moje ciasto a la' Tiramisu -biszkopt upieczony w formie prostokątnej z tego przepisu z tego przepisu! -6 dużych jaj 120 g cukru + 2 łyżeczki dodatkowo 500 g mascarpone gorzkie kakao do posypania Skworcu mocne espresso do pączowania biszkoptów u mnie Rafaello Skworcu likier typu rum, marsala all'uovo albo likier kawowy Najpierw pieczemy biszkopt genueński według tego przepisu
Z Kuchni Do Kuchnijajek 8 łyżek mleka 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 0,5 l kremówki 36 % 250 g mascarpone 100 g masy krówkowej 300 g borówek cukier puder Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania nadzienia do omletu. Kremówkę, masę krówkową i mascarponę wkładamy do misy i ubijamy na sztywną masę. Odkładamy
Lili w kuchniwystudzoną masę a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Piec w tortownicy lub małej kwadratowej blaszce ok 40 min w 180stC. Masa: 1 serek mascarpone nutella Serek wymieszać z nutellą.Dodać jej według uznania.Jeśli wolimy słodką masę można dać połowę lub 3/4 słoika.Wystudzone ciasto przecinamy na dwie części i smarujemy masą.Dekorujemy według
Niespełnione zdolności kulinarneprzeciąć na 3 części,nasączyć i na pierwszy blat wylać galaretkę z malinami.Przykryć drugim blatem,nasączyć,wsadzić do lodówki. Masa straciatella: 1 l śmietany 36% 1 serek mascarpone czekolada deserowa lub gorzka śmietan-fix 4 łyżki cukru pudu Mocno schłodzoną śmietanę ubić,dodać cukier puder i śmietan- fix. Na samym końcu dodać serek mascarpone.Można delikatnie
Niespełnione zdolności kulinarnemoja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i upuścić w formie na blat, wystudzić. Krem: 750 ml śmietanki 36% 750 g mascarpone 200 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub mikrofali i przestudzonej 6 łyżek cukru pudru wiśnie z zalewy, odsączone Wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować na gładką, sztywną masę. Dodać
Chocolate Muffin Blogkokosowy robimy na tradycyjnym biszkopcie (przepis TUTAJ ), krem natomiast można zrobić również w wersji bez laktozy (co niestety dla mnie jest też bez fajerwerków, ale to dlatego, że kocham mascarpone, które występuje w przepisie nie dla alergików). Do nasączenia biszkoptu użyłam nieudanego dżemu z malin (wyszedł mi bardzo rzadki), natomiast jeśli tak owego nie posiadacie to wystarczy słoiczek konfitury malinowej
Wypieki i Rumieńcełyżek oleju 0,5l ciepłej herbaty rooibos sok z 1/3 cytryny 0,5l śmietany 30 lub 36% 4 łyżki syropu klonowego albo 3 łyżki cukru kokosowego 500g mascarpone bądź w chudszej wersji zwykłego kremowego łyżeczka soku z cytryny dobrej jakości marmolada albo domowy kwaśny dżem (np. z czarnej porzeczki) 100g gorzkiej czekolady, przynajmniej 80% kakaa (bez rafinowanego cukru
Przepysznik - BLW i nie tylkoLubicie naleśniki ? Ja bardzo i dziś mam z serem, mascarpone i suszonymi malinami. W naleśnikach fajne jest to, że można je jeść na śniadanie, obiad, deser czy kolację. I możemy szaleć z dodatkami. Ale dziś taka propozycja na słodko. Naleśniki podałam na Agawa Platin Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimasła łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru brązowego Ciasto zagniatamy bardzo szybko. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ponadto: - brzoskwinie polskie (9-7 sztuk) - 1/2 serka mascarpone - laska wanilii - 2 białka - 3 łyżki mleka - cukier brązowy max. 2-3 łyżki Brzoskwinie obierz ze skórki. Usuń pestki. Podziel na ósemki. Serek wymieszaj trzepaczką- rózgą z białkami, mlekiem, ziarenkami z laski
SMYKWKUCHNInowy, jesienny okres od słonecznego, dyniowego sernika na aromatycznym, ciasteczkowym spodzie. Sernik według przepisu z bloga Moje Wypieki , z moimi małymi modyfikacjami (pominęłam mascarpone, dałam więcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował
Słodko-Słony Świat Ilonyłyżkę mąki . Kłaść na rozgrzany tłuszcz male placuszki i smażyć aż będą mialy ciemno brązowy kolor. Można podawać ze śmietaną , serkiem homogenizowanym , na zdjęciu są z serkiem mascarpone. Można jeść bez dodatków . Jabłka nadają im kwaskową słodycz
Eli Gotowaniedokładnie wymieszać, wlać śmietanę, a kiedy się połączą na gładką masę, dosypać resztę mąki. Wlać do papilotek w foremkach, do ok. 3/4 wysokości. Piec 18-20 minut. Frosting 150g mascarpone 2-3 łyżki masła orzechowego 2-3 łyżeczki cukru pudru 1/2 łyżeczki zapachu waniliowego Wszystkie składniki wystarczy dokładnie wymieszać lub zmiksować na gładko. Pralinki z masłem orzechowym 100g mlecznej czekolady
Przepysznik - BLW i nie tylkozimno, przygotowany z trzykrotnie zmielonego twarogu. Muszę przyznać, że sernik jest rewelacyjny i dawno nie jadłam tak dobrego sernika na zimno, czułam się zupełnie jakbym jadła sernik z mascarpone. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz banalny i całkiem szybki, jeśli nie liczyć czasu potrzebnego na zastygnięcie masy serowej i galaretki. Bardzo delikatny i rozpływający się w ustach, myślę że najlepiej
Przepysznik - BLW i nie tylkodość łamliwy i kruchy, więc nie przekładajcie go zbyt wiele razy, żeby się nie uszkodziło. Masa: 4 łyżki pasty tahini 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 250 g mascarpone Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na dobrze ostudzone ciasto i wyrównać. Polewa i ozdoby: 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
Przepysznik - BLW i nie tylko