zakąski zimne - 68 przepisów (strona:2/5)

śledzie matiasy na zakąskę... 177

filety - ja kroję nożyczkami wprost do cebuli wlać olej, delikatnie zamieszać, łyżką przyklepać na wierzchu i schować do lodówki najlepiej na całą noc takie śledziki są pyszne na zakąskę do zimnej wódeczki ale też i na kolację np. do razowego chleba.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tatar wołowy, befsztyk tatarski 425

Tatar to jedna z moich ulubionych przystawek.  Mogłabym go jeść chyba każdego dnia.  W przygotowaniu nie jest zbyt skomplikowany, więc polecam go każdemu krwiożercy

Jemy Pijemy
Marchewkowa przekąska 314

Carrot snackSkładniki.10 dag marchwi2 jajka50 ml oliwy z oliwek1/2 łyżeczki soli15 dag maki pszennej2 łyżeczki proszku1 łyżka orzeszków ziemnych wiórki1 łyżka parmezanu startego1 łyżka natki

Kulinarny karnet Christophera
Prosta pasta z wędzonej makreli z kiełkami rzodkiewki. 185

Składniki: 1 makrela wędzona filet ½ papryka czerwona 2 małe ogórki konserwowe 1 cebula 1 garść kiełki rzodkiewki 2 łyżki majonez 1 łyżka śmietana 18% Sól, pieprz

Kulinarny karnet Christophera
Śledź opiekany. 203

Składniki: 1 kg śledź świeży Liść laurowy i ziele angielskie Food&Joy [TUTAJ] 2 cebule pokrojone w piórka 1 szk. ocet spirytusowy  6% 2

Kulinarny karnet Christophera
Śledź w śmietanie. 204

2 szt. śledź  matias 100 ml. śmietana 18% 1 cebula pokrojona w kostkę 1 małe jabłko winne ½ łyżeczki tarty chrzan ½ sok z cytryny Pieprz

Kulinarny karnet Christophera
Śledziowa wieża. 201

Składniki: Papryka konserwowa firmy Food&Joy [TUTAJ] 1 ugotowany ziemniak w łupinie, 1 łyżka majonezu 1 śledź matias w oleju pokrojony w paski ½ cebulki drobno

Kulinarny karnet Christophera
Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną. 215

Składniki: 3 jajeczka przepiórcze 3 plasterki ogórka   1 plaster szynki 2 łyżki "Ajvaru" 1 jajko listki kolendry Wykonanie: Roztrzepać jajko ,wlać do butelki z małą

Kulinarny karnet Christophera
Klarowanie - galarety do ryb. 303

Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach -  karp, łosoś, itd.  Jak zrobić galaretę do ryby, żeby  była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać

Kulinarny karnet Christophera
Schab suszony w ziołach. 271

Suszony schab. Jest to przepis nie nowy. Już wiele lat temu robiła go moja mama. Przepisów na ten rodzaj suszonego mięsa jest na blogach kulinarnych  

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri ze szpinakiem. 224

Paccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak

Kulinarny karnet Christophera
Smalczykowe kanapki. 193

Kanapki są jedną z najpopularniejszych przekąsek w naszej kuchni. Z czystym sumieniem polecam poniższy zestaw ,bo Smakowita Pajda urzekła mnie  wspaniałym smakiem i aromatem, a

Kulinarny karnet Christophera
Carpaccio z ogórka. 236

Carpaccio with cucumber. Składniki. 2 ogórki małosolne 3 łyżki oleju arachidowego 1 łyżka octu winnego 1 ząbek czosnku ostra papryka-szczypta 1 łyżka listków bazylii gałązka

Kulinarny karnet Christophera
Mus z ogórka kaszubskiego z egzotyczną pitają i ananasem. 196

Jelly with cucumber and pineapple with pitaya. Składniki. 2 ogórki 1 ananas 1/2 pitaji 4 łyżeczki żelatyny sól, pieprz, tabasco aceto balsamico krem Wykonanie. Obrany ogórek

Kulinarny karnet Christophera
Pâté z drobiowych wątróbek 235

Pâté of chicken liver Składniki. 50 dag wątróbka z kurczaka 1 gruszka 2 cebule 1 łyżeczka kapary 2 ząbki czosnku 50 ml brandy 15 dag masło

Kulinarny karnet Christophera
Chlebek cytrynowo-pieprzowy 345

Bread lemon-pepper Składniki. 25 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 5 dag masła 1 łyżka cebuli

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety mielone z jajkiem. 264

tłuszcz. Smażymy, aż się pięknie zarumienią, wyławiamy i odsączamy na ręczniku papierowym.  Jest to bardzo uniwersalne danie, można je podać na ciepło na obiad lub jako zimną przekąskę, czy imprezową zakąskę

Rozpustne gotowanie
tatar ze śledzia 223

jesienny klimat na przystawkę przepis na dwie porcje 2 filety śledziowe marynowane w oleju pół cebuli smażonej na suchej patelni  starta skórka z cytryny grzybki

na gazie
Placki z cukinii 2 208

Bardzo letnie danie. Smaczne, delikatne placki z cukinii. Robi się je szybko, smaczne i gorące i zimne. Można podać z dowolnym jogurtowym sosem. Sprawdzą się jako przystawka czy zakąska, ale też mogą być całkiem dobrym głównym daniem w letnie dni. Warto wtedy podać je z sałatą. Polecam.Inspiracją były placuszki, które zobaczyłam na blogu Damn Delicious  składniki800

Stare Gary
Zimne nóżki 305

Zimne nóżki, czyli galaretka z nóżek wieprzowych. Miłośników golonki u nas w domku nie ma więc dadaję też golonki, bo na galaretke zawsze znajdą się chętni. Doskonała zakąska pod wódeczkę i nie tylko. Ja bardzo lubię z dużą ilością marchewki.składniki:2 nóżki wieprzowe z golonką5-6 średnich marchewek1 pietruszka1 mały seler2 cebulepęczek włoszczyzny (liście selera,pora i natki

Monia miesza i gotuje
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 255

W związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką

Jem więc Jestem

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję