nagrzanym do 200 st ok godzinę, Rozerwać i rozchylić folię aluminiową i wstawić jeszcze na ok 15 min w celu zrumienienia mięsa. Można podać jako obiad z pieczonymi ziemniaczkami, sosem żurawinowym i surówkami. Opublikowany
Gotowanie jest łatwesmaku i wymieszać posypkę. Maczać z obu stron i na wolnym ogniu smażyć na złoty kolor po ok 3-4 min z każdej strony. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z sezonowych sałat
Gotowanie jest łatwebazylię, posolić i wymieszać, odstawić na ok 15 min .. Kiedy ogórki puszczą sok, dodać zsiadłe mleko i kefir. Doprawić solą, cukrem, octem i pieprzem. Schłodzić w lodówce, podać z ziemniaczkami. Opublikowany
Gotowanie jest łatweniedźwiedziego Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso i odstawić na dwie godziny do lodówki. Smażyć na smalcu po 2- 2,5 minuty z każdej strony. Podać z pieczonymi ziemniaczkami sałatką z pomidorów. Opublikowany
Gotowanie jest łatweprzekroić na mniejsze kawałki , dodać do gulaszu po ok pierwszej godzinie duszenia. Duszenie powinno trwać ok 3 godziny. Z jeleniem obchodzimy się podobne jak z wołowiną. W międzyczasie upiec ziemniaczki i przygotować surówki
Gotowanie jest łatwemarynacie i odstawić na 2-3 godziny. Przełożyć do brytfanki , podlać wodą, ok 3/4 szkl . Piec ok 1 godziny w temp ok 200 st. Przy okazji można też upiec ziemniaczki
Gotowanie jest łatweumyć, zalać wodą, osolić i ugotować na półmiękko. Włożyć szybko do słoików, zalać tą samą wodą , zakręcić i pasteryzować ok 10 min, ponieważ są gorące nie potrzeba dłużej. Takie ziemniaczki można po odcedzeniu przysmażać na patelni lub odgrzać razem z wodą
Gotowanie jest łatweziołowym staropolskim, skropić oliwą i sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Na patelni najlepiej żeliwnej rozgrzać tłuszcz i usmażyć mięso z obu stron po ok 3 min. Podać z ziemniaczkami z wody , polać tłuszczem ze smażenia mięsa i sałatką
Gotowanie jest łatwedodać przyprawy i przykryć. Dusić ok 20 min. Na koniec dodać śmietanę i pogotować jeszcze chwilę. Karkówkę usmażyć na złoty kolor, można na patelni grillowej. Podać z ziemniaczkami z wody. Do przybrania i posypania użyłam bazylii i gałązki hyzopu
Gotowanie jest łatwebył cały zanurzony) i smażyłam partiami skrzydełka przez około 15 minut na średnim ogniu na złoty kolor. Usmażone skrzydełka osuszałam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawałam z opiekanymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym
Kulinarny Pamiętnikrybka powstała na parze. W pierwotnym zamiarze papiloty miały być umieszczone w piekarniku. Jednak tak przygotowana rybka miło mnie zaskoczyła. Z podanych składników powstały 4 porcje. Danie podałam z ziemniaczkami z wody i bukietem surówek. Proporcja na 4 porcje: - 400 gr ryby ( u mnie filet z pstrąga tęczowego) - 2 średnie marchewki - 1 mała pietruszka - 1 mała cukinia - 4 plastry cytryny
kawawszklancenadal w bród jest owoców i warzyw na straganach polecam tą potrawkę. Jest to wariacja wiosennej młodej kapusty z koperkiem. Ta, jest zapowiedzią jesieni. Moją przystawiłam do ziemniaczków i mielonych. Tradycyjny obiad zawsze się sprawdza. Proporcja dla 3 osób: - 1/2 główki białej kapusty - ok. 15 dag wędzonego boczku - 2 małe pomidory - 1 małą cebulka - 4-6 śliwek - 1 łyżka cukru
kawawszklanceZiemniaczki z tego przepisu są mega chrupiące i wspaniale pasują do głównego dania! Składniki na 4 porcje. Składniki: 1 kg ziemniaków 5 łyżek oleju arachidowego (lub oliwy z oliwek) 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu 1 ząbek czosnku 1 gałązka świeżego rozmarynu Przepis: Ziemniaki myjemy i delikatnie szorujemy. Następnie kroimy w półksiężyce, obmywamy i wrzucamy
Emcia Pichcizamawiałam marchewkę z groszkiem, ziemniaki i jajko sadzone. Było to stałe menu, bo smaczne i tanie. Potem przez wiele lat zapomniałam o tym zestawie, a o gotowanej marchewce do ziemniaczków przypomniałam sobie gdy na świat przyszła moja córka. Najpierw ja musiałam jeść zdrowo, więc często gotowałam marchewkę, a potem moja córka zaczęła próbować gotowane warzywa i najchętniej podchodziła jej właśnie
na moim stole...suszone warzywa bez dodatków ) 5 łyżek śmietany 30 % sok z 1/2 cytryny 1 duża łyżka barszczu białego (uży. Winiary ) 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku 1. Pokrojone ziemniaczki wraz z marchewką, grzybkami i kiełbasą / boczkiem, przekładam o garnka, zalewam wodą i gotuje. Kiełbaskę wyjmuje po około 10-15 minutach żeby się nie rozpadła. Ja dałam tyle kiełbaski
Gotowanie...to proste !