z parówkami - 964 przepisów (strona:28/65)

Kremowe risotto z fasolką szparagową 215

lekko kremowa w smaku. Po prostu pyszna! Potrawa wolna od glutenu.   Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1,5 szklanki bulionu drobiowego 2/3 szklanki ryżu 3 parówki Garść zielonej fasolki szparagowej* Garść żółtej fasoli szparagowej* Cebula Łyżka oleju rzepakowego *Może być mrożona, wówczas przed przygotowaniem potrawy ją rozmrażamy. Nasza fasolka była jeszcze z zapasów letnich (niestety ostatnia(...)porcja:(() Cebulę obieramy i siekamy na kosteczkę. Patelnie rozgrzewamy wraz z olejem. Kiedy jest już rozgrzana wrzucamy cebulkę i obsmażamy na złoty kolor. W między czasie kroimy parówkę w kostkę. Dorzucamy do podsmażanej cebulki, a po 2 minutach dorzucamy ryż. Smażymy, aż zrobi się szklisty. Następnie zalewamy gorącym bulionem, koniecznie zakrywamy przykrywką i gotujmy około 15 minut (pod koniec czasu

Kolizje Smaków
Bieda obiad 186

Składniki: -hamburgery "stejki" (z biedronki) -parówki (też z biedronki) -makaron -ketchup -2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. "Stejki" kroimy w grubą kostkę, parówki w plasterki i podsmażamy. Po kilku minutach dodajemy na patelnie makaron i smażymy razem jeszcze chwilę. Następnie polewamy ketchupem ile kto chce i jemy nasz produkt mięsno-makaronowo podobny. Polecam

Tanie przepisy studenckie
jajecznica z parówką 184

Esencja studenckości, połączenie jajecznicy i parówek. Składniki: -tania parówka z hipermarketu -3 jajka -łyżka oleju -sól Przygotowanie: Paróweczkę po uprzednim ściągnięciu z niej folii kroimy w kawałeczki i podsmażamy do rumianości na oleju. Wbijamy jajeczka tak jak zawsze starając się nie uszkodzić żółtek. Mieszamy ostrożnie dopiero pod koniec smażenia rozbijając żółtka i soląc. Koszt

Tanie przepisy studenckie
CHILLI DOGS – GTA SAN ANDREAS 267

większość płynu wyparuje – sos mięsny musi być bardzo gęsty, aby nie zsuwał się z hot-dogów. Zajmie to około 10-15 min. W tym czasie możecie przygotować bułki, parówki oraz tarty ser. PODANIE (3 min) Do podgrzanych/stostowanych bułek, wkładamy po jednej, podgrzanej parówce. Następnie nakładamy na to obfitą porcje sosu chili, posypujemy startym żółtym serem i polewamy musztardą. Chilli

Nerds Kitchen
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 282

myśl dzieciństwo :) Składniki (2 porcje): 1 cukinia 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki groszku z marchewką  1 cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie papryka słodka/ostra, czosnek) *może być inne mięso Przygotowywanie (banalnie proste i szybkie(...)Rozgrzewamy olej na patelni (lub garnku), wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i podsmażamy. 2. Po ok. 10min. dorzucamy parówki. 3. Chwilę później dodajemy pomidory z puszki i łyżkę ketchupu. Doprawiamy przyprawami. 4. Wszystko mieszamy na małym ogniu i dusimy.  5. Po około 20-25min. wszystko gotowe do spożycia. Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu

Kitchens Alphabet
Szybki sos pomidorowy do makaronu 243

przygotowuje moja młodsza córka i muszę przyznać, że jej wychodzi najsmaczniejszy ! Robi się go szybko, trwa to tyle ile ugotowanie makaronu. Szybki sos pomidorowy do makaronu Składniki: 5 parówek 500 ml pasaty pomidorowej z kartonu 1/2 puszki pomidorów pelati w kawałkach 1 cebula 1 mała marchewka   po 1 łyżeczce suszonego oregano i bazylii1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz(...)oliwa z oliwek Wykonanie: Parówki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy w garnku na oliwie, po chwili dorzucamy startą na grubej tarce marchewkę. Po 3 minutach dodajemy przecier, pomidory pelati i przyprawy. Dusimy na małym ogniu przez parę minut, aż wszystkie aromaty się połączą

Kulinarne przygody Gatity
Grzanki 172

gronie rodziny :) Na śniadanie w ten weekend proponujemypyszne grzanki na ciepło.  Czaas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczeniaIlość porcji: 2Składniki: 4 kromki chleba tostowego masło ziołowe papryka parówka z indyka kabanos cebula żołty ser szczypiorek Chleb smarujemy masłem ziołowym. Na to ukłdamy pokrojoną w plasterki parówkę lub kabanosa. Następnie układamy pokrojoną cebulę lub paprykę według uznania. Posypujemy z wierzchu

