MANDARYNKOWY SERNIK NA ZIMNO. 248powstała z tego szklanka soku. Zagotowałam i w tym rozpuściłam pozostałe 2 galaretki. Serki zmiksowałam, dorzuciłam rodzynki. Dodałam 3 tężejące galaretki, wymieszałam. Formę wyłożyłam biszkoptami.Wylałam tężejącą masę serową. Na wierzchu wyłożyłam owoce, zalałam galaretkami rozpuszczonymi w soku. Odstawiłam na 3h do lodówki. Smacznego
W kuchni Karmel-itki
SERNIK "BAKUSIOWY" 435kostka masła kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatam ciasto i na 30 minut odstawiam do lodówki. Następnie wylepiam nim suchą blaszkę. masa serowa: ok. 800-1000g serka homogenizowanego "Bakuś" 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 6 białek + 3 pozostałe od ciasta 2 szklanki mleka kilka kropel aromatu waniliowego 3/4 szklanki oleju
W kuchni Karmel-itki
Sernik II 190Ciasto: http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html Masa serowa: 250 g serka mascarpone 500g sera bialego do sernikow 2 zoltka 70 g cukru pudru 50 g kaszy manny Do jednej miski wrzucamy ser bialy i serek mascarpone Dodajemy 2 zoltka i wszystko razem mieszamy Potem dodajemy cukier puder, znow mieszamy Na sam koniec dodajemy kasze
Klaudynkowa kuchnia
Sernik z brzoskwiniami 421sernik wielokrotnie i rzeczywiście zawsze się udawał a do tego wszystkim smakował więc podzielę się nim także z Wami. Kruchutkie ciasto a do tego słodkie brzoskwinie w kremowej, serowej masie - pychota !Lubisz serniki ? Zobacz koniecznie przepis na Sernik cytrynowy i Sernik jak zebra - są równie pyszne ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Sernik na zimno z orzechami włoskimi i brzoskwiniami 293wody, studzimy. Miksujemy z serem i cukrem, dodajemy skórkę pomarańczową i drobno pokrojone orzechy włoskie. 3/4 biszkoptów zużywamy do wyłożenia dna blaszki, pozostałą część natomiast rozdrabniamy i dodajemy do masy serowej. Ciasto bardzo delikatnie i powoli przelewamy na biszkopty, wierzch wyrównujemy i wrzucamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny. Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu
sama złodycz
Serowe kulki - cykl: IMPREZOWE PRZEKĄSKI 277typu almette, np. ziołowy) pieprz ziarna sezamu szczypiorek lub inna zieleninka papryka słodka/ostra Sery połączyć ze sobą, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Szczypior (u mnie rukola) drobno posiekać. Z serowej masy formować kulki, obtaczać część z nich w zielenince, część w ziarnach sezamu, pozostałe w papryce. Odstawić na kilka chwili do lodówki. Można podawać z półmisku z wbitymi wykałaczkami
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik z figami 204potem porcjami zmielony ser i budyń w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami, uzyłam tortownicy o średnicy 24 cm. Masę serową przełożyć do formy. Na wierzchu ułożyć figi pokrojone w ćwiartki, posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut
Monia miesza i gotuje
Szczypiorkowa pasta twarogowa z grilowaną papryką i pomidorkiem :) 268odrobiną oliwy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę następnie układamy na sitku i czekamy aż woda obcieknie. Składniki dodajemy do masy serowej - solimy, pieprzymy do smaku i dodajemy resztę posiekanego szczypiorku. Na końcu wszystko mieszamy
Delicious Titbits
Wiosenne łódeczki z cykorii 222posiekany szczypiorek oraz pokrojoną rzodkiewkę, dodać też rozdrobnione kwiatki szczypiorku. Wszystko wymieszać, do smaku doprawić solą ziołową. Gdy masa bedzie zbyt sucha dodać jogurtu. Cykorie podzielić na listki. Gotową masą serową napełnić łódeczki z listków cykorii. Wszystkie łódeczki ułożyć na talerzu, można dowolnie udekorować
Monia miesza i gotuje
Pascha waniliowa 342formy (z dziurkami na dole) o pojemności 1 litr każda wykładamy gazą ( ja użyłam 3 mniejszych(ok. 0,7l) plastikowych doniczek z rozwierconymi dziurami na dnie). Wykładamy do nich masę serową, lekko ugniatając. Przykrywamy gazą, następnie talerzykiem i obciążamy. Naczynie do głębokiego talerza, by serwatka mogła swobodnie spływać przez dziurki w formie. Odłożyć do lodówki na całą noc, do stężenia
Pudełko rozmaitości
Świetny tort owca - idealny na urodziny dziecka. 520Wyjmujemy i studzimy.Biszkopt ciemny.Wykonujemy tak samo jak jasny, tylko, że do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę i kakao. Pieczemy w tej samej temp i tyle samo minut. Masa śmietankowo serowa:2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i studzimy. Połowę dobrze schłodzonej śmietany ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy połowę cukru pudru i cukru waniliowego. Następnie zmniejszamy(...)cytryny i cukier do smaku. Tort.:Biszkopty kroimy na 2-3 części każdy. Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze. Nasączamy go ponczem i wykładamy część masy śmietankowo-serowej. Na nią układamy dowolne owoce (u mnie były to borówki). Kładziemy kolejny krążek biszkoptu, nasączamy go i wykładamy masę śmietankową i kolejną porcję owoców, kolejny biszkopt nasączamy kładziemy krem
Malinowe Pocałunki
Biszkopciki serowo-jagodowe 251ciepłej wody i odstawiamy Ser wraz z cukrem pudrem przesypujemy do malaksera - mieszamy Następnie dodajemy jagody, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i śmietan-fixy - mieszamy Na 20 biszkopcików nakładamy masę jagodowo-serową Następnie przykrywamy biszkopcikami, które zostały. Na wierzch nakładamy znowu masę jagodowo-serową i ozdabiamy pozostałymi jagodami Wstawiamy do lodówki do stężenia masy Zjadamy Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik na zimno z brzoskwiniami 872ubijamy mikserem śmietaną z dodatkiem 4 łyżek cukru pudru. Dodajemy stopniowo ser. Miksujemy do gładkiej konsystencji.Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody, chwilę studzimy i dodajemy do masy śmietanowo-serowej. Miksujemy.Masę wykładamy na pokruszone herbatniki, wygładzamy i wstawiamy na ok. 3h do lodówki.Rozpuszczamy galaretke , dodajemy owoce na sernik I zalewamy przestudzona galaretkapolecam
Smaki Edyty
Ofenschlupfer figowo - serowy 191masło rozpuścić z 1 łyżką cukru i podsmażyć na nim figi. Jajka ubić z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym i dodać do nich serek. Do masy jajeczno - serowej dodać bułkę, figi, orzechy, rodzynki. Masę przełożyć do żaroodpornych foremek i piec w 170 C przez 30 minut. Podawać na gorąco. Jako dodatek można dodać
Jadło i czytadło
Pierogi "ruskie" 227twaróg mielimy w maszynce. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, posypujemy delikatnie przyprawą warzywną i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do masy ziemniaczano - serowej, przyprawiamy do smaku pieprzemi warzywkiem ( masa musi mieć wyrazisty smak ) i dokładnie mieszamy.Farsz gotowy.Z podanych składników zagniatamy ciasto pierogowe.Dzielimy je na części i rozwałkowujemy na cienkie placki
Maminek kulinarny