ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:123/497)

Placki ziemniaczane ze śmietaną 208

Placki ziemniaczane to danie, które jest proste w wykonaniu i bardzo często przypomina nam o beztroskich latach gdy mama szykowała placki na obiad . Zapach, smak chyba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FRITTATA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI 158

ziemniaki i przesmaż wszystko jeszcze chwilę. Zdejmij patelnię z ognia. Jajka roztrzep w osobnej misce z gałka muszkatołową, solą i pieprzem. Masą jajeczną zalej ziemniaki z kiełbasą. Wstaw patelnię (uprzednio przykryj ją pokrywką) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C . Piecz frittatę około 20 minut . Na koniec zdejmij pokrywkę i posyp frittatę startym serem. Zapiecz całość jeszcze przez

Słodko-Słony Świat Ilony
Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad 235

użyć zwykłej bułki tartej. Piekarnik nagrzałam do 200 C. Na formie do pieczenia rozłożyłam papier do pieczenia i na nim poukładałam udka. Wstawiłam do piekarnika i piekłam przez 30 minut.   Całość podałam z pieczonymi ziemniakami i sałatką.     Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad

Kuchnia na wzgórzu
Roladki z flondry w sosie serowym 149

smaku. Dodać wszystkie sery, oczywiście potarte. Podgrzewać aż się rozpuszczą. Dodać koperek, natkę pietruszki i wylać na roladki z ryby. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut. Podawać z ziemniakami, makaronem lub chlebkiem. Ryba jest delikatna i pyszna, polecam

Kuchnia Pokoleń
Dorsz z rzymskiego garnka 148

ryby, na rosole przygotowujemy sos: rosół zagotować, wrzucić drobno posiekany koperek, jogurt wymieszać z mąką, wlać do sosu energicznie mieszając, sosem zalać rybę z ziemniakami, (można posypać serem, ale będzie bardziej kaloryczne) , zapiekać w piekarniku 45 min. w temperaturze 180 stopni

Kuchnia Beaty
Steki z tuńczyka po prowansalsku / Tuna provencale 289

przez około 8-10 minut, jeżeli lubisz różowe w środku, jeżeli lubisz go bardziej wypieczonego dopiekaj jeszcze przez 5-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp listkami bazylii i podawaj z chlebem lub pieczonymi ziemniakami . Smacznego! English version Tuna provencale (4 servings) Ingredients: 4 tuna steaks, about 180 g each and 2 cm thick 2-3 tbsp vegetable

karmelowy
skórzane ziemniaki z mięsiwem 160

przyprawy , oraz olej i cebulkę , wszystko bardzo dokładnie mieszamy aby każdy kawałek mięsa i ziemniaków był w przyprawach . Kiedy mamy już przygotowane mięso z ziemniakami ,  przekładamy do naczynia żaroodpornego bądź do blaszki , wstawiamy do piekarnika na 160 stopni na 2 godziny pod przykryciem , po tym czasie wyciągamy nasze mięso i gotowe do podania .   Smacznego

Mój Smak
Kotlety mielone mojej babci (zapiekane) 168

olej (ok 0,5 cm), wyłożyć kotlety, smażyć z obu stron na brązowy kolor. Po usmażeniu kotlety wyłożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć, wstawić do piekarnika i piec ok 25 minut. Podawać wg uznania - z ziemniakami, kaszą, surówką. Smacznego

Obiad gotowy
Papryka faszerowana mięsem mielonym 177

wody. Następnie wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sou, zagotować. Włożyć papryki do sosu i każdą przykryć plasterkiem mozzarelli. Zamknąć naczynie. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 40 minut. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Pokoleń
Schabowy zapiekany z pieczarkami 200

podsmażamy przyprawiając papryką. Przesmażone warzywa rozkładamy na schabowych a na nich plasterki sera. Całość zapiekamy 20 minut w temp. 180 °C. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy listkami bazylii i ostrą papryczką. Schabowe podałam z ziemniakami z wody i buraczkami

Alutka-Gotuje
Pasztet z kalafiora 276

szkl. mielonych, podprażonych pestek dynii 1 pęczek pietruszki 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki mielonej kolendry sól, pieprz czarny do smaku Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki, następnie nacieramy warzywa olejem i wykładamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Kaszę

psgotujemy
Roladki z podudzia z kurczaka nadziewane kurkami i serem pleśniowym 164

Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Bataty wyszoruj i pokrój w ćwiartki. Wymieszaj je z oliwą, posól i dodaj świeżo posiekany rozmaryn. Słodkie ziemniaki umieść w osobnym naczyniu. Bataty oraz roladki włóż do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz około 25-30 minut. Rozłóż na talerz i udekoruj rukolą oraz pozostałymi kurkami. * * Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji

Food Square
Domowe chipsy ziemniaczane 1318

wszystkie były nią pokryte. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ziemniaczane talarki jeden obok drugiego tak, by nie stykały się ze sobą. Ziemniaki posypujemy przyprawami zgodnie z naszym upodobaniem. Chipsy pieczemy w piekarniku (z termoobiegiem) nagrzanym do 190 C przez 15-20 min. Trzeba uważać, by chipsy ładnie się zarumieniły. Jeśli się przypalą, będą bardzo gorzkie – praktycznie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Młode ziemniaki z ziołami 246

Składniki: 1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czubrycy czerwonej 1/2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanych ziół, u mnie oregano i szałwia

czarrna od kuchni