żeberka - 2743 przepisów (strona:115/183)

Przygotowywanie pożywnych posiłków rodzinnych. 124

musztardowe Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków Prażone ziemniaki po cabańsku czyli pieczonki Zapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym sosie Polędwiczki z kurczaka w czipsach i musztardzie Pieczony schab z ziemniakami i faszerowanym jabłkiem Artykuł Przygotowywanie pożywnych posiłków rodzinnych. pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Zupa z botwinki 148

duża marchewka 1 pietruszka korzeń mały kawałek selera garść pokrojonego na półplasterki pora 3  średniej wielkości ziemniaki  ok 1-1,5 litra bulionu mięsnego użyłam gotowany na żeberkach 3-4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 duże ząbki czosnku sól  pieprz 1 łyżka octu zwykłego lub jabłkowego gęsta kwaśna śmietana 18% ok 2 łyżki mały pęczek

Andzia Pichci
Miód i pyłek kwiatowy. Bomba witamin i minerałów 101

przewlekłych stanach zapalnych wątroby i urazach tego narządu. Pyłek kwiatowy poprawia funkcjonowanie naszego mózgu dzięki czemu mamy lepszą pamięć, koncentracje i szybciej się uczymy. Polecane przepisy z miodem: Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym sosie Syrop z mniszka lekarskiego o leczniczych właściwościach Mango Lassi z soczystą brzoskwinią i melisą Artykuł Miód i pyłek kwiatowy. Bomba witamin i minerałów pochodzi z serwisu

ProstePesto.pl
Kurczak zapiekany z pieczarkami / Baked Chicken and Mushrooms 111

Przyprawa do skrzydełek kurczaka 100 % naturalnych składników, Przyprawa do wieprzowiny 100 %naturalnych składników, Przyprawa do schabu 100 % naturalnych składników Przyprawa do pikantnego kurczaka  100 % naturalnych składników, Przyprawa do żeberek 100 % naturalnych składników, Mieszanka ziół i przypraw, pieprz ziołowy 100 % naturalnych składników, Przyprawa do ryb 100 % naturalnych składników Przyprawa do mięs 100 % naturalnych składników Przyprawa do ziemniaków 100 % naturalnych składników

Lekcje w kuchni
Karkówka w keczupie / Pork Neck Fillets Baked in Ketchup 129

kwaśny i ostry, z wyraźną nutą wędzonego aromatu - zachęcam, by dodać odpowiednią ilość składników do smaku. Jeśli nie przepadacie za karkówka,  w tej marynacie dobrze sprawdzą się też żeberka lub znacznie chudsze i zdrowsze kawałki mięsa, na przykład kurczak lub indyk (pieczemy je jednak znacznie krócej). Do karkówki pieczonej w keczupie dobrze pasują pieczone ziemniaki, frytki, ryż i zestaw

Lekcje w kuchni
Barszcz wielkanocny na zakwasie 231

Jest to tradycyjny wielkanocny barszcz z południa Polski domowy zakwas 1 kg żeberek 0,5 kg kości karkowych 0,3 kg kiełbasy wiejskiej 4 białe surowe kiełbaski 6 ząbków czosnku 3 ziela … Czytaj dalej Barszcz wielkanocny na zakwasie

czarrna od kuchni
BARSZCZ Z CZERWONĄ KAPUSTĄ I SOCZEWICĄ 128

też bulion drobiowy. Jeśli lubimy, możemy zacząć przygotowanie zupy od ugotowania wywaru mięsnego, gotując w wodzie, przez około 45-60 minut, porcję ulubionego mięsa, np. ćwiartkę z kurczaka lub żeberka. Następnie dodajemy wszystkie warzywa (bez buraków) oraz przyprawy. Gotujemy 30 minut i dalej postępujemy jak w przepisie.  Gęstość zupy regulujemy bulionem. Zupę można zamknąć na gorąco w wyparzonych słoikach

cool and minty
Kartoflanka – zupa ziemniaczana 214

pewno macie w domu. Będziecie potrzebować standardowego zestawu na bulion czyli mięsa z kością,  warzyw oraz kiełbasy i ziemniaków. Kartoflankę możecie ugotować zarówno na mięsie drobiowym, jak i żeberkach – co kto lubi. W ostateczności możecie zrobić zupę na samej kiełbasie. Gotowana jednak na mięsie z kością ma dużo lepszy smak. Smak zupy wzbogacają także świeże zioła, jak koperek

