szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju roślinnego lub oliwy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 125 g mascarpone 1 łyżka cukru kokosowego bądź syropu klonowego 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko Najpierw przygotowujemy nadzienie, mieszając ser z cukrem, mąką i białkiem jaja, całość powinna stworzyć jednolitą masę, którą
Przepysznik - BLW i nie tylkoSkładniki : 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 50 dkg serka mascarpone 20 dkg cukru 4 żółtka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wrzątku 200 ml mocnego naparu kawy 2 łyżki likieru kawowego 1 łyżka kawy instant 1 łyżka kakao Sposób wykonania : Ż ółtka utrzyj z cukrem na parze. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku, przestudź, dodaj do ubitych żółtek, ubij. Serek zmiksuj
Przepisy i porady kulinarneszkoły oprócz drugiego śniadania zabieram dzisiaj też... tort trzymajcie kciuki bym go całego dostarczyła :) pod spodem jest ukryty kakaowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem z mascarpone i drażetkami
More food, love and dreamsdodać kakao i zrobić drugi krem. Ja do babeczek zrobiłam sos z borówek, rozgniatając trochę owoców z 1 łyżeczką cukru i chwilę gotowałam żeby się zredukował. KREM 1 serek mascarpone 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kakao
harrisastaram się jej w tym choć trochę pomóc, aby to nie były tylko sucharki i woda ;) SKŁADNIKI: 6 łyżek płatków owsianych 1 duży dojrzały banan 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka płatków migdałowych 1 jajko szczypta sody oczyszczonej olej do smażenia A jak to zrobić: Płatki owsiane zmielić na mąkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać
Kuchnia w opałachczekolady i posypujemy całość migdałami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minu t. Redukujemy zmieszany z cukrem sok z pomarańczy. Dodajemy do soku serek mascarpone i drobno pokrojone skórki pomarańczy. Podajemy babeczkę na gorąco z naszym pomarańczowym kremem
SzczyptaSmaQmąki orkiszowej typ 650 15 dag masła 60 g cukru brązowego trzcinowego 1 jajko szczypta soli Nadzienie: 330 ml śmietanki 30% 30 dag serka philadelphia ewentualnie mascarpone lub ricotty 30 dag gorzkiej czekolady 60% zawartości kakao 1/2 szklanki cukru pudru 4-5 figi garść ciemnego winogrona sól hawajska-zielona do posypania Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem
Wanilia i Kardamonciecierzycy. Wszystko mielić tak długo, aż masa roztarta między palcami będzie gładka jak masło (prawie :)). Dodać sól do smaku, krótko zmielić, do połączenia składników. Hummus ma mieć konsystencję serka mascarpone więc jeżeli jest zbyt gęsty należy dolać łyżeczkę wody lub więcej wedle potrzeby. Hummus przełożyć na płaski talerzyk wyrównać, delikatnie skropić oliwą, posypać kminem lub orzeszkami czy posiekaną pietruszką. Pozostały
moj przepis nakilka razy owinąć w folię spożywczą, wyłożyć masę, mocno powgniatać w dno, wyrównać, schować do lodówki. **robiłam ten deser również w wersji bez wiórków kokosowych, za to z serkiem mascarpone, też był przepyszny choć mniej puszysty i troszkę cięższy, mniej kokosowy. Smacznego! Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem
moj przepis napochodzi z blogu Moje Wypieki . Po degustacji stwierdziliśmy z mężem, że tort jest świetny, kremowy, ale nie za tłusty, lżejszy niż torty, które robiłam do tej pory na bazie mascarpone i kremówki. Składniki na tortownicę 20 cm o wysokości około 8 cm, lub tortownicę 23 cm o wysokości około 6 cm: Biszkopt przygotowany zgodnie z tym przepisem: 6 jajek
moj przepis nanajbliższych. Tym bardziej fajny, bo przygotowany własnoręcznie i od serca. SKŁADNIKI: ok 100 g korzennych ciasteczek 100 g białej czekolady 1 łyżka startej skórki pomarańczowej 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka likieru czekoladowego kakao A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka i skórkę, zblendować, powinny mieć konsystencję lekko mokrego pasku. Wszystkie składniki, przełożyć do roztopionej czekolady
Kuchnia w opałachstopni piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek masła orzechowego, bez kawałków orzeszków Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno. Dodatkowo: pół słoiczka konfitury porzeczkowej 3 banany odrobina
Made By Mom And SonZapraszam! Rolada z masą bazyliową. Składniki: rolada: 5 jajek 100 g mąki 1 00 g cukru pudru (plus 4 dodatkowe łyżki) masa: mały pęczek bazylii 1 serek mascarpone (250g) 200ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie: Upiec roladę wg przepisu. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem. Ubić mikserem. Bazylię drobno posiekać
Tagebuch po polskudokładnie ósmy dzień miesiąca :P JA: Nie o to mi chodziło;/ ON: No wiem... A na ten dzień deser truskawkowy, COŚ NA OSŁODĘ JAK PANOWIE ZAPOMNĄ O NAS 250g mascarpone 3 żółtka truskawki 200g 3łyzki cukru pudru Miksujemy żółtka z cukrem, na puszysta masę, dodajemy po troszku serek i nadal miksujemy do uzyskania konsystencji pożądanej Na przemian dodajemy masa-truskawki
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieotwierać piekarnika, pozostawić do całkowitego wystygnięcia w zamkniętym piekarniku. SOS ORZECHOWO- CZEKOLADOWY SKŁADNIKI: 2 garści orzeszków ziemnych (nie solonych i nie prażonych) - zmiksować na pył 250 g serka mascarpone 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 1/4 szklanki mleka 2 łyżki miodu 6 żółtek 1 łyżka surowego kakao 1 łyżka masła orzechowego bez soli i cukru PRZYGOTOWANIE: I to jest
ClauditteMissCooking