ziemniak - 9653 przepisów (strona:415/644)

Filet z indyka w warzywach 213

nakrywamy i również "dusimy". Czas przygotowania warzyw ok 20 min. Warzywa wrzucamy na wierzch mięsa i jeszcze podgrzewamy na małym ogniu ok 15 min. Danie gotowe. Możemy podawać z ziemniakami, kaszą. Zapraszam na inne przepisy z indyka: Pierś z indyka duszona w piwie Filet z indyka w sosie grzybowym Faszerowany filet z indyka Pierś z indyka z suszonymi grzybami Sałatka

W kuchennym oknie Ewy
Penne z mięsem mielonym i groszkiem 162

Muszę przyznać że coraz częściej jadam makaron, nie żebym go wcześniej nie jadała, nic z tych rzeczy... po prostu zawsze w rankingu najwyższe miejsce zajmowały u mnie ziemniaki, teraz jest wręcz odwrotnie. Widać gusta się zmieniają. Składniki 60 dag mięsa mielonego 1 puszka groszku 400 g makaronu penne 30 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 duże cebule

Kuchenne aromaty
Jaskółcze gniazda 178

przyprawę, sól, pieprz. Z wyrobionej masy uformować 5 placuszków, do każdego włożyć ugotowane na twardo jajo i zawinąć. Obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na gorącym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.      Piosenka po której przechodzą mnie dreszcze

Kuchenne aromaty
Restauracja Bazyliszek zaprasza każdego. Cz. IV i ostatnia. Mocne strony lolalu. 181

Znajdziecie tam dania kuchni tradycyjnej jak: półmisek polskich kiełbas i mięs pieczonych własnej produkcji z chrzanem i ćwikłą czy kaczkę pieczoną w pomarańczach z sosem żurawinowym, jabłkiem, pieczonymi ziemniakami, surówką i buraczkami oraz bardziej wyszukane smaki jak świeże ostrygi i mule sprowadzane z Holandii. Jeśli chodzi o ceny to wbrew pozorom są naprawdę przystępne. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom lokal proponuje cykliczne

Kuchnia po mojemu
50 twarzy żeberek z grilla 171

smarujemy nią żeberka. Jeśli nie mamy możliwości grillowania, to rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni i pieczemy żeberka około 30 min. Na tym tłuszczu co się wytopi można odsmażyć młode ziemniaki Smacznego! Post 50 twarzy żeberek z grilla pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Zapiekanka ziemniaczana ze wszystkim : ) 227

której można dodać wszystko co mamy pod ręką. W moim przepisie znalazły się takie produkty jak : Salami Ser żółty Brokuł Kapusta kiszona Śmietana Papryka Pieczarki Pomidory No i oczywiście ziemniaki. Przepis jest banalnie prosty, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i przekładać je warstwami, zalać śmietaną i wsadzić do nagrzanego piekarnika. Smacznego

Full Smaku
Rzeżucha z uprawy balkonowej :) 143

Balkonowa rzeżucha gotowa do zbiorów! :) Świeżo posiekana jest fenomenalna jako dodatek do pieczonych ziemniaków oraz do śniadaniowej bułki z masłem czosnkowym

upichcona
Zupa warzywna na mięsie gulaszowym 146

powstała w wyniku podgotowania mięsa gulaszowego, które docelowo było składnikiem zapiekanki. Wyszło i w pakiecie i całkiem smacznie. Do tego naturalnego bulionu dodałam tylko włoszczyznę, puszkę białej fasoli, 4 ziemniaki, por, pęczek koperku oraz estragon. Do smaku można dodać sos sojowy lub kostkę rosołową. W kuchni nic się nie marnuje i jeszcze smakuje

upichcona
MUFA/ 1 dzień / program antywzdęciowy 185

szklanka mleka 0% - 1 szklanka truskawek - 1 łyżka ziaren słonecznika 4/ Obiad, Kolacja godz. 18:30 - woda Cynthii/ szklanka Gotowane na parze: - 1 szklanka fasolki szparagowej - pół szklanki ziemniaków skropione 1 łyżeczką oliwy z oliwek - 170g piersi z kurczaka Podsumowanie 1 dnia: Mam problem z przyzwyczajeniem się teraz do smaku orzeźwiającej wody Cynthii gdyż bardziej by mi podeszła w upalne

upichcona
'Siechnicka Tundra' czyli warzywna zalewajka z cynamomen, imbirem, mieszkanką curry i wiórkami kokosowymi 150

aromat, spójna mimo kontrastu smaków. A przede wszystkim nieabsorbująca. Składniki: - 400g mieszanki warzyw na patelnie Mroźnia Kraina (w składzie: brokuł, cebula, fasola szparagowa, kukurydza, marchew, papryka czerwona, papryka zielona, ziemniak w plastrach) - szklanka bulionu (może być z kostki rosołowej) -1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30% - 3 goździki - 1 łyżeczka imbiru - 1 łyżeczka cynamonu + szczypta do dekoracji - łyżeczka przypraw curry (użyłam

upichcona
Karkówka zapiekana z pieczarkami 225

Pyszne mięsko na obiadek zapiekane w woreczku z dodatkiem pieczarek i cebuli. Do tego gotowane ziemniaczki i sałatka i mamy sycący obiadek. Ziemniaki można też wrzucić do woreczka i upiec razem z karkówką. składniki: 700 g karkówki 1 duża cebula 300 g małych pieczarek 3 listki laurowe 2 łyżki majeranku sól,pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego Karkówkę pokroić w dużą

Monia miesza i gotuje
Bazyliszek zaprasza na dania główne. Stek z wołowiny argentyńskiej kontra dorsz w cieście. Opinia po mojemu. Cz III. 251

pieprzowy co wraz z wołowiną stanowiło ciekawą, świeżą kompozycję. Jedyne co, to zmieniłabym dobór sałatki - typu greckiego wg mnie niekoniecznie pasuje do charakteru dania oraz postawiłabym na wypiekane ziemniaki , a nie takie frytki. Generalnie - danie bardzo dobre. Filet z dorsza w cieście z frytkami i surówką, na którego ja postawiłam okazał się wyborem nie do końca trafionym. Danie kazało

Kuchnia po mojemu
Szparagi i quinoa z patelni 173

quinoa, komosa ryżowa, warto się nią zainteresować, bo jej niezwykłe właściwości sprawiają, że jest doskanałym produktem prozdrowotnym. Może być znakomitym elemetem zdrowej diety. Komosa z powodzeniem zastąpi ryż czy ziemniaki. Idealna do dań na słodko jak i do wytrawnych. Zapraszam na pyszny obiad z komosą w roli głównej. Już sama quinoa jest wyjątkowo smaczna, a w towarzystwie delikatnych zielonych szaparagów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z kurczaka w sezamie 167

mlekiem, do  drugiej wsypujemy sezam. Obtaczamy najpierw w jaku potem kilka razy w sezamie. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z ziemniaki i dowolną surówką, np  z  Surówką z kapusty pekińskiej SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Indyk w sosie własnym z pieczarkami 150

minut.  2. Pieczarki kroję w plasterki. Dodaję do mięsa. Duszę kolejne 30 minut. Sos doprawiam do smaku pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Podaję z ryżem lub ziemniakami. Do przyprawienia potrawy użyłam pieprzu ziołowego staropolskiego, który otrzymałam od hurtowni i producenta przypraw RAFEX. W skład przyprawy wchodzą: kminek, majeranek, cząber, papryka słodka, chrzan, lubczyk, czarnuszka, pieprz czarny, sól, gorczyca

Tradycyjna kuchnia Kasi