Ta sałatka jest zdecydowanie jedną z naszych ulubionych. Przez długi czas nie mogłam się przekonać do serów pleśniowych, nie tyle chodziło tu o
KuchniaWeDwoje.plPamiętacie moją ostatnią fazę na kurczaka? Jeśli tak, to komunikuję wszem i wobec, że z kurczaka płynnie przeszła w szpinak i mleczko kokosowe 🙂 Nie widać tego
gotować!Cojsik mie korci ōło 1 , żeby sie szczelić na szybko jakoł zupa. We zamrażalce bōła jeszcze staro bania 2 , na handlu żech kupiōł take fajne małe
Chop w kuchniBardzo lubię papaję, jednak jej niedostępność w sklepach i wysoka cena sprawiają, że rzadko po nią sięgam. Tym razem miałam szczęście, bo udało mi się bardzo
Kasia SarnaCzosnaczek należy do rodziny kapustowatych. Charakteryzuje się dość pikantnym smakiem (zawiera olejek gorczyczny), a jego liście po roztarciu między palcami wydzielają charakterystyczny czosnkowy aromat. Bez problemu
Kasia SarnaTen tydzień jest wyjątkowo upalny, co sprzyja jedzeniu surówek. Wczoraj na podwieczorek zrobiłam sobie miskę warzyw osłodzoną rodzynkami. Sprawdziła się o wiele lepiej niż zestaw kawa
Kasia SarnaSałatka idealna na kolację lub do przekąszenia w ciągu dnia :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaCzerwona kapusta zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy - aż sześć razy więcej niż zielona, dlatego warto wybierać właśnie ją do surówek. Według mnie warzywo to najsmaczniejsze jest na surowo
Kasia SarnaPublikowałam niedawno przepis na podobną surówkę, bazującą na czerwonej kapuście i jabłku. Jest to na tyle zgrany duet, że dziś również oparłam na nim swoje danie
Kasia SarnaNiektórzy są negatywnie nastawieni do wege-zup, twierdząc, że są one zbyt wodniste i za lekkie. Ja też nie przepadam za zupami na samych warzywach, bo
Kasia SarnaPodejrzewam, że wielu z Was często spaceruje między lipami, ale niewielu kosztowało jej listków. Pyszne są właśnie teraz na początku wiosny, gdy dopiero zaczynają się rozwijać
Kasia SarnaWiększość miejskich i wiejskich trawników jest obecnie obsypana mniszkami. Niemal każdy spotkał się już z przepisem na "miód" z mniszka, wino lub kwiaty zatapiane
Kasia SarnaTej wiosny mam duży apetyt na kalafiory, dlatego wepchnęłam je nawet do pesto. Uważam, że wyszło bardzo smacznie i na pewno będę dalej eksperymentować z tym
Kasia SarnaKażdy chyba już wie, że pieczywo dostępne w sklepach w dużej mierze nie jest wysokiej jakości. Konsystencja, zapach i smak pozostawia wiele do życzenia. W dodatku
Wiszniówka