większość z nas wie parówki to ulubione danie dzieci . Moje wnuczki wprost uwielbiają je . Na zimno lub na ciepło , wszystko jedno ważne aby były. Problem w tym że trudno kupić dobre parówki . Nawet jeśli na opakowaniu jest zaznaczone zawartość mięsa 70% ,to zaraz dalej są jakieś nazwy ,których nawet nie próbuje wymówić . Jak już zdecydowałam się na zakup(...)zawiązać nitką z obydwu stron . Cienką igłą przekuć miejsca gdzie zebrało się powietrze. Krok 5 W dużym garnku zagotować wodę , Zmniejszyć ogień tak żeby woda nie kipiała, włożyć parówki. Gotować ok 20 minut
Eli GotowanieSkładniki: Ciasto: Przepis oraz przygotowanie ciasta znajduje się tu kliknij . Farsz: parówki ( na wielkość mojej blachy było 2 i 1.4), przekrojone wzdłuż, 70 g zielonych oliwek, pokrojonych w plasterki, 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w paski, 1 świeża, czerwona papryka, pokrojona w kostkę, 250 g bekony, pokrojonego w kostkę, 140 g startego żółtego sera, 3 plastry sera, przekrojone wzdłuż(...)owinąć parówki. Ponadto: 60 g przecieru wymieszanego z łyżeczką oregano i łyżeczką bazylii, 1 łyżka oleju wymieszana z dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku, odrobina oleju do posmarowania blaszki. Przygotowanie: Blaszkę posmarować oliwą lub olejem. Położyć wyrośnięte ciasto i dłonią rozprowadzić po blaszce. Na obrzeża ciasta położyć parówki zawinięte serem żółtym i skleić boki. Ciasto posmarować po całości olejem z czosnkiem
W kuchni u Monikisera. A kiedy w lodówce wszystkiego po troszku, to przynajmniej mamy możliwość "zużycia". Składniki: Dla 10-12 osób: 1 mała główka sałaty lodowej 4 jajka ugotowane na twardo 6 parówek wieprzowych (cienkich) 1 puszka kukurydzy np Jamar 1 długi ogórek świeży 1 świeża czerwona papryka 2 pomidory 30 dkg sera danish white sól, pieprz do smaku 2 łyżki margaryny(...)Palma Sposób przygotowania: 1. Z parówek ściągamy folie, kroimy na ok 0,5cm plasterki i smażymy na tłuszczu na rumiany kolor. Studzimy. 2. Resztę składników świeżych myjemy i kroimy. Sałatę siekamy. Ogórek w pół plasterki, pomidor i papryka w kostkę. Dodajemy odcedzoną i przepłukaną kukurydzę, a także ser pokrojony na kawałki i jajka w drobną kostkę
Kuchnia w czekoladziewywar warzywny 1,5 L · pomidory 70 dag · parówki cienkie 4 szt · cebula · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 łyżki · śmietana 18 proc 2/3 szkl · sól · czarny pieprz mielony · majeranek · przyprawa do zup i potraw w płynie Pomidory umyć, rozdrobnić, udusić na małym ogniu, często mieszając, przetrzeć, ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Parówki obrać(...)osłonek, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami, przecierem pomidorowym, parówkami i śmietaną, oraz przyprawami, chwile pogotować, doprawić do smaku
Camilla w kuchniwywar warzywny 1,5 L · kapusta biała 50 dag · cytryna 2 szt · migdały 5 dag · parówki cienkie 4 szt · cebula 2 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 łyżki · natka pietruszki · sól · pieprz · cukier Kapustę oczyścić opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Cytryny umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, usuwając pestki. Parówki(...)obrać z osłonek, pokrajać w plasterki. Cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cytrynami, sparzonymi i obranymi ze skórek migdałami, parówkami, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natka pietruszki
Camilla w kuchniwywar mięsny 1,5 L · papryka czerwona 50 dag · tłuszcz · makaron rurki 10 łyżek · parówki cienkie 3 szt · cebula · koncentrat pomidorowy 2 łyżki · sól · czarny pieprz mielony · majeranek · gałka muszkatołowa mielona · przyprawa do zup i potraw w płynie Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Makaron ugotować w wywarze, mieszając od czasu do czasu łyżką do dna naczynia. Parówki(...)obrać z osłonek, pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z makaronem, papryką i parówkami oraz przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku
Camilla w kuchniParówki dzieciaki lubią, to fakt. Przygotowałam więc im fajną jajecznicę na śniadanie, które zasmakowało również i Nam dorosłym,a to dzięki ddoatkowi ziół, którymi posypalismy gotowe danie.Zachęcam do spróbowania. Nie wiem jak Wam ale dla mnie latem omlety i jajecznice smakują jakoś tak inaczej. Jajecznicę podałam na talerzach TAMARA- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 6 jajek 5 łyżek mleka(...)parówki 3 plastry zóltego sera sól,pieprz, słodka papryka ulubione zioła do posypania- u mnie tymianek Wykonanie: Jajka rozkłócamy, dodajemy mleko, mieszamy. Parówki ścieramy na tarce o duzych oczkach,wrzucamy na niewielką ilość oleju, zrumieniamy. Dokładamy pokrojony w kosteczkę ser, kiedy się rozpuści wlewamy masę jajeczną.,oprószamy solą i pieprzem oraz papryką. Obsmażamy jajecznicę do ścięcia takiego jaki preferujemy. Gotową