Kuchnia Bazylii
FASOLOWA Z POMIDORAMI Z PUSZKI I KIEŁBASĄ 174

smak pomidorami w sosie własnym 😎 Było trochę inaczej, ale bardzo, bardzo smacznie. Zupa jest pożywna, sycąca, a dzięki dodanym pomidorom jednocześnie orzeźwiająca. Takie zupy gotuję zazwyczaj na porządnym kawałku żeberka lub innego wieprzowego mięsa. Tym razem wystarczył boczek i dobra wędzona kiełbaska.  Polecam gorąco!  Składniki: 250 g fasoli ulubionej fasoli (piękny Jaś lub drobnej) 200 g wędzonego boczku

Walijskie Pichcenie
WOŁOWINA SZARPANA Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy, redukcja) 330

aromatyczna, po prostu idealna! To kolejne danie z urządzenia, które ratuje mi życie przy pracy na dwóch etatach i kiedy ja śpię lub pracuję pyszny posiłek np. w postaci żeberek, golonki , policzków wołowych a nawet sernika sam się szykuje. Wołowina szarpana z wolnowaru to danie bardzo uniwersalne i w zależności od dodatków sprawdzi się zarówno u osób na adaptacji, które

Ola la LCHF
'Nigella Christmas' Nigella Lawson 135

zmienia faktu, że nawet jeśli tradycyjnego, angielskiego Bożego Narodzenia nie obchodzimy, nic nie stoi na przeszkodzie w upieczeniu i spróbowaniu typowych 'mince pies', czy 'rib of beef', czyli żeberek wołowych, albo nawet całego, wielkiego indyka, koniecznie z pieczonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi. I to nawet w całkowicie innej porze roku... :)   Wydawnictwo Chatto & Windus

Lejdi of the house
Zapiekane ślimaki makaronowe 184

Dziś mam dla Was propozycję na smaczny obiad z piekarnika. A jest to makaron w kształcie ślimaków nadziewany farszem z pieczonego kurczaka i żeberek z dodatkami. Makaron zalałam sosem z passaty pomidorowej z mlekiem kokosowym. Danie wyszło naprawdę smaczne. Makaron możecie kupić na Bee.pl . Znajdziecie tam super produkty spożywcze, ekologiczne ale i kosmetyki. Zachęcam Was do zakupów bez wychodzenia

Ewa w kuchni
Wegański kapuśniak 136

zjedzonej ze smakiem zupy 😋 Kapuśniak jest jedną z bardziej charakterystycznych zup w Polskiej kuchni. Tradycyjnie przyrządzany jest z kiszonej kapusty i warzyw, zazwyczaj na wywarze z wędzonego boczku lub żeberek. Kapuśniak to zupa łatwa do przygotowania i niedroga, a jednocześnie smaczna, sycąca i rozgrzewająca. Dlatego doskonale sprawdzi się w chłodne dni 😊 Choć zazwyczaj kapuśniak przygotowuje się na mięsnym wywarze (niektórzy

Z notatnika dietetyka
Domowy sos barbecue 125

Domowy sos barbecue nie tylko przyda nam się latem do grilla. Polecam przygotować go również zimą i używać do mięs np do pieczonych żeberek czy kurczaka. Jest prosty w przygotowaniu, a jego podstawą jest cydr. Dzięki niemu ma idealnie słodko-kwaśny smak. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik