Bardzo fajne danie warzywne .Lubię jak warzywa okrywa ser lub beszamel albo inny sos , nic mi więcej wówczas nie potrzeba żeby się
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPikantny gulasz z dodatkiem soczewicy. Podany w takiej formie na pewno spodoba się zarówno domownikom jak i gościom. Składniki: Na 10 porcji: 10 dużych bułek
Kuchnia w czekoladziePizza trochę w innym wydaniu. Ciasto składa się z małych ślimaczków z farszem, które po upieczeniu można odrywać.składniki:375 g mąki pszennej25 g świeżych drożdżyduża
Monia miesza i gotujetego zależeć będzie ile tłuszczu będzie w całym daniu. W mojej zapiekance jest dodany delikatny w smaku ser mozzarella, ale dobry będzie bardziej wyrazisty parmezan lub grana padano Zapiekanka powinna smakować zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Zadowoli szczególnie osoby, które dbają o siebie i zwracają uwagę na to co jedzą. Składniki: podwójna pierś z kurczaka(...)podsmażyć na oliwie. Kurczaka pokroić w paseczki, wymieszać z rozmarynem i majerankiem, dodać do smażącej się cebuli, lekko obsmażyć, pod koniec przyprawić pieprzem i solą. Kurczaka zdjąć z patelni, a na jego miejsce wrzucić umyte i pokrojone w ćwiartki pieczarki, dodać tymianek, a pod koniec smażenia pieprz i sól. Podczas smażenia dodać łyżkę masła, smażyć do lekkiego zrumienienia. Wymieszać kurczaka
Kuchcik gotujeBardzo często na blogu pojawia się pierś z kurczaka więc dzić w zupełnie innej odsłonie. Bardzo proste i bardzo smaczne kotleciki, które smakują również dzieciom. Ja
kuchnia doskiPo prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli
Kuchnia Pełna Pasjiczęsto mam problem co z niego zrobić. Ale już kilka pomysłó zrealizowałam, pewnie pojawią się w dalszym czasie na tym blogu. Na dzisiaj mam przepis na quiche, czyli zapiekankę jajeczno śmietanową na kruchym cieście a do nadzienia użyłam właśnie mięso z kurczaka z rosołu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z kurczakiem z rosołu składniki Danie z wykorzystaniem mięsa z rosołu składniki(...)Celsjusza, po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i zdjąć obciążenie.Po upieczeniu ciasto zostawić na moment do przestygnięcia i zabrać się za przyrządzenie. Kurczaka kroimy w kostkę przekładamy na patelnię i smażymy na oliwie z oliwek. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, ostrą, słodką papryką, curry (nie szczędzić przypraw!) sosem worcester. Cebulę kroimy w piórka, mieszamy z kurczakiem, nie smażymy już
Do Garów!Aromatyczna i treściwa zapiekanka, po której nie trzeba zmywać naczyń. Zapiekane łódeczki z batatów świetnie nadają się na lunch do pracy. Bardzo też smakują dzieciom. Czas: 50 minut Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 2 średniej wielkości słodkie ziemniaki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 filet z indyka (opcjonalnie) 1 mała cebula 1/4 szklanki jogurtu Kika(...)będzie łatwo wchodzić w miąższ batatów. Krok 2 W międzyczasie przygotuj indyka. Pokrój go w kostkę, posól i popieprz, dopraw słodką papryką i szczyptą kminu. Rozgrzej łyżeczkę oleju na patelni i smaż mięso przez 5-8 minut aż będzie lekko przysmażone. Zdejm z patelni. Krok 3 Przetrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, ponownie wstaw na ogień i mocno rozgrzej. Odcedź kukurydzę
Niedzielny kucharzzestawienie. Jeżeli kiedykolwiek będziecie mieć możliwość nabycia mięsa z jelenia, zróbcie ten pyszny obiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis(...)Odstawiamy do lodówki na 24 godziny. W trakcie kilka razy mieszamy mięso. 2 Kiedy mięso się zamarynuje, obsypujemy je solą, pieprzem (dość sporo przypraw) oraz mąką. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy mięso na dużym ogniu do zrumienienia. Przekładamy je do garnka, w którym będziemy gotować gulasz. 3 Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulkę w pióra do zeszklenia, przekładamy
Kuchnia Bazyliirównych! Istnieje wiele wersji musaki, a w dzisiejszym wpisie dzielę się z Wami przepisem na musakę z ziemniakami, bakłażana i mięsa mielonego w sosie pomidorowym. W Grecji w tej zapiekance często obok bakłażanów pojawia się cukinia. A znajdziemy i taką, w której brak ziemniaków. Grecy do przygotowania musaki najczęściej używają mielonej jagnięciny i baraniny, ale śmiało można użyć mięsa wołowego(...)plasterki. Przekładamy do miski, obficie posypujemy solą. Odstawiamy na około pół godziny. Po tym czasie płuczemy je pod bieżącą wodą, a następnie osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Na patelni na oliwie rumienimy bakłażany z obu stron. 2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na cienkie plastry. Przesmażamy na patelni, na której wcześniej obsmażaliśmy bakłażany. 3. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno
W kuchni Katienormalne, że tradycje kulinarne poszczególnych krajów śródziemnomorskich przenikają się, przykładów na takie zjawiska można znaleźć tysiące. Włosi zaadaptowali po prostu ratatouille do swoich tradycji, przemieniając tę słynną warzywną zapiekanką w prosty sos do makaronu. To danie zachwyciło mnie swoją prostotą. Mamy tu tylko warzywa duszone na oliwie, przyprawione solą i pieprzem, ale makaron jest pyszny i ma mnóstwo smaku(...)czerwonej cebuli 1 marchewka 1/2 bakłażana 1 czerwona papryka 1 cukinia oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie warzywa należy pokroić w drobną i w miarę równą kostkę. Następnie na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią warzywa w kolejności od najtwardszych, do tych najszybciej gotujących się, czyli kolejno: cebulę, marchewkę, bakłażana, paprykę i cukinię. Oczywiście nie wrzucamy wszystkiego
Chilli Czosnek i OliwaZupa ta jest moim eksperymentem kulinarnym:) Powstała w wyniku nagłej weny kulinarnej, a przede wszystkim ochoty na zupę z ziemniakami. Jest ona dziecinnie prosta, za to
Kuchnia Pełna PasjiZielone młode cukinie z cienką skórką, dojrzałe i bardzo czerwone pomidory, soczysta papryka, młode ziemniaczki, chrupiąca fasolka szparagowa. Do tego świeżutka cebula i odrobina naszego młodego
Pełny talerzJest to jeden z moich ulubionych przepisów na domowe danie makaronowe. Carbonara wywodzi się z Włoch, jednak myślę, że obecnie jest to już danie międzynarodowe;-). Oryginalny
Kuchnia Pełna PasjiUfff nareszcie wracam po krótkiej przerwie:) Brak czasu zmusza mnie do organizowania szybkich, za to pysznych posiłków:) Tym razem sos brokułowy, stały element mojej książki kucharskiej
Kuchnia Pełna Pasji