ze szpinakiem - 2500 przepisów (strona:20/167)

Papardele ze szpinakiem plus olej kokosowy zdrowy-olej.pl 141

Nigdy bym nie pomyślała żeby wymieszać makaron ze szpinakiem i kokosem. Ten zapach! Choć nie był aż tak bardzo wyczuwalny olej w potrawie to jednak zapach unoszący się w kuchni był nie do opisania. Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak(...)naturalnie witaminy i minerały. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Składniki :* ugotowana porcja makaronu* łyżka oleju kokosowego* mrożony szpinak* 3 łyżki serka śmietankowego* sól, pieprz, gałka muszkatołowa * ewentualnie wędzony łosośPrzygotowanie : Rozpuścić olej, wrzucić szpinak i poddusić razem z przyprawami. Dodać serek, łososia i wymieszać. Wyłożyć na makaron. Posypać

Magiczne Życie Marty
PAKIECIKI ZE SZPINAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM FETA. 147

się butelkami czy kieliszkami i całują czule, rzucają się w ramiona, uśmiechają się do siebie i podają ręce. Nikt nie jest sobie obcy, nikt nikomu wrogiem.   PAKIECIKI ZE SZPINAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM FETA. /własny;/ 12 sztuk opakowanie ciasta francuskiego 250 g mrożonego szpinaku 200 g pieczarek 1 cebula 12 plastrów szynki drobiowej opakowanie (300g) sera typu feta jajko(...)siekam, szklę na maśle. Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki, przesmażam wraz z cebulą. Doprawiam pieprzem. Nie solę - będzie feta. Kiedy puszczą sok, odsączam je, a następnie miksuję na pastę. Szpinak wrzucam na patelnię, rozmrażam i podsmażam. Dodaję do niego  pokruszony ser typu feta, staram się go nieco roztopić, rozkruszyć. Do tego wrzucam pastę pieczarkową, wszystko razem przesmażam, po czym

W kuchni Karmel-itki
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 245

Cannelloni ( rodzaj makaronu włoskiego ) kojarzy mi się nadziewane mięsem mielonym , polane sosem beszamelowym i posypane żółtym serem. A mi tego było mało , to dodałam jeszcze szpinak. Wyszło bardzo pożywne i smaczne danie. Szpinak był moja traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawde pyszny.Składniki:makaron cannelloni ok. 20 sztop.szpinaku mrożonego0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego3(...)szkl. wodyPrzygotowanie farszuCzosnek i cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy masło i wrzucamy czosnek, który lekko szklimy. Pózniej wsypujemy na patelnię posiekaną cebulę. Do tego dokładamy szpinak i całośc podgrzewamy do momentu odparowania wody. Na oddzielnej patelni podsmażamy mięso az zrobi sie "białe".Przekładamy mięso do farszu szpinakowo-cebulowego i całosc dusimy ok. 20 minut

Słodkości i nie tylko
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem 188

Dzisiaj proste naleśniczki ze szpinakiem ale dla odmiany z mąki kukurydzianej.składniki:ciasto naleśnikowe2 szklanki mąki kukurydzianej1 czubata szklanka mąki pszennej1,5 szklanki mleka1 szklanka wodyszczypta soli1 jajko2 łyżki śmietany 18%2 łyżki olejuolej do smażeniafarsz szpinakowy500 g szpinaku mrożonego150 g fety2 łyżki śmietany 18%3 ząbki czosnkugarść startego sera żółtegosól z pieprzem KamisPrzygotować ciasto naleśnikowe. Wymieszać mąkę kukurydzianą(...)pszenną. Dodać mleko, wodę, jajko szczyptę soli, 2 łyżki oleju oraz 2 łyżki smietany 18. Gotowe ciasto odstawić. Przygotować nadzienie szpinakowe. Szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, zestawić z ognia i dodać starty ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki dobrze sie połączyły. Następnie usmażyć naleśniki

