ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:104/497)

Ziemniaczane muffiny z pikantnym sosem pomidorowym 196

oliwek Przygotowanie Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i gotuj we wrzątku osolonej wody. Kiedy będą miękkie, odlej wodę, dodaj śmietanę, sól, pieprz i dobrze ugnieć. Kiedy lekko przestygną, dodaj połowę sera i dobrze wymieszaj. Nałóż mieszankę ziemniaczaną do połowy foremki, dodaj trochę sera cheddar, ponownie nałóż ziemniaki i ponownie posyp serem. Wstaw foremki do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni

RafalCook
Zapiekane ziemniaki w śmietanie 125

małym ogniu około 10 minut od zagotowania. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, resztę po prostu zostawiamy na dnie. Następnie przelewamy do naczynia ziemniaki wraz z mlekiem ze śmietanką. Rozkładamy równomiernie i posypujemy startym serem. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem (200° bez termoobiegu) przez około 40-45 minut, aż ziemniaki będą miękkie, a ser ładnie się

PatiGotuje
Środa: Gołąbki bez zawijania 210

odrobiną cukru. Wymieszaj. Na dno żaroodpornego naczynia wylej kilka łyżek sosu i rozprowadź równomiernie. Połóż na nim gołąbki i zalej resztą sosu. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45-60 minut. Podawaj z ziemniakami pure! Artykuł Środa: Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Zapiekanka ziemniaczana z sosem beszamelowym 195

starty ser i wymieszać. Żaroodporne naczynie o wymiarach około 20x30 cm wysmarować masłem. Do naczynia włożyć po kolei: - połowę ziemniaków, - mięso z cebulą, - drugą połowa ziemniaków, - sos beszamelowy. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180˚C (grzanie góra-dół). Podawać zaraz po upieczeniu. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Pulpeciki mięsno ryżowe w sosie pomidorowym otulone cukinią. 193

obieraczką do warzyw. Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki, owijamy paskiem cukinii, spinamy wykałaczką i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem pomidorowym i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30min w 180C.  Podajemy z ziemniakami, kaszą lub po prostu z kromką chleba.... Smacznego! #zdrowaradośćżycia  #kupiec

Radość kipiąca uśmiechem.
Pstrąg łososiowy w azjatyckiej marynacie pomysł na obiad 206

sosu ostrygowego 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soku z limonki por ( biała część ) pokrojony w plasterki ugotowana kukurydza ( podana w plasterkach ) młode ziemniaki ugotowane w skórce ( dokładnie umyte wcześniej )   Rozgrzewamy piekarnik do 200 C. W międzyczasie w miseczce łączymy starty na tarce imbir, czosnek, sos sojowy, sos ostrygowy oraz miód. Na formie rozkładamy papier do pieczenia

Kuchnia na wzgórzu
Udka pieczone po amerykańsku 575

serii zamarynuj, odstaw na kilka godzin (lub całą noc), włóż do rozgrzanego piekarnika i wyjmij gotowe! Uwielbiam takie przepisy, zwłaszcza że razem z mięskiem do piekarnika wrzuciłam również pokrojone, naoliwione i przyprawione ziołami ziemniaki, które pięknie się upiekły i cały obiad praktycznie zrobił się sam :D Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " Przyślij Przepis ") ok. 1 kg podudzi/udek z kurczaka

Simply Food
Faszerowane słodkie ziemniaki – pomysł na mięso mielone 210

podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Zalej pomidorami i dodaj mięso mielone. Gotuj aż sos się zredukuje. Dopraw do smaku. Tak przygotowanym sosem faszeruj ziemniaki. Na wierzch wyciśnij słodkie pure. Zapiecz w piekarniku (około 15 minut

wysmienity
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i pomidorami 174

zapiekania wysmarować odrobiną masła lub oleju. Na dnie ułożyć połowę ziemniaków posypać je 1/4 startego sera. Kolejno wyłożyć farsz mięsny z pomidorami. Przykryć kolejna warstwą ziemniaków. Posypać pozostałą częścią sera. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 200 stopni ( bez termoobiegu) ok 25 minut w naczyniu z przykryciem lub wyłożonym folią aluminiową. Ostatnie 10 minut piec przez przykrycia.Smacznego

Kulinarne przygody
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami 252

kroimy w plastry. Połowę z nich układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie wykładamy pieczarki z cebulą i surową paprykę. Posypujemy przyprawami. Wykładamy drugą warstwę ziemniaków. Całość posypujemy żółtym serem. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 C na około pół godziny. Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka szparagowo-ziemniaczana 170

boczek i dusić chwilę, po czym dodać ugotowane szparagi, chwilę podsmażać, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Połączone z boczkiem i cebulą szparagi wymieszać z ziemniakami i brokułem. Podlać śmietanką i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok 20 minut. Po tym czasie posypać serem i piec jeszcze 5-10 minut. Smacznego

Trufelkowo
Cygańska potrawka ze skrzydełkami 188

oraz przypraw przygotować sos,dokładnie wymieszać. Sosem zalać skrzydełka i pozostałe składniki. Naczynie z potrawką przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika. Piec około 70 - 80 minut. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub chlebkiem - co kto woli :). Smacznego

Nie tylko w kuchni
FRYTKI Z PIEKARNIKA 419

Zdrowsza wersja frytek, bo nie są smażone, ale pieczone w piekarniku, a smakują równie dobrze. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków, 3 łyżki oleju, 1 łyżka papryki, sól o'Sole, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka oregano, szczypta cukru WYKONANIE   Ziemniaki kroimy grubsze frytki, przekładamy do miski, posypujemy papryką, oregano, solą, szczyptą cukru i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy olej, mieszamy, przekładamy

słodki bratek
Zapiekane kotleciki mielone 160

wysmaruj tłuszczem - włóż usmażone kotlety i przykryj je farszem. Całość zapiekaj (pod przykryciem) w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp startym serem. Kotleciki podajemy z frytkami, ziemniakami lub z grzankami. Bardzo dobrze smakują z dodatkiem sosu czosnkowego ( przepis). PS: Danie możesz przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki a podgrzać dopiero przed przyjściem

Alutka-Gotuje
Węgierska zapiekanka ziemniaczana. Rakott krumpli. 294

trzy porcje, a jajka, kiełbasę i śmietanę na dwie. Układać w formie w kolejności: ziemniaki - jajka - kiełbasa - śmietana. Powtórzyć i na końcu ułożyć trzecią porcję ziemniaków. Całość przykryć warstwą startego sera. Wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni i zapiekać 45 minut. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 20 minut. Pozwolić zapiekance ostygnąć, a przed

zadanie-gotowanie