Czekolada i maliny – oto słodka klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Proporcja ciasta jest przeznaczona na większą tortownicę o średnicy 24 cm; wtykając świeczki między
Roślinna - blog wegańskiLekka tarta jeżynowa, idealna do popołudniowej kawki. Wyjątkowo kruchy i smaczny spód pieczemy dwa razy, może stąd ta niezwykła kruchość. Nałożenie bardzo lekkie, bo na bazie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mięso kurczaka zamarynowane w maślance i upieczone w piekarniku po prostu rozpływa się w ustach. Niby zwykły kurczak, a smakuje wyjątkowo. Dzisiejszy kurczak jest bardzo aromatyczny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się, że śniadanie, to podstawa dnia. Przyznam szczerze, że kiedyś z wielkim trudem i niechęcią zjadałam ten posiłek. Dziś go bardzo doceniam i często robię najróżniejsze i bogate w zdrowe produkty śniadania dla mnie i moich bliskich. Dziś zapraszam Was na owsiankę pod musem z kiwi. Jak dla mnie - idealne i szybkie śniadanie. Spróbujcie. Składniki: 3 1/2 kiwi(...)dodać więcej miodu). Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Przygotowany mus z kiwi przekładamy na owsiankę. Na wierzch układamy pocięte kiwi (w ćwiartki). Podajemy od razu. Smacznie, szybko i zdrowo. Smacznego
Słodkie okruszkiZdrowy i pożywny obiad poszukiwany? Tadammm! Już podaję! Przepyszne tortille pełne zdrowych i chrupiących warzyw podane z zieloną herbatą od Soti Natural. Herbata zaparzona z liści gyokuro, bez dodatku cukru, słodzików czy konserwantów. Przygotowana w taki sposób, że zawiera aż 340 mg antyoksydantów, działa orzeźwiająco na organizm, ponadto usprawnia metabolizm. Więcej info na www.sotinatural.pl SKŁADNIKI: - 2 szt tortilli - ogórek(...)sosem tatarskim, układamy pokrojone warzywa. Pierś z kurczaka grillujemy w przyprawach, lub smażymy na maśle z harissą. Układamy kawałki gotowego mięsa na warzywach i rolujemy. To wszytko! Łatwo, zdrowo i przyjemnie! ;-))) Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni i na Instagram Smyk_W_Kuchni Do Zobaczenia! Pięknego dnia
SMYKWKUCHNICzy istnieje coś bardziej krzepiącego niż wynurzająca się z piekarnika solidnych rozmiarów brytfanna wypełniona po brzegi makaronową zapiekanką z mnóstwem warzyw i soczewicą? Bardzo lubię tego
Roślinna - blog wegańskiFladenbrot, w Turcji zwany pide to najpopularnieszy turecki chleb. Zawsze pszenny, puszysty i mięciutki - bardziej w smaku przypomina bułkę niż chleb, pieczony w formie dużego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W swoich zapasach odkryłam papier ryżowy, a że w domu mam młodego człowieka ciekawego świata i nowych smaków, więc nie czekając wspólnie zrobiliśmy sajgonki lub jak
Kuchcik gotujeSałatka ziemniaczana z cukinią, bardzo zielona, idealna na lato. Najpopularniejsza z sałatek, bo z ziemniakiem w roli głównej, raz trochę inaczej. Jest bardzo zielona nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Na pierwszy rzut oka można by pomyśleć , że to nie może się udać. Zarówno brokuły, jak i ziemniaki to warzywa o mało wyrazistym smaku, a ich
Roślinna - blog wegańskiKremowy sernik z dużą ilością jagód i spodem z dodatkiem orzeszków pistacjowych - idealny sernik na lato. Cudownie kremową konsystencję zawdzięcza dodatkowi serka mascarpone. Wyjątkowo krótki czas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pierogi z kurkami to super pierogowy rarytas, idealne pierogi na lato. Wyjątkowo niekłpotliwe i proste do przygotowania. Umyte kurki (jak szybko i sprawnie oczyścić kurki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Upiekłam toskański chleb na drożdżach, tym samym dołączyłam do Sierpniowej piekarni. Chlebek do wspólnego pieczenia wybrała Ania z bloga "Kuchennymi drzwiami", a przepis pochodzi stąd . Faktycznie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Towarzysząca nam przez ostatnie dni upalna pogoda nie zachęca, a wręcz odstrasza nawet najbardziej zagorzałych miłośników kuchni przed dłuższym w niej przebywaniem. Na takie dni przydają
Roślinna - blog wegański