić posypujemy odrobiną soli i dorzucamy kiełki oraz cebulę. Całość podsmażamy przez ok 2 minuty na wolnym ogniu.  2. Jajka wbijamy

vaniliowoczekoladowa
Kurczak w jogurtowo-orzechowej panierce z puree ziemniaczano-brokułowym z pieczonymi warzywami 235

wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Warzywa pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Ciecierzycę wkładamy do miseczki, dodać przyprawy i olej, a następnie dokładnie wymieszać. Kiedy minie czas pieczenia marchewek i cebuli dodajemy nich ciecierzycę i pieczemy dalej przez 15-20 minut.  Ziemniaki obrać i umieścić w garnku, ugotować do miękkości. Brokuły podzielić(...)brokuły i chwilę mieszamy. Tak przygotowane brokuły przekładamy do ziemniaków i przy pomocy tłuczka do ziemniaków robimy puree. Na koniec dodajemy starty parmezan. Przygotowanego wcześniej kurczaka wyjmujemy z lodówki i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron do zrómienienia, a następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 10-12 minut. Upieczone piersi wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na kilka

Plate of Joy
Pieczone bataty z Apetiną i suszonymi pomidorami 443

czarnych oliwek 1 łyżeczka tartego parmezanu 1 łyżka prażonych ziaren słonecznika sól pieprz czarny oliwa spod suszonych pomidorów świeża rukola Ziemniaki przekroić na pół, natrzeć oliwą spod suszonych pomidorów i oprószyć solą. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Piec ok 1 godziny w zależności od tego jak duże mamy bataty. Najlepiej sprawdzić wbijając widelca(...)wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Zapiekać przez około 20 min. Przed podaniem posypać startym parmezanem i świeżą rukolą. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie organizowanym na Durszlaku :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania wegetariańskie , Na specjalne okazje , Obiad , Przystawki i przekąski Tagged: oliwki , parmezan , rukola , serek kremowy , suszone pomidory , słonecznik , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Zapiekanka z bakłażanem i sosem mięsnym pod beszamelem 150

Danie z cyklu nie wygląda ale smakuje bosko czyli zapiekanka z bakłażanem, ziemniakami i sosem mięsnym pod beszamelem. Coś na kształt greckiej mousaki. Podczas pieczenie wszystkie smaki się mieszają i łączą, całość smakuje świetnie. Trochę z nią pracy jest - bakłażana trzeba podsmażyć albo upiec, ziemniaki lekko podgotować i przygotować oddzielnie sos - ale zdecydowanie warto. Nie jest to danie na szybki(...)parmezan, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki pokroić w plastry. Formę do zapiekania lekko wysmarować oliwą, ułożyć na spodzie pokrojone ziemniaki. Na ziemniaki wyłożyć 1/2 sosu mięsnego, zalać kilkoma łyżkami beszamelu, na to ułożyć połowę plastrów bakłażana, resztę sosu mięsnego, kilka łyżek beszamelu, na to resztę bakłażana, i na wierzchu resztę beszamelu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 minut, piec

Smaczny zeszyt
Kaczka pieczona z jabłkami 92

świeżego rozmarynu Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do temperatury 230 o C. Kaczkę wyjmij z lodówki aby nabrała temperatury pokojowej. W miseczce wymieszaj sól, pieprz oraz majeranek. Kaczkę natrzyj w pierwszej kolejności olejem lub oliwą, a następnie dodaj wymieszane przyprawy i nasmaruj nimi całą kaczkę. Kaczkę włóż do brytfanny piersiami ku górze i na początku wstaw do piekarnika bez pokrywki(...)aromat. Po upieczeniu daj mięsu odpocząć przez 10-15 minut, nie zdejmując w tym czasie pokrywki z brytfanny po wyjęciu jej z piekarnika. Kaczkę podawaj z upieczonymi jabłkami, dodatkową konfiturą z żurawiny. Do kaczki możesz przygotować ziemniaki, frytki lub gratin ziemniaczane. Mięso kaczki bardzo dobrze komponuje się także z kaszami. SMACZNEGO! Na zdjeciu brytfanna valdinox rock NA ZDJECIU BRYTFANNA VALDINOX

nietylkopasta.pl
Kotleciki mielone z dorsza w sosie koperkowym 129

Kotleciki mielone z dorsza to prosty i smaczny obiad. Od klasycznych mielonych rybnych różni je dodatek gotowanego ziemniaka, który sprawia, że łatwiej je formować i są stabilniejsze. Swoje kotleciki upiekłam w piekarniku, także są super fit. Nic nie stoi na przeszkodzie, by usmażyć je na patelni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka z borowikami 143

prawdziwkami które praktycznie robi się samo, wystarczy tylko podsmażyć grzyby z cebulką, natrzeć mięso   przyprawami i całość włożyć do piekarnika. Po 1,5 godzinie pieczenia mamy gotowe danie . Najlepiej smakuje z dodatkiem gotowanych ziemniaków i dowolną surówką. Mięso jest mięciutkie i aromatyczne. W ten sam sposób można przygotować nieco chudszą szynkę. Do dania można użyć dowolnych grzybów leśnych. Składniki

Wanilia i Kardamon
KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z PROSCIUTTO DI PARMA 160

ziemniaki 1 kg bazylia, tymianek wedle uznania olej rzepakowy 20 ml. sól do smaku prosciutto di parma 80 g Sposób wykonania Obrane ziemniaki obtaczamy w oleju z ziołami wedle uznania i solimy. Pieczemy do miękkości w piekarniku. Dodajemy do bulionu i miksujemy na gładką masę. Na suchej, rozgrzanej patelni smażymy szynkę przez 3-4 minuty na stronę.  Wykończenie dania

chefintheforest
Marokańskie tajine: pyszne jedzenie z jednego garnka 140

będzie zapiekane tajine wysmarować oliwą. Następnie ułożyć plastry cebuli, na to plastry pomidora, paprykę i perłową cebulkę. Na wierzchu układać na przemian ziemniaki i kotleciki z indyka. Całość polać sosem pomidorowym i przykryć naczynie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez około 1 godzinę. Smacznego :) Przygotowanie tajine. Tajine w sosie pomidorowym przed zapiekaniem. Tajine: pyszne jedzenie

Moja Książka Kucharska
Zapiekanka ziemniaczana z szynką w sosie beszamelowym 298

ziemniaków. Następnie wsypujemy pieczarki z porem i rozkładamy równomiernie. Na pieczarkach układamy szynkę, potem marchew i wsypujemy przyprawy. Na to układamy resztę ziemniaków oraz pomidory. Całość oblewamy sosem beszamelowym i posypujemy serem żółtym. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 30 minut.   [caption id="attachment_8069" align="aligncenter" width="685"] Zapiekanka ziemniaczana z szynką

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone klopsiki z indyka i warzyw 212

czas zależy od wielkości. Jeśli po tym czasie klopsiki się nie zarumieniły na wierzchu, zostawiamy je jeszcze na 5 minut w piekarnika ustawionym na opcję grill.   Klopsiki podajemy gorące. Świetnie smakują z puszystymi, delikatnie ubitymi ziemniakami z masłem i odrobiną mleka.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Zapiekana brukselka z pulpecikami w sosie pomidorowym 148

wodzie. 4. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem wyłożyć na przemian pulpeciki i brukselkę, zalać pomidorowym sosem, posypać pokruszoną mozzarellą i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Najlepiej podawać z młodymi ziemniakami

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierś z ananasem i żurawiną 157

plastrach sera wycinamy dziurkę, najlepiej za pomocą kieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°)  piekarnika na 10-15 minut. Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody

Kulinarne przemyslenia
ZAPIEKANE PULPECIKI Z PIECZARKAMI 175

dobrze mieszamy i taki sos wylewamy na pulpeciki w naczyniu żaroodpornym.  Na górę sypiemy resztą sera. 👌  wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-  dół  180*C - 20 min. Można serwować z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wykonanie przepisu możecie zobaczyć też na video . Serdecznie zapraszam do oglądania. ŻYCZĘ  SMACZNEGO! my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram

RITA food channel
ZAPIEKANE PULPECIKI Z PIECZARKAMI 189

dobrze mieszamy i taki sos wylewamy na pulpeciki w naczyniu żaroodpornym.  Na górę sypiemy resztą sera. 👌  wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-  dół  180*C - 20 min. Można serwować z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wykonanie przepisu możecie zobaczyć też na video . Serdecznie zapraszam do oglądania. ŻYCZĘ  SMACZNEGO! my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram

RITA food channel
Szczawik bulwiasty 197

pesto), 1/2 łyżeczki chili, oliwa z oliwek, Bulwy dokładnie umyć. Natrzeć je przyprawami i oliwą. Włożyć do naczynia do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 25 minut. Podawać do dań mięsnych zamiast ziemniaków, czy innych dodatków, lub jako samodzielne danie. zastawa z  Deska od  Deski Deseczki

królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kiełbasą 175

startego sera. Następnie poukładać drugą część ziemniaków, na nie cebulę z kiełbasą i drugą część sera. Na końcu rozłożyć ostatnią część ziemniaków. Zapiekankę zalać masą śmietanowo-jajeczną i posypać resztą sera. Włożyć ją do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekać aż wierzch zapiekanki ładnie się zrumieni (około 30-40 minut

My simple kitchen
Faszerowane ziemniaki 148

jest to konieczne. Przygotowanie – za pomocą dużej łyżki wydrążyć środki ziemniaków. Zostawiając 1 -1,5 cm obwódkę z ziemniaka. Do każdego ziemniaka nałożyć farsz. U góry rozłożyć pokruszoną mozzarellę i obsypać suszoną mozzarellą. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 220 C i piec 20 minut. Wszystko musi się lekko przypiec. Podawać z ugotowanymi warzywami. Polecam było pyszne. Dziękuje Sylwunia

Kuchnia Pokoleń
Kurczak zapiekany z warzywami 246

Kurczak zapiekany z warzywami to wyśmienite, niebanalne i ładnie się prezentujące danie, które można przygotować błyskawicznie, wstawić do piekarnika i po godzinie cały obiad mamy już gotowy. Nie potrzeba już nic więcej, gdyż mamy w nim pierś z kurczaka, ziemniaki i dużą ilość innych warzyw, a całość jest skąpana w sosie śmietanowym. Potrawa jest bardzo smaczna, aromatyczna, pożywna

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami 154

niej rybę. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła i wyłożyć sos pomidorowy. Posypać pozostałą łyżeczką suszonego oregano i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Propozycja podania Ryż długoziarnisty i fasolka szparagowa / lub pieczone ziemniaki z parmezanem

KUCHNIA POLSKA
Kulki ziemniaczane do obiadu 148

tarki parmezanu 1 jajko sól pieprz – opcjonalnie Wszystkie składniki łączymy. Tłuczkiem do ziemniaków rozgniatamy składniki, przecieramy. Możemy też użyć praski do ziemniaków. Formujemy kulki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.     Artykuł Kulki ziemniaczane do obiadu pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Drożdżowe bułki z nadzieniem owocowym 180

Takiego nieforemnego „pieroga” pokulaj na blacie, uformuj w owal i zlepieniem do dołu umieść na blaszce. Uformowane buły, przypominające wyglądem ziemniaki odstaw pod przykryciem jeszcze na 10-15 minut, a między czasie rozgrzej dobrze piekarnik do 180 C (bez termoobiegu!). Piecz na środkowej półce piekarnika przez około 20 minut (do średniego zarumienienia). Po upieczeniu wystudź na kratce, polecam

greenscarf
Sałatka ziemniaczana do grilla 414

Najlepsza sałatka do grilla! Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam!   Składniki: 0,5 kg ziemniaków 3-4 kiszone ogórki pęczek rzodkiewek pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Blog z Apetytem
Ziemniaki pieczone z kminkiem i czosnkiem 192