Kolizje Smaków
Delikatne risotto na szybko 202

delikatna, więc idealnie nadaje się również dla dzieci. Czas przygotowania: 30 minut  Ilośc porcji: 2  Składniki:  3/4 szklanki ryżu  1,5 szklanki bulionu*  4 parówki  puszka groszku  pół cebuli  * bulion można ewentualnie zastąpić kostką rosołową rozpuszczoną w ciepłej wodzie Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy nieco oliwy(...)podsmażamy przygotowaną cebulę. Parówki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Całośc chwilkę podsmażamy po czym dorzucamy ryż. Smażymy jakieś 5 minut, aż ryż będzie szklisty. Zalewamy bulionem i przykrywamy zostaiając na kwadrans. Po tym czasie podnosimy przykrywkę i mieszamy potrawę. Sprawdzamy, czy ryż jest twardy. Jeśli ryż potrzebuje jeszcze chwili na gotowanie, zostawiamy go na patelni pod przykrywką, dolewając

Kolizje Smaków
1551. Zrazy w panierce z chleba 164

mięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica] kilka łyżek mąki 2-3 jajka kilka kromek czerstwego chleba wegeta sól, pieprz  musztarda natka pietruszki [ miałam  mrożoną] kilka parówek Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, posypać pokrojoną natką pietruszki,położyć kawałek parówki. Zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych

Moje domowe kucharzenie
domowe hot-dogi... 149

Składniki: bułki 4 sztuki/hot-dog, masło - ile potrzeba, parówki cienkie 8 sztuk, ser kozi 8 plastrów, majonez - ile potrzeba, keczup pikantny - ile potrzeba, ogórek kiszony 3 sztuki, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka bułki na hot dogi przeciąć tak nie do końca, aby były dwie połówki, jedną połowę posmarować masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 C, grzanie góra(...)ół na 4 minuty następnie dodać ugotowane cienkie parówki z indyka przekrojone wzdłuż na połowę, piec z 3 minuty dodać plastry sera koziego na połówki z masłem i piec 5 minut wyjąć z piekarnika, posmarować majonezem, keczupem, dodać ogórki z cebulą i złożyć bułki przyciskając do siebie - pyszne domowe hot-dogi na kolację...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Przekąski na ciepło i zimno – 16 najciekawszych pomysłów na imprezę. 10240

wyrzutów sumienia. Fit przekąska na zimno – koreczki z mozzarellą Kalafior w cieście – sycąca a w miarę niskokaloryczna przekąska. Fit przekąska na ciepło – kalafior w cieście Parówki w galarecie – ten efektowny blok z galaretki idealnie pasuje do imprez z wódeczką. Parówki można myślę zastąpić zwiniętymi i rulon plastrami szynki. Przekąski na zimno – galareta Tartaletki z szynką

Mama z miasta
ŚNIADANIA NA DIECIE 534

szklanka) Płatki owsiane 30 g (3 łyżki) Banan 60 g (1/2 sztuki) Orzechy laskowe 5 g Płatki kukurydziane 1 łyżka miód 1 łyżeczka 3. Bułka z twarożkiem i parówka z szynki Energia:400kcal B:18g W:44g T:15g 2 połówki bułki z ziarnami  Twarożek z jogurtem ok. 3 łyżki  Parówka z szynki keczup  pomidor/awokado/rzodkiewka czarnuszka, świeża

Marcepanowa kuchnia
MINI HOT DOGI Z BUŁKI PEŁNOZIARNISTEJ 160

produkty na jakie mam ochote i wiem że mi nie zaszkodzą. Dla małego i dużego :) Na każdą okazję :) Smacznego :) SKŁADNIKI:   2 paluchy pełnoziarniste ok 10 cm   2 parówki drobiowe   6 plastrów ogórka konserwowego   2 plastry cebuli czerwonej   1 Garść mix sałat   Ketchup do polania PRZYGOTOWANIE:  Bułki przekrajam wzdłuż. Wkładam do środka plaster sera(...)oraz  drobiowe parówki. Wkładam do piekarnika  i piekę ok 5 min w 200 stopniach . Następnie  polewam ketchupem jeszcze ciepłe  hot dogi  dodaję plastry ogórków.  Cebulę czerwoną drobno siekam. Posypuję środek.  Na koniec wkładam sałatę. Smacznego

Gotowanie Patki
PRZEPISY NA WIELKANOC - PRZYSTAWKI Z JAJ 649

formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na udekorowanym półmisku, posypujemy papryką pokrojoną w paseczki. 4) JAJKA FASZEROWANE RZEŻUCHĄ SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo kopiasta łyżka majonezu łyżka musztardy duża parówka lub 10dag kiełbasy parówkowej sól, pieprz 2 kopiaste łyżki posiekanej rzeżuchy marynowana papryka zielenina, listki rzeżuchy, plasterki cytryny itp. do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Obrane ze skorupki jajka kroimy wzdłuż na połowę(...)delikatnie wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Drobniutko pokrojoną parówkę ucieramy z  żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na udekorowanym półmisku, posypujemy rzeżuchą i marynowaną papryką. Podajemy zaraz po przygotowaniu. 5) JAJKA FASZEROWANE KREMEM Z SARDYNEK SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo puszka sardynek w oliwie sól, pieprz

Moja Książka Kucharska
Gulasz z parówkami 251

Tanie danie i praktycznie samo się robi 🙂 Składniki 500 g szynki wieprzowej 5 parówek 250 g pieczarek 2 cebule 1 papryczka chili przyprawa do gulaszu słodka papryka sól, pieprz … Czytaj dalej Gulasz z parówkami

czarrna od kuchni