Czosnaczek należy do rodziny kapustowatych. Charakteryzuje się dość pikantnym smakiem (zawiera olejek gorczyczny), a jego liście po roztarciu między palcami wydzielają charakterystyczny czosnkowy aromat. Bez problemu znajdziemy go w jasnych lasach lub na ich obrzeżach, a także wzdłuż wiejskich dróg i płotów. Najsmaczniejszy jest surowy. Można stosować go także leczniczo - świeże, roztarte liście sprawdzają się jako okłady przy skaleczeniach i ukąszeniach. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...