z serkiem - 1000 przepisów (strona:58/67)

Wielkanocne ciasto z białą czekoladą i m&m's 233

łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 jajka w temperaturze pokojowej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 1 łyżeczkę sody 300 g mąki pszennej + trochę do oprószenia tortownicy Na krem: 250 g serka mascarpone 250 ml płynnej śmietanki 36% 100 g mlecznej czekolady 3 kopiaste łyżki masła orzechowego typu crunchy 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w kilku (2-3) łyżkach wody Na polewę

Ratunku obiad
Roladki ze szpinakiem i oliwkami 177

indyka z nadzieniem szpinakowo-oliwkowymMięso pokroić w plastry - rozbić, lekko posolićSzpinak udusić. Oliwki posiekać, dodać do szpinaku.Wcisnąć 2-3 ząbki czosnku - w zależności od ilości szpinaku.Dodać serek twarogowy śmietankowy - połączyć - by powstała masa.Farszem smarować mięso, zwijać w roladkę.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju. Ja użyłam do smażenia olej rzepakowy RAPSO.Podawać z ryżem

kolorowotorcikowo
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem 247

Naleśniki najczęściej jem na słodko, ale lubię też czasem przyrządzić je na wytrawnie. Takim wytrawnym klasykiem są naleśniki ze szpinakiem. Ja przyrządzam je z serkiem ricotta, ale dobrze będzie pasował też wyraźniejszy twaróg i słona feta. Zapieczone pod beszamelem stanowią pyszne i do tego syte, wegetariańskie danie. Ciekawym akcentem jest dodatek odrobiny chili, która nadaje wyrazistości (ale nie ostrości) mdłej

Poezja smaku
TORT BEZOWY - DACQUOISE Z ORZECHAMI, JAK OD SOWY 1738

przypaliła. Zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Krem do tortu:- 250g mascarpone- 300ml kremówki- 150g masy karmelowej "krówki"- 100g orzechów włoskich- 10 daktyli , pokrojonych na kawałkiWymieszać masę karmelową z serkiem mascarpone. W drugim naczyniu ubić kremówkę. Następnie połączyć obydwie masy, na końcu dodając pokruszone na mniejsze kawałki orzechy i pokrojone daktyle. Całą masę wyłożyć na dolny krążek i przykryć drugim

Smaczne Zdrowe
Moja Słodka Pavlova 218

lubię z kremem z mascarpone i białej czekolady ze świeżymi truskawkami. Jako, że nie ma jeszcze truskawek stworzyłam naprawdę słodki miks – uwaga bomba kaloryczna! ;) Słodki krem z dodatkami - 250g serka mascarpone - tabliczka białej czekolady - jeden banan - garść orzeszków ziemnych i pistacjowych - kilka groszków kokosowych w czekoladzie - 300g masy kajmakowej o smaku orzechowym Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym

Sajkofanka smaku
Powiedz mi co/jak jesz, a powiem Ci kim jesteś 183

najważniejszy posiłek w ciągu dnia, uruchamia metabolizm i pobudza nasz organizm do pracy. Moje śniadanie z reguły jest na słodko (click), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka (click), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące i lekkie. Pracę mam biurową, więc

Mia Cucina Sofieta
Babkowa Pani Dynia 154

suchego patyczka. Ciasto pozastawić do lekkiego ostygnięcia, wyjąć z foremki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem wyrównać ewentualne górki, tak aby otrzymać równiutkie połówki. Połówki przełożyć masą, u mnie serek czekoladowy i udekorować bitą śmietaną z odrobiną barwnika i lukrem. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Tartinki z figami, ricottą i szynką 164

figami , ricottą i szynką Składniki na kruchy spód: 100 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 6 łyżek oleju 5 łyżek lodowatej wody sól Składniki na farsz: 250 g serka ricotta100 g szynki ( zwykłej lub parmeńskiej)40 g startego parmezanu 1 mała wiązka rozmarynu2 łyżeczki miodu( u mnie z owoców leśnych)sól, pieprz, czosnek. 4/5 figWszystkie składniki na kruchy spód

Mia Cucina Sofieta
Rurki-świeczki z kremem budyniowym i karmelem 201

okazji: Świeta, Nowy Rok, Karnawał, czy zbliżające się Walentynki. Do zrobiena rurek użyłam kruchego ciasta, a nadzieniem jest budyń (crema pasticcera). Oczywiscie nadzienie może być inne: bita śmietana z serkiem marcarpone, ganache,  krem chantilly (crema pasticcera z bitą śmietaną), czy Wasz ulubiony krem do tortów. Szyku całosci dodają sympatyczne karmelowe płomyki. Jak dla mnie, wprost wymażony deser na romantyczną

Mia Cucina Sofieta
Dożdżowe ślimaczki z pesto i szynką 565

patatosa(ziemniaczana- czytaj z frytkami), młodsza gustuje w pizzy z szynką i pieczarkami. Tatuś lubi zdecydowane smaki: kiełbasa z gorzkawą czerwoną cykorią. Natomiast ja, zawsze wybieram te lżejsze: z serkiem ricotta i pomidorkami koktajlowymi, lub z grillowanymu warzywami. Tak Wam powiem szczerze, że troszkę mi sie już znudziły wciąż te same smaki. Dlatego postawiłam na kreatywność i zmieniłam zarówno formę

Mia Cucina Sofieta
40.Słona, chrupiąca czterdziestka: czyli drożdżowo - maślane paluchy z dipem serowym! 209

plasterki mozarellę oraz starty ser. Wszystko energicznie mieszamy, aż do rozpuszczenia serów i zgęstnienia. Zestawiamy z ognia i przyprawiamy. (Sos ten jest świetną alternatywą dla dipów na bazie serków topionych, mozarella nadaje mu delikatności i nie jest on przesadnie serowy.) Pysznego chrupania! (; W przepisie zostały użyte przyprawy Kamis - życie ze smakiem! Polecamy

Symfonia Smaków
Sernik pastelowy 301

Wiem, że smakował i postanowiłam poszaleć i zrobić taki sam dla nas do kawki. Cała blaszka poszła w jeden dzień - to chyba coś znaczy! Składniki :* 400 ml kremówki* kg serka twarogowego* 3 płaskie łyżki żelatyny* 6 łyżek cukru pudru* kolorowe barwniki spożywcze* paczka kakaowych herbatników* pół kostki masła* pół tabliczki mlecznej czekolady Przygotowanie :Herbatniki zmielić, dodać rozpuszczone i przestudzone masło

Magiczne Życie Marty
Lekkość na duchu w te ciężkie upały. 192

Kremówkę ubiłam na sztywną pianę z cukrem pudrem.  Galaretkę cytrynową przyrządziłam według przepisu na opakowaniu i zostawiłam do  wystygnięcia. Kiedy żelatyna lekko się ściągnęła, zmiksowałam ją z serkiem, dodałam delikatnie kremówkę i zamieszałam. Wylałam na przygotowany spód i wstawiłam do lodówki, aż odrobinę stwardnieje. Zanim stężał do końca, wyłożyłam banany, dociskając, aby galaretka nie spowodowała ich wypłynięcia. Kiedy

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania