ziemniak - 9653 przepisów (strona:515/644)

Przepis na bitki wieprzowe z karkówki 441

już miękka), na koniec doprawiamy majerankiem i jeszcze chwilkę dusimy. Dzięki obecności przypraw, mąki i cebuli wytworzy nam się pyszny, naturalny pieczeniowy sos. Podajemy bitki wieprzowe z karkówki z ziemniakami i obowiązkowo z surówką z kapusty.   The post Przepis na bitki wieprzowe z karkówki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaczka pieczona z jabłkami 221

dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą), po godzinie kaczkę obracamy, zwiększamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy kolejne 30 minut. Następnie kaczkę ułożoną grzbietem do góry obkładamy obgotowanymi ćwiartkami ziemniaków, pozostałymi jabłkami i morelami i pieczemy jeszcze 30 minut. W trakcie pieczenia polewamy kaczkę tłuszczem, który się wytapia podczas pieczenia. Zasada pieczenia kaczki jest taka: tyle ile waży kaczka tyle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapusta kiszona a’la bigos 195

odbiegała, nie było w niej tylu gatunków mięsa jakie dodaję do świątecznego bigosu. Polecam tak przygotować kapustę każdemu, tym bardziej, że można ją podać na obiad razem z ziemniakami lub na kolację z chlebem. Kapusta kiszona a’la bigos, polecam Składniki 1,5 kg kapusty kiszonej garść suszonych grzybów 250 ml rosołu 3 małe kiełbasy mięso gotowane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z kaszą jaglaną i serem 159

trzeci dzień lepiłam pierogi. Gotowałam pierogi w sobotę rano. W smaku pierogi były zbliżone do klasycznych ruskich pierogów , gdyż kasza jaglana jest bardzo neutralna w smaku i doskonale imituje ziemniaki, do tego wymieszana z twarogiem i smażoną cebulką doskonale się formuje. Pierogi z kaszą jaglaną i serem polałam smażoną cebulką i szałwią. Szałwia jest świetnym dodatkiem do dań, podawałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na zrazy wołowe zawijane 8787

uzupełniamy wodą. Podczas duszenia mięsa tworzy się pyszny, aromatyczny , pieczeniowy sos. Jest pyszny. Tym sposobem właśnie przygotowałam zrazy wołowe zawijane na nasz świąteczny stół, do nich podałam kulki z ziemniaków z koperkiem i buraczki. Tym zrazom wołowym zawijanym nikt się nie oprze. The post Przepis na zrazy wołowe zawijane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 1154

pieczemy kolejne pół godziny. Jeśli jest potrzeba wydłużamy czas pieczenia. Po wystygnięciu kroimy w grube plastry. Podczas pieczenia wytworzył się pyszny sos, który może być dodatkiem wraz z ziemniaki, gdy szynkę pokroimy w cienkie plastry, możemy ją podać jako dodatek np. kanapki. The post Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz paprykowy (Slowcooker) 160

idziemy oglądać film lub czytać książkę. Po 1,5 godzinie duszenia mięso było już gotowe do konsumpcji, było miękkie i wytworzył się pyszny pieczeniowy sos. Wystarczy tylko ugotować ziemniaki, kaszę lub kluski i zaserwować je na obiad. Dzięki Slowcooker przygotowałam idealny gulasz paprykowy bez pilnowania, zaglądania w garnek i mieszania, to była dobra decyzja wybierając go do testów. Slowcooker, czyli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1800

jest nieco bardziej czasochłonny ale na prawdę warto. Kotlety są pyszne, ciągnące a przede wszystkim sycące i małokaloryczne. Do ich przygotowania nie potrzeba nam oleju.  Z dodatkiem np. ziemniaków mogą posłużyć za na prawdę wypasiony obiad - dobry nie tylko dla będących na diecie. Co zatem potrzebujemy? SKŁADNIKI NA DWA DE VOLAILLE: 2 sznycle z filetu z indyka (ok. 170g

All My Fit Life
Lasagne z mięsem i cukinią 334

pieprzem do smaku. Odstawiamy aby trochę przestygło, a w tym czasie  myjemy cukinię i tniemy wzdłuż na cienkie paski ( używam to tego obieraczki do ziemniaków, paski wtedy są tak cienkie jak makaron)  Sos beszamelowy przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę energicznie mieszając (ja używam blendera wtedy mam pewność, że nie pojawią się żadne grudki

Niezły Młynek
Pstrąg gotowany na parze w liściach Jarmużu 147

mamy wszystko gotowe układamy w naczyniu do gotowania na parze (Ja użyłam koszyczków bambusowych). Gotujemy do czasu, aż ryba oraz jarmuż będą miękkie. Ja dodatkowo ugotowałam jeszcze parę ziemniaków na parze i brokuły. Gdy mamy już wszystko gotowe wykładamy na talerze. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Żurek z koperkiem 229

danie. Zawsze w takim przypadku pozostały wywar wykorzystuję do zrobienia na nim zupy ( barszcz biały, żurek lub kartoflanka).Okazało się, że mam z warzyw tylko marchew i kawałek pora + ziemniaki. Dosypałam więc sporo kopru . Zupa jest inna i bardzo smakowita. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
KOTLETY MIELONE W WERSJI LIGHT Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 1208

dorzucić nieco mozzarelli (która po usmażeniu kotleta będzie się ciągnęła). Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety i "smażymy" je na wodzie. Gotowe!  Takie kotlety można podawać z kilkoma ziemniakami, bądź z chlebem. Co o nich sądzisz? Życzę smacznego! :) PS Od następnego przepisu postaram się dodawać więcej zdjęć z przygotowań i kolejnych kroków

All My Fit Life
Zupa z cukinii z serkiem topionym 174

nadal rosną młode cukinie. Pyszna zupa krem z cukinii z serkiem topionym z dodatkiem groszku ptysiowego. Składniki: 1 marchewka mniejsza 1 pietruszka 1 cebula średnia 3 ząbki czosnku 2 ziemniaki 1 cukinia mniejsza 1 łyżka masła 1 l bulionu warzywnego 80 g serka topionego kremowego sól pieprz kurkuma Przygotowanie: Wszystkie warzywa oczyścić,umyć i pokroić w kostkę. W garnku roztopić

Ala piecze i gotuje
Początek... 115

obcego kraju, miałam do wyboru, albo jeść gotowe mikrofalówkowe jedzenie albo nauczyć się gotować. Wybrałam opcję numer dwa... Początkowo dość nieśmiale przyrządzałam podstawowe polskie dania typu schabowy z ziemniakami i mizerią. Z czasem odkryłam iż nawet przygotowywanie tych prostych potraw sprawia mi ogromną przyjemność. A jeszcze wiekszą radość i satysfakcję odczuwałam gdy zauważyłam, że to co gotuję smakuje też innym

W mojej holenderskiej kuchni
Filet z dorsza 140

wolnym ogniu            ok 20 min Smacznego! Ps Taka rybka zawsze najbardziej mi smakuje z ryzem i kapusta kiszona. Oczywiscie dobra jest rowniez z ziemniakami. Polecam posypac usmarzonego dorsza koperkiem

Klaudynkowa kuchnia