wiórkami i/lub truskawkami. Zalewamy czekoladą i odstawiamy do lodówki. Gdy czekolada zastygnie, podajemy ją z gorącym spienionym mlekiem i rozpuszczamy w nim łyżeczki. Smacznego :) Artykuł Czekoladowe łyżeczki z kokosem i truskawką pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogmasa będzie za gęsta dodać jajko i jeszcze ,ałkujemy ciasto i wykrawamy szklanką krążki oraz dziurki w środku wrzucamy na olej. Dekoracja dowolna, u mnie polewa czekoladowa i kokos
Moje WyrobyDziś kolejna propozycja na krem idealny do przekładania tortu czy dekoracji babeczek. Pyszny, lekki, kokosowy. W sam raz dla miłośników kokosu. Krem przygotowany jest naprawdę szybko a smakuje rewelacyjnie. Składniki: * 200 g śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * 5 łyżek mleka kokosowego z puszki (potrzebny jest sam miąższ, aby go uzyskać należy co najmniej dzień wcześniej puszkę mleka
Zrób to smacznieOtwieramy piekarnik i zostawiamy do ostudzenia, po czym wstawiamy na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Polewamy polewa z tego przepisu. (wystarczy 1/2 z składników). Posypujemy kokosem. Oryginalny przepis: olgasmile
Szkrab Je SamZostało mi troszkę kokosu i kajmaku w puszce. Wystarczyło to wymieszać i już było nadzienie gotowe do rogalików. składniki na całość (ja piekłam z połowy składników) 1 kg mąki tortowej 3/4 szklanki cukru brązowego 1 kostka margaryny 4 jajka 10 g suchych drożdży 1 małe opakowanie śmietany 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do pierników 1 łyżeczka cynamonu nadzienie
Moje WyrobyMieszanka dwóch zupełnie innych smaków. Ciecierzyca i kokos? A w dodatku w postaci ciasta? Warto przygotować dla gości! Składniki: 2 jaja 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki mąki z ciecierzycy 2 łyżki mąki kokosowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą pianę, następnie dodajemy olej i ponownie miksujemy. Następnie
Truskawkowa Fiestabardzo smaczny. Tym razem, zamiast mleka, jako baza posłużył nam napój roślinny AdeZ. SKŁADNIKI: - 2 banany - 1 ananas - 2 pomarańcze - 800 ml napoju roślinnego Adez o smaku kokosu Ananasa obieramy i kroimy w drobne kosteczki. Banany kroimy na drobne plastry. Pomarańcze obieramy ze skórki i wyciskamy sok. Wszystko wrzucamy do pojemnika, zalewamy napojem roślinnym AdeZ i blendujemy. Porcje
Związek na patelniserii piekę w weekend. Idealne połączenie gorzkiej czekolady i kokosu. Kilka razy koleżanka wracając z pracy w kawiarence przynosiła ze sobą muffinki, a raczej ze względu na wielkość powinnam napisać muffiny. Były tak czekoladowe i rozpływające się w ustach, że postanowiłam je odtworzyć, a ten przepis to wynik moich poszukiwań, które dalej trwają :). Na blogu jest już przepis na najprostsze
Na moim talerzuPraliny -200g orzechów/nasion -180g suszonych owoców -2 łyżki oleju kokosowego -dodatki do obtoczenia: kakao, mak, kokos, płatki róży itd. Dodatkowo -figi -garść różnych orzechów KRUCHE CIASTO 1. W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, syrop klonowy, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. 2. Mąki i kakao wymieszać, dodać wcześniejszą mieszankę oleju i syropu oraz
Candy Pandasprzepyszne, są lekko wilgotne, bogate w błonnik, bo zawierają sporo otrąb pszennych i płatków owsianych. Mają niesamowity smak dzięki chipsom z kokosa - ale takim prawdziwym tj. tylko wysuszony kokos. Polecam Wam, są bez mąki i bez cukru. Idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie dla dzieciaków do szkoły, czy też jako szybkie śniadanie, bądź po prostu przekąska. PRZEPIS NA BANANOWE CIASTECZKA
SMYKWKUCHNItutaj użyłam ciemnych herbatników i zielonego kokosu a link do przepisu znajdziecie tutaj klik
Moje Wyrobykroimy w kostkę. Wrzucamy do blendera, dodajemy jogurt, cynamon, namoczone płatki i syrop. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy. Smoothie przelewamy do miski i układamy na nim owoce. Wszystko posypujemy kokosem i sezamem
Kulinarne przygody Gatitytylko cukier najlepiej zmielić w młynku), wymieszałam dokładnie całość. 3. Na talerz wysypałam wiórki kokosowe, łyżką nabierałam porcje ciasta i zwilżonymi wodą rękami formowałam kulki, które później obtaczałam w kokosie. Ręce co jakiś czas zwilżałam wodą, żeby kulki lepiej mi się formowały. Gotowe kulki najlepiej włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego
kruche babeczkikilka godzin (najlepiej na całą noc). Gdy pudding zgęstnieje przygotowujemy owoce - jeśli są mrożone to najpierw częściowo rozmrażamy, następnie wrzucamy do blendera. Powstały mus wykładamy na pudding. Posypujemy kokosem i posiekanymi orzechami, dodajemy kilka plasterków świeżych owoców. Pałaszujemy z uśmiechem na ustach
W poszukiwaniu inspiracji