łyżka Sól do smaku Tłuszcz do formy Wykonanie: Czosnek zmiażdżyć i utrzeć z solą do smaku, natrzeć obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, posypać kminkiem. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem , skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 40 minut

Tradycyjna Kuchnia
Udźce kurczaka pieczone z ziemniakami i pieczarkami w majeranku 178

Umyte ziemniaki (nieobrane) nacinamy co parę milimetrów uważając aby nie przeciąć je w całości. Mięso, pieczarki i ziemniaki wykładamy na blachę. Ziemniaki i pieczarki skrapiamy odrobiną oleju a następnie oprószamy solą i majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez godzinę. Podajemy z surówką (np. z  sałatką szwedzką

Qchnia po prostu
PIZZA BIAŁA Z ZIEMNIAKAMI 179

okrągły bądź jajowaty i przenosimy na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Następnie smarujemy ciasto sosem i układamy plasterki ziemniaków, jeden obok drugiego. Ziemniaki posypujemy solą i świeżym rozmarynem, a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około 15 min. To samo powtarzamy z drugim kawałkiem ciasta. Możemy podawać z sosem czosnkowym

Kuchnia MagdaLeny
Polędwiczki wieprzowe w sosie paprykowym 171

pieprzem, doprowadzamy do wrzenia. 3. Do naczynia żaroodpornego przekładamy polędwicę i  zalewamy ją sosem warzywnym, przykrywamy szczelnie i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 C. na ok. 40-45 minut.  Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami

Apetyczna babeczka
Zupa krem z pieczonej dyni i pomidorów :) 213

Wymieszaj z łyżką oleju rzepakowego i solą. W osobnej misce wymieszaj pomidorki z łyżeczką oleju i solą. Na blaszce wyłóż dynię i ziemniaki, natomiast pomidorki umieść dodatkowo w naczyniu żaroodpornym. Piecz w nagrzanym na 200*C piekarniku przez 30 minut.  W garnku rozgrzej olej palmowy (dzięki niemu zupa ma bardziej nasycony pomarańczowy kolor) i podsmażaj przez ok. 10 minut

Zdrowie na języku :P
CIASTO BANANOWE ZWANE TEŻ CHLEBKIEM 158

szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej po pół łyżeczki proszku i sody 1 całe jajko szczypta soli WYKONANIE : Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Banany przekładamy do miski i zgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Kolejno dodajemy masło, roztrzepane jajko oraz cukier puder, przesianą mąkę z proszkiem, sodą, solą i mieszamy dokładnie łyżką. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki

Pani na deser
Lekka zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym 211

odrobiną masła, wyłożyć połowę ziemniaków, oprószyć świeżo mieloną solą, następnie wyłożyć por z czosnkiem, marchewkę, wylać połowę sosu jogurtowego. Wyłożyć kolejną warstwę: ziemniaki, brokuła i odcedzony groszek. Zalać resztą sosu i posypać 1/2 parmezanu. Piec w piekarniku ok 30 minut. 10 minut przed wyjęciem zapiekanki z piekarnika, posypać ją resztą sera. Zapiekanka po wyjęciu z piekarnika powinna "odpocząć

Trufelkowo
Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem, czerwoną cebulą i mozzarellą 238

będzie suchy. Na dno wkładamy odrobinę masła, aby mięso nie przywarło do brytfanny. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30-35 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami ! Smacznego

Gotuj z Mąką
Klopsiki rybno – brokułowe, rewelacyjne 134

warzywa i ryba była podgotowana. Drugi sposób mniej kaloryczny to – naczynie żaroodporne lekko posmarować olejem. Położyć klopsy i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C i piec 35 minut. Klopsiki muszą się zarumienić. Podawać z ziemniakami lub sałatką warzywną. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Udzik po żydowsku (Udko po żydowsku) 212

zmielonego 17 ziarenka 18 ô= ło 19 pęczek 20 posypania 21 przygotujcie 22 wcześniej 23 rękaw 24 mięso 25 po pracy 26 piekarnik 27 włóżcie 28 zamkniętym 29 rozetnijcie 30 przypiekła 31 sałatką 32 bułką 33 ziemniakami Artykuł Udzik po żydowsku (Udko po żydowsku) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE 1409

bułki tartej. Przygotowanie: Ziemniaki obieram, myję i osuszam. Następnie kroję w ćwiartki, mieszam dokładnie z oliwą. Bułkę tartą łączę z przyprawą do ziemniaków, obtaczam kolejno, układam na blaszce do pieczenia. Piekę około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

