wywieszonym językiem? Dzisiaj zapraszam na młodą kapustę w wersji ekspresowej. Robi się ją naprawdę szybciutko. To taka kapusta, jaką robił mój tata i jaką pamiętam z dzieciństwa. Z młodymi ziemniaczkami, górą kopru, prawdziwym zsiadłym mlekiem…no dobra i czasem chrupiącym mieloniaczkiem Młodych kapust w swoim życiu jadłam wiele, a raczej wykonań młodych kapust, bo tutaj podobnie jak przy bigosie
Mieszam w Garnkuszpinakową, Roladki zwijam, nakłuwam wykałaczkami by się nie rozwijały, moczę w roztrzepanym jajku, później w mące. Smażę na oleju. Po usmażeniu wyjmuję wykałaczki, kroję w plastry. Podaję z ugotowanymi ziemniaczkami. Artykuł Zawijas z fileta, fety i szpinaku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plzagotować , aby usunąć surowy smak mąki. Na koniec posolić i popieprzyć oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Na talerz wyłożyć łyżkę sosu, na nim położyć upieczoną roladkę.Podawać z ziemniaczkami, mocno chrzanowa ćwikłą i ugotowaną mini marchewką
Kulinarne przemysleniacałą noc. Po tym czasie pieczemy naszego indyka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut, następnie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 10 minut. Podajemy z ziemniaczkami ( przepis ). Smacznego
Moje-pitraszeniekiełbaski chorizo, świeżymi pomidorami i zielonymi szparagami. Mięso jest idealnie miękkie, a do tego kruchutkie. Dzięki długiemu gotowaniu sos nabiera odpowiedniej konsystencji i bogatego smaku. Można podać go z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżka oleju np. kokosowego 500 g łopatki wieprzowej sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego lubczyku
cool and mintyprezentuję, to prosty i jednocześnie pyszny sposób na ich wykorzystanie. Dla mnie teksturą przypominają tłuste mięso, ale nie zrażaj się tym. Tak przygotowane boczniaki , położone na talerzu w towarzystwie ziemniaczków lub chleba oraz świeżych warzyw, będą rewelacyjnie smakowały. A jakie są Wasze doświadczenia z boczniakami? Pozytywne? Lubicie? Artykuł Boczniaki smażone z pietruszką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanwyglądem i smakiem zawojowała nasz tegoroczny stół wielkanocny. Prawdziwa królowa wśród sałatek! Intryguje i przyciąga wzrok. Myślę, że to nie była jej ostatnia Wielkanoc! Smażone ziemniaczki sprawiają wrażenie prawdziwego ptasiego gniazda. Wizualizację sałatki znalazłam na rosyjskojęzycznej stronie, a przepis jak zwykle zmodyfikowałam. Sami przyznajcie, że efekt jest niesamowity! Występuje pod różnymi nazwami: gniazdo
To co kochamprzykryciem, resztę czasu bez. Kiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródmuffiny- oto sposób na pomysłowe śniadanie/kolację (np.; polane kremowym sosem chrzanowym ), a mnie nawet bardziej pasuje jako prosty lecz niebanalny obiad- z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i mizerii... Mniam, mniam! ☺️ Zamiast wsadu z pieczarek można pokusić się o inne dodatki, typu: ser, papryka, cukinia, suszone pomidory... Taka wersja wytrawnych babeczek najlepiej smakuje podając na ciepło
Kraina Miodem Płynącajuż przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić płaską stroną tłuczka na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i solą
Świat Domowej Kuchnićwiartki, paprykę w paseczki. Wszystko układamy w półmisku i polewamy dwiema łyżkami sosu. Delikatnie mieszamy. Surówkę można jeść solo lub w duecie z dowolnym mięsem albo pieczonymi ziemniaczkami
Kulinarne przemysleniapatelni grillowej. Piec przez kilkanaście minut co jakiś czas obracając aby wszystkie składniki równo się podpiekły. Podawać z dowolnymi sosami, dipami, świeżymi sałatkami oraz pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami . Ja osobiście uwielbiam serwować szaszłyki razem z ryżem :) SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkasolą, pieprzem i papryką. Gotujemy 10 minut, następnie zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podgrzewamy, aż sos się zagotuje i zagęści. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami. SMACZNEGO
Smak mojej kuchninatrzeć przyprawami i oliwą i marynować co najmniej godzinę (a najlepiej całą noc przed przygotowaniem). Majonez połączony ze startym serem tworzą na potrawie białą "pierzynkę". Danie można podać z ziemniaczkami gotowanymi lub pieczonymi. Polecam! Schab pod pierzynką Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów mięsa (schabu, szynki wieprzowej, filetów z kurczaka lub indyka), lekko rozbitych 1 cebula ząbek czosnku 1 duża
Smak mojej kuchni