Czasami mam takie dni, że kanapka z serem bądź wędliną mi nie smakuje. Nie lubię monotonności w jedzeniu czy też powielania tych samych smaków, dlatego staram się robić domowe pasty. Poniżej umieszczam przepis na tradycyjną pastę jajeczną. Polecam nie pomijać szczypiorku, ponieważ dodaje on charakterystycznej ostrości. Składniki: 4 jajka majonez sól, pieprz połowa pęczka szczypiorku
Ugotowaćłodyga selera naciowego 100 g pomidorków koktajlowych 1 filet z łososia (200 g) 1 czerwona cebula 150 g śmietany 18% 2 całe jajka + 2 żółtka starty żółty ser sok z cytryny olej 1. Ciasto rozwinąć i wyłożyć na formę do pieczenia tarty. Przygotowane ciasto nakłóć widelcem, aby za mocno nie urosło. Do rozgrzanego piekarnika (200°C) włożyć ciasto
Ugotowaćodrobiną soli/pieprzu. Połowę przygotowanej masy wyłożyć na spód łososiowy. Ogórka umyć, obrać i pokroić na cienkie, a zarazem szerokie plasterki (wykorzystałam do tego łopatkę do krojenia sera) i ułożyć na masie serkowo-łososiowej. Czynność powtórzyć jeszcze raz. Pamiętać, aby na samym wierzchu znajdowały się plasterki ogórka. 3. Przygotowane terriny przykryć przezroczystą folią, lekko ubić i zostawić na całą
Ugotowaćprzekrojoną wanilię (najlepiej po przekrojeniu "wydłubać" ziarenka i dodać je do rondelka), a także roztrzepane jajka. Wszystko ze sobą wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, tak długo aż ser oddzieli się od serwatki (gotowałam około 2 godzin). 2. Na durszlak wyłożyć czystą ściereczkę i przelać całą masę z rondelka. Wyjąć laski wanilii, a całą masę lekko ubić
Ugotowaćciasto na zimno. Do jego przygotowania nie jest potrzebny piekarnik, ani zbyt duża liczba składników. W smaku przypomina sernik na zimno, chociaż w składzie nie ma w ogóle sera. Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika vol 2 . Jeśli macie tradycyjną tortownicę - to proponuje podwoić ilość składników. Składniki na okrągłą formę o średnicy 18 cm: 440 jogurtu greckiego
Ugotowaćnajwięcej czasu :). Do dzieła! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu tagliatelle (ja użyłam wersji z dzikim czosnkiem z Lidla) 2 pojedyncze filety z kurczaka 250 ml śmietany kremówki 30% 125 g sera ricotta 2 żółtka 8 pomidorów suszonych w oleju 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia zioła prowansalskie garść pestek dyni PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka umyć
zabawa smakiemosobę 1 puszka pomidorów 3 łyżki oleju rzepakowego 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 mała marchew oliwki czarne wedle uznania ser parmezan wedle uznania kiełki rzeżuchy sól, pieprz do smaku pół łyżeczki cukru 2 gałązki świeżego tymianku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzewamy patelnię dodajemy pokrojone w kostkę szalotkę oraz czosnek
Basia w kuchnismakuje na ciepłej i chrupiącej bagietce na zakwasie! Dzień dobry!!! ;-) Będzie pysznie! SKŁADNIKI: - 5 jaj ekologicznych - 4 plastry łososia wędzonego - 4-5 pomidorów suszonych (mogą być takie w oleju) - ser feta (1/3 opakowania ) - świeże oregano - ewentualnie 2 łyżki majonezu lub 2 łyżki śmietany - pieprz Wszystko kroimy w drobne kawałeczki, masę mieszamy ze sobą, doprawiamy. Odstawiamy do lodówki na minimum
SMYKWKUCHNIPrzepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Znowu bezmięsnie, ale za to pysznie :) Śniadanie: Chleb z białym i żółtym serem, papryką i pekińską. Do picia zielona herbata. Obiad: Zapiekanka ryżowa z jabłkami i cynamonem Do picia kompot z dyni Deser – kolacja: Super szybkie angielskie pączki + kawa zbożowa. I wystarczy tego słodkiego obżarstwa :) R E K L A M A google
Smakowy Rajpieprz, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, czosnek granulowany, przyprawa uniwersalna Można zrobić również ich bogatą wersję - dodać do nich pokrojone warzywa (pieczarki, paprykę, cebulę) lub np szynkę i ser żółty
Kto ugości moich gości?chochelką gorący bulion mieszając tylko od czasu do czasu. -Kiedy ryż będzie ugotowany /al dente/ garnek zdjąć z ognia. Risotto doprawić do smaku, dodać starty ser i masło. -Energicznie wymieszać , przykryć pokrywką i odstawić na kilka minut. -Gotowe risotto przełożyć na talerze , ozdobić orzeszkami
Zakamarki mojej kuchnizapiekamy w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec zapiekania układamy na zapiekance pokrojoną w plastry mozzarellę i wkładamy na parę minut do piekarnika. Gdy ser się rozpuści podajemy na gorąco dekorując świeżą lub suszoną bazylią. Smacznego
kgwjanczewoczęści. Rozwałkować na lekko omączonym blacie. Ułożyć na papierze do pieczenia. Każdy placek posmarować sosem dyniowym. Na wierzchu lużno ułożyć mięso mielone i kapustę włoską. Posypać startym serem na łopacie wsunąć placek do nagrzanego na najwyższą moc piekarnika i piec 8 - 10 minut do zrumienienia brzegów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!termoobieg, w temperaturze 175 stopni. Sałatka: -posiekana sałata lodowa -groszek zielony -jabłko starte -ogórek kiszony w kostkę pokrojony -majonez -pieprz Wszystkie składniki łączymy razem. Dodatkowo: -pieczywo podgrzane w opiekaczu -ser -pomidor
BaRepascukru 250 g twarogu rozdrobnionego widelcem cukier puder do posypania 1 litr oleju do smażenia Sposób przygotowania Mąkę przesiać razem s sodą do miski, dodać jajka, cukier i rozdrobniony ser. Składniki wymieszać łyżką, następnie wyrobić ręką na gładkie ciasto. Dodać mąki gdyby się kleiło za bardzo. Wyłożyć na podsypany mąką blat, ciasto rozwałkować na wysokość 1 cm i wycinać szklanką
pink envelope