JejKuchnia
Prosta zupa z czosnku niedźwiedziego z grzankami czosnkowymi 194

zeszkli i zmięknie (ok. 10 minut). Dodaj ziemniaki, zalej bulionem warzywnym, doprowadź do wrzenia, następnie gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż ziemniaki staną się bardzo miękkie (ok. 20 min. ) Gdy zupa się gotuje, przygotuj grzanki. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Na małej patelni rozpuść masło. Dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i oliwę i wymieszaj. Chleb podziel na małe kawałki

Chilli Czosnek i Oliwa
schab z rodzynkami 191

kanapek.  Ja pokroiłem schab na porcje obiadowe i dodałem włoszczyznę.  Wstawiłem na 40 min / 180 st. C  do piekarnika. Schab rozpływał się w ustach :) Sos wyszedł przepyszny :)  Można go podawać z chlebem, ziemniakami lub makaronem :)  Polecam ! Smacznego

chleba naszego
POLĘDWICZKI Z OSCYPKIEM I ŻURAWINĄ 170

nich plasterki oscypka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 10 min., aby ser lekko się podtopił. Wyciągamy z piekarnika i na podpieczone polędwiczki wykładamy żurawinę ze słoiczka. Danie możemy podać z pieczonymi ziemniakami -> przepis

Kuchnia MagdaLeny
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 199

przecierem pomidorowym, aby nabrał aromatu czosnku, doprawiamy cukrem i solą. Całość podgrzewamy do zagotowania. 3 Następnie zalewamy pulpeciki sosem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut. 4 Całość posypujemy koperkiem i podajemy z makaronem, ryżem, bądź ziemniakami. Porady Jeżeli nie przepadacie za czosnkiem, nie musicie dodawać go do sosu. Sos możecie doprawić dowolnymi ziołami. Artykuł Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym

Kuchnia Bazylii
Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem 166

często mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy marchewkę i czosnek, a po kilku minutach ugotowane ziemniaki. Smażymy jeszcze kilka minut. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem. Zapiekaną białą kapustę podajemy na gorąco jako wegetariańskie danie główne

My Chcemy Jeść
Placek cukalugobi 210

ciasteczka wygrała nagrodę w konkursie Kinowe inspiracje Nagroda dziś została wysłana do zwyciężczyni :) Wykonanie: Kalafior dzielimy na różyczki. Buraki kroimy w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wymieszać, zagęścić kaszą i zapiec w piekarniku

Kryzysowa Książka Kucharska
Zapiekanka ziemniaczana 168

kostkę, kiełbasę w półplasterki, wymieszać z ziemniakami. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać po ziemniakach, następnie posypać poszatkowaną natką pietruszki, następnie wyłożyć majonez i rozprowadzić równomiernie. Włożyć do piekarnika i piec ok. 30 minut w 200 st. Podawać ciepłe

Gotuję Testuję
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i żurawiną 170

dyni grzanki chlebowe (przyrumienione na maśle) Sposób przygotowania: 1. Wodę zagotowujemy wraz z bulionetką, pokrojoną na mniejsze kawałki marchewką, suszoną żurawiną oraz ziemniakami. Dynię kroimy na mniejsze części, usuwamy pestki i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180st C. C1ebulę kroimy w piórka i zmiękczamy na łyżeczce oleju kokosowego.  2. Upieczoną dynię, lekko przestudzoną obieramy ze skórki

Kuchnia w czekoladzie
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami 150

jabłkach. Po zdjęciu z patelni wątróbek, obsmażyć krótko cebulę i czosnek, ułożyć na wątróbce. Całość zapiec (bez przykrywania naczynia) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15-20 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub ze świeżym pieczywem

Codzienna kuchnia niecodzienna
zapiekanka z pomidorami 129

kostkę. W natłuszczony naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo: plastry ziemniaków, plastry pomidorów, zeszklona cebula, kiełbasa i tak powtarzamy jeszcze raz i kończymy ziemniakami. Całość zalewamy mlekiem wymieszanym z jajkami, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 40 min. Pod koniec zapiekania zapiekankę posypujemy startym serem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z SZYNKĄ, BATATAMI I GROSZKIEM 152

solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy pierwszą warstwę ziemniaków, na to rozkładamy szynkę z cebulą, groszek i naprzemiennie ziemniaki z batatami. Zapiekankę zalewamy sosem śmietanowym i posypujemy tartym serem.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 20 minut. Po upieczeniu posypujemy tartym parmezanem i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Schab zapiekany w sosie śmietanowo - majonezowym 189

całość do naczynia żaroodpornego, przykrywamy je i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (dolna grzałka, termoobieg) na 45 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim naczynie jeszcze przez 30 minut.  Upieczone mięso podajemy z ziemniakami lub pieczywem i surówką

Czary - gary w kuchni
Ryba zapiekana pod cebulowo-serową pierzynką 221

funkcja termoobieg. Następnie blaszkę wystawić z piekarnika. Na podpieczonych kawałkach ryby ułożyć podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 10 minut aż ser się rozpuści. Gotową rybkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ze śmietaną

Monia miesza i gotuje
Roladki schabowe w sosie czosnkowo-ziołowym. 187

plastrze polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej (przepis) i ziemniaczkami. Ziemniaczki: Ziemniaki obieramy i kroimy w kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy i przekładamy na patelnię z oliwą - posypujemy bazylią i smażymy na złoty kolor. Smacznego

Moje-pitraszenie
Musaka - grecka zapiekanka. 149

czas mieszając. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Pod koniec dodać jajko, energicznie mieszając. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ziemniaki, cukinia, bakłażan, mięso, ziemniaki, cukinia, bakłażan, mięso. Całość zalać sosem beszamelowym i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 30 minut

zadanie-gotowanie
Kurczak na warzywach 519

lodówki. Ziemniaki i marchewkę kroimy w plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oleju i rozprowadzamy po całej powierzchni, następnie wkładamy ziemniaki i marchew. Na warzywach układamy skrzydełka wraz z marynatą. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około godzinę

e-PrzepisyKulinarne
Chleb baltonowski z mieszanki 244

otrzymujemy dwa takie bochenki. Skład chleba przedstawia się następująco: Na opakowaniu znajduje się przepis przygotowania, zarówno w automacie, jak tez i w piekarniku: Do ciasta chlebowego dodałem, zgodnie z sugestią na opakowaniu, jednego ugotowanego i rozgniecionego ziemniaka oraz łyżkę oleju. Wierzch chleba posypałem białym makiem. Chlebek wyszedł bardzo dobry, o delikatnym miąższu i chrupiącej skórce

Przepisy na domowy ser i chleb
Piersi kurczaka z melisą i jabłkami 145

uprzednio wysmarowane zostało olejem. Cząstki obranego i pozbawionego gniazd nasiennych jabłka ułożyć na kurczaku. Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. godzinę (do zarumienienia mięsa). Podawać z gotowanymi ziemniakami lub ryżem. Smacznego

MyCookBook.pl
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 247

suszonych ziół oraz skropić rybkę sokiem z cytryny ( nie jest to konieczne ) Podobno cytryna wzbogaca smak ryby Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i zapiekać 12-15 minut. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 228

trochę pasty curry, pieprzu, startego czosnku i soli. startej mozzarelli, pokruszonego sera pleśniowego np.lazur Polałam sosem warstwę z pora. I ponownie warstwa ziemniaków,kiełbasy i pora. Na wierzch polałam pozostały sos serowy. Wstawiłam zapiekankę do rozgrzanego piekarnika  na około 30-40 minut w temp.180 stopni. Smakowała rewelacyjnie!  Smacznego

potrawyregionalne
Pieczony ziemniak z łososiem- przystawka 177

Modena IGP classica z włoskiego tygodnia w LIDL   ,który trwa od 19 pazdziernika -pomidor -czarna oliwka -rolada ustrzycka- ser wędzony Ziemniaki umyj i porój na cząstki, posyp przyprawą bez chemii karahi chicken masala.Upiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia. Każdą cząstkę ziemniaczka zawiń w pasek łososia.Z podanych składników zrób "koreczki". Półmisek ozdób cremem z octem balsamicznym

Z Kuchni Do Kuchni
Ziemniaczana zapiekanka z leśnymi grzybami 170

pokrój w cienkie plasterki. Układaj ziemniaki w formie na przemian z grzybami i cebulą. Każdą warstwę lekko posól i popieprz. Zakończ partią ziemniaków. Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem i równomiernie polej śmietaną. Wstaw zapiekankę do nagrzanego piekarnika na 175ºC na termoobiegu i piecz przez około 4o minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia przykryj zapiekankę aluminiową folią. Gotową zapiekankę wyjmij

codojedzenia
Faszerowane ziemniaki 159

posiekane jajko i drobno pieczarkę ,   rzeżuchę, doprawić solą i pieprzem ,dokładnie wymieszać , dodać jogurt jeszcze raz wymieszać . - Łyżeczką nakładać farsz do ziemniaków ,lekko ugnieść , posypać z tartym serem żółtym   zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 10 minut

Eli Gotowanie
Pieczone ćwiartki kurczaka w pomidorach i tymianku 175

również tymianek. I tak powstało to danie: kurczak, pachnące pomidory ze szklarni, tymianek z grządki, no i ziemniaczki. Wszystko pieczone razem w piekarniku. Polecam. Składniki: Ćwiartki z kurczaka ( dowolna ilość, ja miałam trzy ) Kilka pomidorów ( 5 ) Ziemniaki Świeży tymianek Sól Słodka papryka mielona Czosnek granulowany Wykonanie: Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i papryką. W naczyniu do zapiekania razem

Smaki Ewy
Dorsz atlantycki pieczony z cytryną, koperkiem i czosnkiem. 204

plasterki masła i na każdym filecie układamy kawałki cytryny, a następnie wszystko zawijamy i delikatnie nakłuwamy folie na górze.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Dorsza możemy podać z zapiekanymi ziemniakami lub fasolką szparagową. Smacznego

Symfonia smakowa
Warzywna zapiekanka z beszamelem 211

solimy. Odstawiamy na 10 mniut. Pomidora również kroimy w plastry. Następnie cukinie, bakłażna przyprawiamy ziołami i pieprzem, następnie grilujemy z odrobiną oliwy. Ziemniaki kroimy w grubsze plastry. Teraz warzywa układamy warstwowo. Całość polewamy beszamelem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 C przez 30- 40 minut

Delicious Titbits
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem 1743

jajkami. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Ser żółty trzemy na tarce i dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wykładamy ziemniaki, dodajemy sos i pozostałe składniki. Wierzch zapiekanki posypujemy serem żółtym.  Wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 180*C. Zapiekamy całość ok 15min. Smacznego

Kuchnia Pełna Pasji
Klops w śmietanie. 204

minut w temperaturze 180- 200 C. Upieczony klopsik odwinąć, włożyć do brytfanny, polać śmietaną wymieszaną z mąką. Wstawić do gorącego piekarnika i piec, aby śmietana się zagotowała. Gorący klopsik pokroić na porcje.   Podawać z ziemniakami i sałatką warzywną np. zieloną sałatką.                         Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekanka ziemniaczana 215

składniki na sos łączymy i mieszamy. Mięso mielone podsmażamy, zalewamy przygotowanym sosem i jeszcze chwilę dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy plasterki ziemniaków, na to przygotowane pieczarki, kukurydzę, fasolę oraz podsmażone mięso mielone. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut, zapiekankę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy pokrojonym w plasterki serem żółtym i pieczemy jeszcze przez

Zainspirowana w kuchni
Rzymska zapiekanka 445

niej mąkę, dodać bulion i mleko, zagotować, sos doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę sosu, układać ziemniaki, mięso, kapustę i starty ser. Każdą warstwę przelewać sosem. Naczynie wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

dom-agi.pl
Ziemniaki na miętowo - koperkową nutę 152

ziemniaki odcedzamy i nacinamy wzdłuż. Koperek i listki mięty drobno siekamy. Do szklanki wrzucamy koperek, miętę, dodajemy musztardę, oliwę i odrobinę soli. Ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego i w miejscu nacięcia nakładamy przygotowany farsz. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 10 minut. Posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ziemniaki pod mozzarellą faszerowane kapustą 200

dodajemy koperek i doprawiamy solą i pieprzem.  Z iemniaki przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środek  Wydrążone ziemniaki wypełniamy  farszem z kapusty. Ziemniaki przykrywamy plastrem mozzarelli  Zapiekamy przez około 20 minut w nagrzanym do 240 stopni piekarniku.  Podajemy z sałatą posypując szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jesienny pulower i ziemniaki z ogniska. Rieska, fiński chleb. 204

dodał im wyjątkowego aromatu. Składniki na 4 chlebki 300 g ugotowanych i przetartych ziemniaków - u mnie ziemniaki były wcześniej upieczone w ognisku - ziemniaki powinny być wystudzone 100 g mąki - u mnie orkiszowa 1 jajko szczypta soli  Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. Przełożyć do miski wszystkie składniki i zagnieść na gładką masę. Jeśli będzie zbyt lepka, można dosypać więcej

KUCHARNIA
Pieczona karkówka z musztardą francuską 291

Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Naczynie żaroodporne nacieramy oliwą z oliwek. Przekładamy do niego ziemniaki, które oprószamy solą. Na ziemniaki kładziemy plastry karkówki, na które nakładamy musztardę francuską. Tak przygotowane danie, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez 40 minut. Podajemy z ulubioną surówką

Emcia Pichci
Wątróbka drobiowa z warzywami 177

Ustawiamy na dolnym poziomie piekarnika nagrzanego do 180 st. C z termoobiegiemna 20 minut i gotowe.   Upieczoną w piekarniku wątróbkę można podać na różne sposoby, np. z musztardą i chlebem, z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, z chlebem lub frytkami i surówką z białej kapusty,z pieczonymi ziemniakami i surówką

Maminek kulinarny
Kapuściany przekładaniec 228

dużym naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:-kapusta-prażona cebulka-ziemniaki-mięso-kapusta-prażona cebulka-ziemniaki-kapusta-prażona cebulka-plastry boczku-ziemniaki-słupki boczku(uwaga-naczynia niczym nie smarujemy)   Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Cz termoobiegiem na 90 minut.   Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy przez

Maminek kulinarny
Moussaka (musaka) 358

doprawiamy solą i białym pieprzem.Na dno żaroodpornego naczynia układamy warstwami: najpierw ziemniaki, potem mięso z sosem pomidorowym , następnie bakłażan, mięso z sosem, ziemniaki, mięso z sosem, bakłażan. Całość przykrywamy sosem beszamelowym i posypujemy parmezanem.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na około 35 minut.Smacznego

Oryginalny smak
ZAPIEKANKA Z KASZANKI, ZIEMNIAKÓW I KAPUSTY KISZONEJ 331

dodajemy kawałki kaszanki obranej z flaka. Wszystko podsmażamy dodając do smaku majeranek.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wykładamy ściśle na przemian:pokrojone w talarki ziemniakami, kapustę,kaszankę aż do wyczerpania składników. Posypujemy startym na tarce serem.Wstawiamy do piekarnika na 180st, na około pół godziny

Walijskie Pichcenie