Monia miesza i gotuje
Makaron ze szpinakiem 326

Makaron z dodatkiem szpinaku to pyszny obiadek bez mięsa. Bardzo szybko się robi i wszystkim smakuje, również mięsożercom.składniki:250 g makaronu Czaniecki pappardelle450 g mrożonego szpinaku2-3 ząbki czosnkupół kostki sera sałatkowego a'la fetasól z pieprzem Kamis3-4 łyżki kwaśniej śmietanyWstawić wodę na makaron. Na patelnię wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek(...)pokruszony ser. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą z pieprzem. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować al'dente, osączyć z nadmiaru wody i dodać do szpinaku. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać

Monia miesza i gotuje
Pierogi zapiekane ze szpinakiem i kurczakiem 256

Postanowiłem zrobić pierogi z piekarnika, które nadziałem farszem ze szpinaku z kurczakiem i serem gorgonzolą. Bardzo lubię te połączenie składników, bo przede wszystkim jest zdrowe.Składniki na ciasto na pierogi: 2,5 szklanki Maki pszennej, 30 g drożdży, 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru 2 jajka, Szczypta soli, 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz: 500 g szpinaku, najlepiej(...)kostkę i obsmażamy na patelni.Na rozgrzanej patelni wlewamy olej z oliwek i dodajemy drobno posiekany czosnek. Gdy czosnek się zeszkli zmniejszamy trochę ogień i dodajemy część naszych liści szpinaku. Co jakiś czas mieszamy i gdy liście zmniejszą swoją objętość dodajemy resztę. Wówczas jest już moment dodania obsmażonego kurczaka oraz pokruszonego sera. Wszystko dokładnie mieszamy  i doprawiamy do smaku.Ciasto rozwałkowujemy

cookpl
Szpinak z jajkiem 232

Dziś mam dla Was przepis który mi kojarzy się z dzieciństwem. Taki własnie szpinak robi moja mama i nie spotkałam się z takim podawaniem szpinaku nigdy później. Ciekawe doprawienie oraz posiekane ugotowane jajka dodają mu wyrazistości. To taka sałatka na zimno, którą możecie trzymać w lodówce i jeść nawet przez 2-3 dni. Jeśli szukacie podobnych przepisów, polecam Wam także(...)sałatka brokułowa – sałatka z brokułem – sałatka z duszoną rzodkiewką – brokuł gałązkowy przepis – sałatka z bobu – szparagi z jajkiem – brukselki z boczkiem SZPINAK Z JAJKIEM PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: z podanych składników wyjdzie ilość widoczna na zdjęciu, t.j. 3-4 porcje Składniki: – 500 g świeżego szpinaku – 4 jajka – 3 ząbki czosnku

nietylkopasta.pl
Chrupiąca tarta ze szpinakiem i serem Gruyere 426

Chrupiąca tarta ze szpinakiem i serem Gruyere to kolejna propozycja dla wszystkich tarto-smakoszy :) Tarta ze szpinakiem świetna jest na ciepło, ale również na zimno. Ser Gruyere oczywiście możecie zastąpić innym żółtym np. ementalerem, ale podczas degustacji naszej tarty wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że bez sera Gruyere tarta ze szpinakiem nie była by taka smaczna :) Smak sera Gruyère jest bowiem bardzo(...)charakterystyczny, łagodny oraz lekko orzechowy i idealnie się komponuje ze szpinakiem. Składniki ciasta kruchego: 210 g mąki pszennej (np. krupczatki) 140 g zimnego masła szczypta soli 1 żółtko   Składniki farszu: 500 g świeżego szpinaku 300 g cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 4 jaja 200 ml gęstej śmietany 18% 150 g sera Gruyere w kawałku lub plasterkach gałka

Moja Delicja
Rolowane bułeczki ze szpinakiem i serami 150

Jakiś czas temu robiłam ten chlebek nadziewany szpinakiem i serami. Postanowiłam ten przepis wykorzystać do innego wypieku, a mianowicie zrobić małe rolowane bułeczki idealne na przekąskę, dla gości, czy na drugie śniadanie do szkoły. Wyszło fajne danie, przekąska pyszna szczególnie na zimo. Smakowała nawet przeciwnikom szpinaku. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 211

przygotowania obiad, z bogactwem smaków. Potrzebujesz tylko kilku składników. Do dania świetnie pasuje kasza gryczana. Składniki/dla 4 osób/: podwójna pierś z kurczaka 6-8 suszonych pomidorów 150 g szpinaku mrożonego w liściach 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12% sól, pieprz 1 łyżka oleju ok. 300 g kaszy gryczanej Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć(...)oleju z pokrojoną w piórka cebulą i posiekanym czosnkiem. Następnie dodać rozmrożony szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory. Wlać śmietanę, doprawić do smaku i dusić przez kilka minut. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną

Pasja Smaku
Makaron z szpinakiem i kurczakiem 1901

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie makaron? Ja bardzo Często wymyślam nowe odsłony jego podania Ostatnio zrobiłam go w połączeniu z szpinakiem, serem feta i kurczakiem w sosie śmietanowym. Jest to prosty i bardzo smaczny pomysł na szybki obiad. Zachęcam do wypróbowania Post Makaron z szpinakiem i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Gryczane naleśniki ze szpinakiem 122

siebie i Hani na dwa dni.I kto jeszcze z nami podjada? Kto?Tak, Franczesław!Uśmiałam się do łez, kiedy szczerzył się do mnie swoją maleńką paszczę pełną zielonego szpinaku :)O wartościach odżywczych szpinaku nie trzeba nikomu przypominać. Warto natomiast zwrócić uwagę na mąkę gryczaną, która zawiera dużo białka, skrobi,  witamin z grupy B i soli mineralnych.Przepis znajdziecie również na stronie

bistro mama
Torcik naleśnikowy ze szpinakiem i sosem czosnkowym 123

Postanowiłam, że wyjątkowo potraktuję kijem mojego męża, czyli naleśnikami ze szpinakiem, którego nigdy tknął i nie tknie, a ja skapitulowałam i postanowiłam uszanować jego wolę :) A z kulinarną marchewką mogłabym nie zdążyć, chcąc wziąć udział w akcji "Marchewką czy kijem? czyli jak zatrzymać motyle" zorganizowanej przez Andźkę, Deli i Justynę.Nie stosuję innych kijów w miłości poza tymi(...)kulinarnymi. A jeśli już stosuję kulinarne (czyli szpinak, ryż z warzywami,muffinki z owocami i sernik na zimno), to nie robię tego z premedytacją... Chociaż wróć! Robię to jednak z premedytacją, bo tylko wtedy, kiedy wiem, że moja druga połowa ma zapewniony obiad w pracy lub wczorajszy w domu, a na deser sam sobie zakupił czekoladę z okienkiem. Oboje wychodzimy

bistro mama
Quiche ze szpinakiem, serem, pomidorkami i szynką serrano 293

obciążony grochem lub ryżem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 minut. Następnie zdjąć papier z obciążeniem i piec kolejne 5 minut w 180°C.Rozmrożony szpinak przełożyć do większego rondelka, dodać szczyptę soli, przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować na średnim ogniu, aż woda odparuje. Ostudzić.Do ostudzonego szpinaku dodać jajka, śmietankę, parmezan, szczyptę oregano

Oryginalny smak
Kluseczki ze szpinakiem i pomidorkami 171

Szpinak przesmaż na łyżce masła, odsącz z nadmiaru wody i jeśli jest w liściach, rozdrobnij za pomocą blendera.Wymieszaj go z serem, mąką, jajkiem, solą i pieprzem.Powstałe ciasto wyrabiaj, aż będzie elastyczne.Lep z niego cienkie wałeczki i krój je ukośnie na małe kawałki.Kluseczki wrzuć do osolonej, wrzącej wody i gotuj około 3-5 min od momentu wypłynięcia.Po ugotowaniu(...)sitku i odsącz z nadmiaru wody.Na głębokiej patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj posiekany czosnek, a po chwili kluseczki - smaż je na złoty kolor.Wtedy dodaj pokrojone pomidorki i liście szpinaku, smaż wszystko przez 2 minuty.Tuż przed podaniem posyp kluseczki pokruszonym serem pleśniowym.Przepis pochodzi z książki Anny Starmach SMACZNEGO

Kredowe Menu