My Blueberry Corner by "jagodzianka" Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że cukinia i kabaczek to dwa zupełnie różne warzywa. Znałam zielone cukinie i żółte kabaczki. …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Od czasu wyjazdu do Rzymu, moim ulubionym daniem na upalne dni jest bruschetta z pomidorami. Ta świeża, lekka przekąska podawana …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Rydze to grzyby, których jeszcze nigdy nie znalazłam w lesie. Smażone na maśle smakują wyśmienicie. Świetnie sprawdzają się jako dodatek …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" To danie smakuje wyjątkowo. Kwaskowy smak zielonych pomidorów doskonale współgra ze słodyczą białych winogron. Robiąc to danie przychodzi mi na …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Por niestety rzadko jest wykorzystywany w innych daniach niż zupy. A przecież to warzywo jest bardzo smaczne i można je …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Popovery, amerykańska wersja brytyjskich ”yorkshire puddings” to zrobione z ciasta naleśnikowego, bardzo lekkie muffiny. Piecze się je w specjalnej blasze …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnią południowoamerykańską interesuje się od pewnego czasu. Jej smaki są bardzo pociągające, a dania kolorowe. Empanadas to zrobione z kruchego …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Frytki podobno rozsławili Anglicy podczas I wojny światowej, kiedy to armia angielska wspierała militarnie Belgię. Anglicy zachwycili się smażonymi ziemniakami …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Takie śledziki przygotowuję od lat, najczęściej w okresie świąt Bożego Narodzenia, czasem na inne okazje. Przepis na tę przekąskę dostałam …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ratatouille to tradycyjne francuskie danie z duszonych bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów, przyprawione tymiankiem lub innymi ziołami prowansalskimi. Może …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Makrela to morska ryba. Na polskim stole gości dość często, najczęściej w postaci wędzonej. Widziałam w kilku sklepach świeżą – … Przeczytaj
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Zawsze w okresie świąt Bożego Narodzenia przygotowuję tę wspaniałą przekąskę. Ryba z octem bardzo pasują do siebie. To danie ma …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje z wiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi bigosu ten pewnie tu nie zajrzy. Chyba, że jakaś młoda dama z miłości do ukochanego lub ze …
My Blueberry Corner