skory i osci.Dodac twarozek,sos sojowy,sok z jablek.Zblendowac na gladki krem posiekac szczypiorek,dodac do pasztetuprzed podaniem schlodzic w lodowce.Przybrac kaparami UWAGI: jesli nie liczycie kalorii czesc serka mozna zastapic stopionym maslem.Pasztet bedzie mial bardziej stala konsystencje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Spód :1 łyżka kakao rozpuszczalnego250 g herbatników typu petitki150 g margaryny KasiaMasa :1 kg serka śmietankowego ( Juliko w wiaderku )5 jajek200 g jogurtu śródziemnomorskiego150 g cukru1 budyń waniliowy ( 40 g )1 łyżka ciemnego kakao100 g polewy deserowej w drażetkach2 łyżki słodkiej śmietanki 30%50 polewy białej w drażetkach1 łyżka słodkiej śmietanki 30%kolorowa posypka do ciastRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniponieważ Małżonek jej nie znosi, ale akurat te placuszki zajada ze smakiem, więc gorąco je polecam… Placki z cukiniiPotrzebuję:2-3 cukinie2 jajkapęczek koperku2-3 ząbki czosnkuok. 200g serka farmerskiegook. 150g mąki2-3 łyżki mąki ziemniaczanej lub kukurydzianejsól, pieprz, oliwa do smażenia Myję i ścieram cukinię na tarce, dodaję jajka, umyty i posiekany koperek, wciskam czosnek dodaję mąkę
UgotujmyTo.plszklanki soku ananasowego (ja dodaję sok z rozdrobnionym ananasem)1 łyżeczka wanilii lub opakowanie cukru waniliowegoposiekane orzechy, rodzynkii na polewę/przełożenie:2 łyżki masła3/4 szklanki cukru pudru12 dag serka śmietankowego (np. Philadephia)cukier waniliowykilka kropel soku z cytryny Najpierw ubijam białka i dopiero dodaję stopniowo cukier i wanilię i żółtka. Do tego dodaję stopniowo makę zmieszaną z proszkiem
UgotujmyTo.plarbuza100 g serka mascarpone200 g śmietanki kremówki4 łyżki syropu malinowego opcjonalnie posypka czekoladowaLato niestety dobiega końca... ale póki jeszcze zostało kilka ciepłych dni, polecam bardzo szybki do zrobienia, a rewelacyjny w smaku, chłodzący deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno
Świat Domowej KuchniłyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Herbatniki i andruta kruszymy bardzo drobno. Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami. Ostawiamy do lodówki. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą roztopioną wcześniej w kąpieli wodnej. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki
Ostra na Słodkozawiera cholesterolu. Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich.Ja od kiedy stosuję dietę o zmniejszonej ilości laktozy sięgam po ten serek coraz częściej.Dodaję go do sałatek ( np. TEJ ) … marynuję … albo wcinam tak jak dziś – smażony w ziołach.Jest to danie fajne , lekkie , w sam raz na kolację
Ostra na SłodkosoliKonfitura z buraków i czerwonej cebuli:1 burak2 czerwone cebule1 ząbek czosnku1 łyżka masła1 łyżka miodu3 łyżki octu balsamicznegosól i świeżo mielony pieprzMasa z koziego sera:110 g koziego serka twarogowego (wykorzystałam kozią roladkę Merci Chef)1 jajko2 łyżki gęstej śmietany 18%szczypta tartej gałki muszkatołowejlistki świeżego tymiankuPrzygotowanie:Buraka myjemy dokładnie, owijamy folią aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku
Smakowity Blog KulinarnyStraciatella z Truskawkami i Galaretką - Składniki:Biszkopt:2 jajka4 łyżki cukru1/2 łyżki mąki tortowej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniapolowa cukru waniliowegoMasa:350 ml śmietanki 30%300 g serka mascarponefix do ubijania śmietany3-4 łyżki cukru pudrucukier waniliowy2,5 łyżki wiórków kokosowych50 g gorzkiej czekoladygalaretka truskawkowaok. 300 g truskawekKremowy Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką - Sposób przygotowania
Słodka Stronamój wypiek do tej pory. A nazwanie go bajeczny, jak najbardziej do niego pasuje.Składniki:Ciasto kruche:szklanka mąki4 łyżki masła (ok. 60g)pół szklanki cukru pudrużółtkoMasa serowa:wiaderko serka mielonego na sernik (1kg)100g masła6 jaj (rozdzielonych)1,5 szklanki cukru pudrucukier waniliowy (cała paczuszka)2 łyżki kaszy mannyszczypta soliPolewa:150g cukierków Bajecznych1/2 szklanki kremówki (36%)Wykonanie:Piekarnik nagrzać
Moje pyszne gotowaniejednolita konsystencja).Przelewamy na dno naszej brytfanki.Masa serowa:Masło przekładamy do miski i mieszamy na puszysta masę. Następnie dodajemy kolejno żółtka (po jednym). Następnie w porcjach przesiany cukier, potem serek z wiaderka. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno, przełożyć na masę serową, przysypać manną, szczyptą soli, oraz cukrem waniliowym. Mieszamy wszystko dokładnie, aż uzyskamy jednolitą, gładką konsystencję.Przelewamy
Moje pyszne gotowanieciasto, powoli dodawać mleko, a następnie masło. Ciasto musi być zwięzłe i dobrze wyrobione, nie może być za rzadkie.Ciasto to odstawiamy do wyrośnięcia na przynajmniej godzinkę.Masa serowa:Nasz serek wrzucamy do miseczki i miksujemy, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy i żółtko. Dokładnie mieszamy.Kiedy nasze ciasto wyrośnie, to odrywamy porcje cista. W ręku spłaszczamy nasz kawałek ciasta i nadziewamy łyżką
Moje pyszne gotowanieciasto, powoli dodawać mleko, a następnie masło. Ciasto musi być zwięzłe i dobrze wyrobione, nie może być za rzadkie.Ciasto to odstawiamy do wyrośnięcia na przynajmniej godzinkę.Masa serowa:Nasz serek wrzucamy do miseczki i miksujemy, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy i żółtko. Dokładnie mieszamy.Kiedy nasze ciasto wyrośnie, to odrywamy porcje cista. Robimy takie większe kulki. Kładziemy na stolnice i rozwałkowujemy
Moje pyszne gotowanieopuszcza mnie na chwile. Za to dodaje ciastu przyjemny smaczek. Ciasto wyszło mięciutkie i pachnące :). Ciasto po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Ja za to wcinałam go z serkiem waniliowym na drugie śniadanie.Składniki:4 jajka4 łyżki wody1/3 szklanki cukrułyżka przyprawy do piernikaszklanka mąki1.5 łyżeczki proszku do pieczeniabananWykonanie:Piekarnik nastawić na 180 stopni.Jajka zmiksować z wodą, dodać cukier i chwilę
Moje pyszne gotowanie