Uwielbiam czereśnie - duże, słodkie, soczyste ... Są bardzo zdrowe - oczyszczają organizm z toksyn, ściągają wodę, dobrze wpływają na wygląd skóry no i mają oczywiście dużo witamin. W sezonie zjadam je najchętniej po prostu same pamiętając żeby nie popijać ich surową wodą bo to może spowodować biegunkę. Ponieważ w tym roku czereśni jest dużo postanowiłam przygotować kilka słoiczków dżemu
Smaczna PyzaSałatka ze szpinaku, z truskawkami, szynką, selerem i stokrotkami - czyż to nie brzmi pysznie i wiosennie ? Do tego jeszcze pyszny, zielony sos i mamy zdrowe danie. Do tego ładne i cieszące oko. Taką sałatkę można podać na lunch, kolację czy nawet na śniadanie. Jest pyszna i lekka. Spróbuj koniecznie !Zobacz także przepis na Wiosenną zupę szparagową ze stokrotkami
Smaczna Pyzabardziej lubię zielone. Szparagi to delikatne warzywo. Są chrupiące albo mięciutkie w zależności od metody przygotowania. Można je smażyć, gotować, piec, grillować a nawet jeść na surowo. Są zdrowe i pyszne więc warto po nie sięgnąć. I nie ociągać się - na rynku są dość krótko ! Kochajmy je bo tak szybko odchodzą...Może dzięki temu zestawieniu ktoś przygotuje szparagi
Smaczna PyzaLubicie sałatki, których bazą jest kasza ? Ja bardzo bo są pożywne, zdrowe a kasze świetnie łączą się z soczystymi warzywami i ziołami. I śmiało mogę powiedzieć, że kocham kaszę !Sałatka tabbouleh to klasyka kuchni arabskiej, tyle że przygotowuje się ją z kuskusu więc poniższa wersja jest czymś podobnym, ale jednak innym. Moja wersja jest doprawiona według mojego smaku
Smaczna PyzaFast food to ponoć bardzo niezdrowe jedzenie. Ale jak to się(...)burgerów przygotowanych od początku do końca w domu ? Jeśli użyjemy dobrej jakości mięsa i warzyw to wychodzi z tego slow food - dokładnie wiemy co jemy i to całkiem zdrowo. Bez obaw można coś takiego podać dzieciom albo zaprosić znajomych i biesiadować wspólnie bez większych wyrzutów sumienia. Mówię Wam - warto zrobić taką burgerową biesiadę w domu ! Przypominam, że mam fajny przepis
Smaczna PyzaZdrowe ciasteczka, w których poziom słodkości zależy jedynie od ilości dodanych owoców suszonych. Warte wypróbowania :)Składniki:- 3 banany- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych- 1 garść suszonych moreli- 1 garść suszonej żurawinyPrzygotowanie:Banany obieramy i rozdrabniamy na papkę, dodajemy płatki i pokrojone drobno morele oraz żurawiny. Wszystko razem mieszamy. Z masy formujemy ciastka i pieczemy
Zainspirowana w kuchniPyszne i zdrowe lody bananowe:) Banalnie prosto - bananowo pysznie! Składniki: 2 banany 1 gorzka czekolada orzechy (włoskie lub laskowe) Banany obrać, przekroić na połowę, wbić patyczki. Czekoladę roztopić, zanurzać w niej banany, posypać posiekanymi orzechami i odstawić do zamrażarki na około 2 godzin (chociaż już wcześniej, w wersji mocno schłodzonej też są pyszne
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładomowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki.Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZapraszam na czonkowe tosty, które bardzo często robimy w sezonie jesienno-zimowym. Na śniadanko czy na kolację bardzo smaczne i zdrowe:)składniki:1 chleb tostowy (22 kromki)mało lub margaryna do smarowania11 plasterków szynki11 plasterków żółtego sera6-7 ząbków czosnkuCzosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jedną kromkę posmarować masłem lub margaryną. Na posmarowaną kromkę położyć plaster wędliny
Monia miesza i gotujeKilka prostych składników, dressing i już mamy pyszne i zdrowe jedzonko. W sam raz na lekki obiad lub też kolację. Jak ja lubię takie sałatki :)składniki:4 garście porwanej sałaty125 g wędzonego łososia w kawałku4 pomidorki cherry1 łyżeczka octu balsamicznego Jamar4 łyżki oleju słonecznikowegosól z pieprzem KamisNa talerzach ułożyć porwaną sałatę, ja używam zawsze mieszanki różnych sałat
Monia miesza i gotujewchodzą w reakcję z żywnością i nie przyjmują ich zapachów- potrawy nie przywierają a naczynia są łatwe do mycia- naczynia posiadają 10-letnią gwarancję- naczynia są bezpieczne i zdrowe, posiadają świadectwo jakości zdrowotnej PZH- naczynia są dostępne w różnych kształtach i wielkościachSama posiadam w sumie 4 szklane naczynia i jestem bardzo zadowolona z ich użytkowania. Używam ich głównie
Monia miesza i gotujedrobiem. Postaram się to trochę zmienić, ale nic na to nie poradzę, że jestem fanką głównie kurczaka. Dzisiejsze danie również go w sobie zawiera. Jest proste, smaczne i zdrowe. Dodatkowo, świetnie sprawdzi się dla osób zabieganych. Na początku miałam przyprawić je bazylią i oregano, finalnie zostało zastąpione przyprawą meksykańską (wykorzystałam saszetkę z mrożonki oraz przyprawę Kamis) Składniki: Opakowanie
Fabryka pomysłówŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia daje nam energię na całe popołudnie. Dlatego powinniśmy zadbać o to by ono było zdrowe, lekkie i pożywne . Jedno z takich śniadań chce wam przedstawić dziśSkładniki: 4 jajka , Masło, Szczypiorek, Łosoś wędzony, Sól pieprz, Odrobina mleka, Pomidorki koktajlowe. PrzygotowanieJajka rozbijamy do miski, dodajemy odrobinę mleka i przyprawy. Na patelni roztapiamy odrobinę masła
cookplDziś mam do zaoferowania pyszną sałatkę. Jest aromatyczna, smakowita, pasuje do obiadu i nie tylko. Zajadajcie na śniadanie i kolację i bądźcie zdrowi bo taka ona jest. Oliwki dodałam zielone ale można i czarne. Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie