z łososiem i - 500 przepisów (strona:27/34)

OBIADOWA SAŁATKA Z MIODOWO-JOGURTOWYM DRESSINGIEM 175

jogurtowym dressingiem z dodatkiem musztardy ziarnistej. Można podać ją jako dodatek do obiadu lub - wzbogacić o pokrojone w kostkę awokado, pomidorki cherry  oraz ugotowane na twardo jajko, wędzonego łososia lub plastry grillowanej piersi kurczaka - i zjeść na lunch czy kolację. SKŁADNIKI 1 salaterka poszatkowanej sałaty lodowej 1 szalotka obrana i pokrojona w cienkie piórka garść rukoli 1 łyżka soku

cool and minty
Szparagi z sosem holenderskim 128

cały czas ubijamy. Ugotowane szparagi polewamy sosem, część sosu możemy umieścić w miseczce i maczać w nim szparagi. Smacznego! Ps. Do tego wszystkiego świetnie będzie pasowała pieczona ryba np łosoś lub dorsz

Szybko Tanio Smacznie
ZUPA KREM Z PIETRUSZKI 132

Zmiksować blenderem na krem i doprawić jogurtem naturalnym.Doprawić solą czosnkową i pieprzem do smaku.Podać z grzankami uprażonymi na suchej patelni i kiełkami.Do tego możemy dodać plasterki łososia ,co nada zupie bardziej wytwornej formy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jajka faszerowane na 3 sposoby 592

farsz: 3 żółtka 100 g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu szczypiorek pieprz sól II farsz: 3 żółtka 100 g serka śmietankowego (u mnie był z kawałkami łososia) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 suszone pomidory pieprz  sól III farsz: 3 żółtka 100 g serka śmietankowego 1 łyżka chrzanu ze słoiczka Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić

Malinowo w kuchni
Terrina z papryką i tuńczykiem 132

Banalnie proste danie dla amatorów jajek. Odmian terriny jest wiele. Ja prezentuję Wam pieczoną z jajek, kolorowej papryki i tuńczyka.   Terrina z papryką i łososiem Kuchnia Bez glutenu Porcje 6 Porcje 6 Składniki 10 szt jajka 3 szt papryka trzy kolory 1 puszka tuńczyk w wodzie Sposób przygotowania Paprykę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka dobrze odcedzamy. Miksujemy jajka

Kucharzyca
Bliny 189

naleśniki z ciasta drożdżowego z mąki pszenno - gryczanej lub żytnio - gryczanej. Współcześnie dopuszcza się modyfikację. Podaje się je bez niczego albo ze śmietaną kwaśną lub z rybą np. łososiem lub ekskluzywnie z kawiorem. Najważniejsze aby podczas podawania były ciepłe i wilgotne. Można je też podawać na słodko. Moja dzisiejsza wersja jest z piwem, dzięki temu są jeszcze bardziej puszyste, polecam

Moje Małe Czarowanie
Jajecznica z łososiem 159

Szybkie śniadanie! Jajecznica z łososiem, pomidorkami i świeżo zmielonym pieprzem. Do jajecznicy użyłam prawie samych żółtek na 5 jaj dodałam 2 białka. Wyszła pysznie! Naturalnie to porcja dla co najmniej 2 osób heheheh  ;-) Buźka

SMYKWKUCHNI
Krem z cukinii 107

solą, pieprzem i kolendrą. Zagotować. Przetrzeć przez sito. W razie potrzeby dolać trochę wody lub odparować, tak aby uzyskać odpowiednią gęstość zupy. Dodać śmietanę do smaku. Podałam z wędzonym łososiem, jajkami przepiórczymi w koszulkach i zapiekanymi pomidorkami koktajlowymi.   zastawa

królestwo garów
Krakersy z pastą serową 455

smaku doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na krakersy nałożyć patę. Udekorować kawałkami orzechów i natką pietruszki, oprószyć odbrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Polecam też: Krakersy z serkiem i wędzonym łososiem

Monia miesza i gotuje
Sałatka śledziowa 310

Skropić sokiem z cytryny. Cykorię pokroić w paski. Rozdrobnić jalapeno. Wszystko razem wymieszać. Polać oliwą i podawać. ----- Podobne: Sałatka śledziowa z warzywami Sałatka śledziowo-ziemniaczana Sałatka z awokado i łososiem

Weekendy w domu i ogrodzie
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 108

Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share on Reddit Share by Mail PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 0 Comments / 04/11/2015 ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR QUESADILLA Z INDYKIEM

Martyna Cooks
Zupa rybna, zupa z ryb bałtyckich 110

cieple. Do wywaru włożyć podsmażoną cebulę, paprykę i pomidory. Zagotować. W głębokich talerzach układać rybę i wlewać zupę. Podawać z grzankami z czosnkiem. *ja użyłam ryb z Bałtyku: turbot, łosoś, troć, dorsz, flądra. Ryby przywiozłam z Kołobrzegu, gdzie przebywałam na zaproszenie ProVita . A ryby były prosto z kutra. zastawa

królestwo garów
Bliny gryczane 145

Klasyczne rosyjskie bliny gryczane są bardzo smaczną i zdrową przystawką. Możemy serwować je z łososiem, szynką parmeńską, groszkiem, papryką, koperkiem lub na słodko z konfiturą czy tak jak lubi moja córka z cukrem pudrem. Wybór należy do Was ;) Składniki: 150g maki gryczanej (lub zmielonej kaszy gryczanej) 150g mąki pszennej pół łyżeczki soli 20g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru

Pyry na Gaz