Z Majeczką w kuchniniestety dziś brak było czasu na przygotowanie domowych hot dogów...ale i tak było pysznie..no i szybko..wystarczą bułki do hot dogów - u mnie w sumie były bagietki, parówki i dowolne warzywa.. bułki do hot-dogów / bagietki parówki cebula fioletowa ogórki papryka pomidor ser żółty musztarda ketchup Bułki przekroić wzdłuż , ale nie do końca.Środek(...)bułek posmarować musztardą , włożyć parówkę i pokrojone warzywa [ posypane solą i pieprzem].Posypać startym żółtym serem. Hot-dogi ułożyć w blaszce i piec około 10-15 minut aż ser się rozpuści. Podawać z ketchupem
Moje domowe kucharzenieMUFFINKI Z PARÓWKAMI Składniki: - 150ml stopionego masła - 50g cukru (1/4 szklanki) - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 jajka - 1 szklanka mąki pszennej - 1,5 szklanki mąki kukurydzianej - 2,5 szklanki maślanki naturalnej - 0,5 łyżeczki soli - 8 parówek Sposób przygotowania: W miseczce za pomocą trzepaczki mieszamy masło z cukrem, dodajemy jajka, wlewamy maślankę i dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce dokładnie(...)być lekko lejące. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni C. Przygotowujemy silikonowe foremki do muffinek, smarujemy tłuszczem po czym wlewamy przygotowane wcześniej ciasto a w jego środek wkładamy kawałek parówki. Pieczemy około 15minut i gotowe. Smacznego
Mentor SmakuBardzo ciekawy pomysł na ciepłe danie, sycące, szybkie i proste, można je podać na szybki obiad, czy ciepłą kolację... Składniki: 200 g makaronu świderki 5 parówek z szynki 1 puszka fasoli czerwonej 1 cebula 2 łyżki masła 3 łyżki ketchupu pikantnego szczypta tymianku i kminu pieprz i sól do smaku natka pietruszki Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Masło wrzucamy(...)dużą patelnię, dodajemy pokrojoną w kostkę obraną cebulę i pokrojoną w plasterki parówkę, podsmażamy przez 5 min. Fasolę odcedzić przepłukać wodą dodajemy do podsmażonej cebuli z parówką, przyprawiamy przyprawami oraz keczupem. Dokładamy ugotowany makaron dokładnie mieszamy. Podajemy na gorąco posypując pietruszką oraz startym żółtym serem. Smacznego
kgwjanczewojęzyka włoskiego "polpetta od polpa", co w tłumaczeniu oznacza - miazga. Jest to gotowana potrawa z mięsa, z dodatkiem jaj, bułki tartej oraz przypraw. Ja tym razem zmieliłam wątróbkę z parówkami. Pulpeciki wyszły pyszne. Składniki: 25 dag wątróbek drobiowych 25 dag parówek dobrej jakości (najlepiej z szynki) 1 cebula 2 jajka 20 dag kaszy manny 10 dag bułki tarty Sól Pieprz(...)Wykonanie: Cebulę bardzo drobno posiekać dodać parówki i wątróbkę- wszystko razem zmielić w maszynce, następnie wymieszać z resztą składników, przyprawić do smaku i formować okrągłe pulpety. Gotować 5 minut w osolonej wodzie i podawać z dowolnym sosem do obiadu
Tradycyjna KuchniaParówka to szybki i tani sposób na śniadanie. Można ją zjeść na wiele sposobów: Ugotować, polać ketchupem i musztardą i zjeść. Usmażyć na patelni, polać ketchupem i musztardą i zjeść. Zjeść na zimno, polewając ją ketchupem i musztardą Zawinąć w ciasto francuskie i upiec w 220 stopniach Celsjusza, i… polać ketchupem i musztardą Pojechać na stację benzynową, kupić(...)doga, wyjąć z niego parówkę i zjeść z… ketchupem lub musztardą Źródło: eska.pl
WojnaNaSmaki.plIdealne śniadanie na dzień dziecka :D SKŁADNIKI: 4 cienkie białe kiełbaski (lub parówki) 4 jajka łyżka masła sól i pieprz Kiełbaski rozcinamy przez środek starając się nie porozcinać brzegów. Wspomagając się wykałaczkami powkładać je w parówkę w dwóch miejscach, aby rozchylić brzegi parówki i uzyskać kształt "oka". Tak przygotowane kiełbaski przekładamy na rozgrzaną patelnię z roztopioną łyżką
MarciochaKucharzyweekendowe spotkania przy piwku lub babskie ploteczki proponuję coś szybkiego. Świnki pod kołderką, lub jak kto woli pigs in blankets. Składniki 8 parówek 8 kawałków ciasta francuskiego ok 20x8 cm (ja używam Frosty) jajko Przygotowanie Jeśli używacie ciasta francuskiego Frosty, to w opakowaniu są gotowe kawałki 20x10 cm. Ja biorę 4 kawałki i je rozwałkowuję, tak aby powstały(...)dzielę na pół, chodzi o to, żeby ciasto było cieńsze, bo w piekarniku i tak urośnie. W każdym razie musi powstać 8 kawałków ciasta francuskiego o bokach ok 20x8cm. Parówki obieramy z osłonek (jeśli je posiadają) i zawijamy je w ciasto. Brzego sklejamy (możemy lekko zwilżyć ciasto wodą, żeby się lepiej sklejało. Na "szwie" ciasta robimy wzorek widelcem dociskając brzego
Kulinarne InspiracjeBanalnie prosta i tania sałatka z parówek i ziemniaków. Jest bardzo sycąca i smaczna dlatego idealnie nadaje się na śniadanie śniadanie lub kolację . składniki na 3 porcje 3 ziemniaki 4 krótkie parówki pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól i pieprz przepis Ziemniaki i parówki gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez
Smakowite Dania