Kokos, ciasto, ser i maliny - połączenie które zwala z nóg! Koniecznie wypróbuj ten mix smaków. Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami siostry Anastazji, jedynie co zmieniła bym w tym przepisie to ilość ciasta, wychodzi go po prostu za dużo. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaarozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem. składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów 2 galaretki krystaliczne o smaku cytrynowym 330 ml śmietany
Smakowite DaniaNastępnie dodajemy stopniowo (po jednej łyżce) cukier puder, następnie mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny, cały czas ubijamy. Masa powinna być gęsta, błyszcząca. Przestajemy ubijać i porcjami dodajemy kokos, delikatnie mieszamy łyżką. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, można złożyć go podwójnie. Za pomocą łyżeczki wykładamy małe porcje masy kokosowej. Rada: po nałożeniu masę można delikatnie uformować palcami, żeby
Moniki SmakołykiOwsianka - z czekoladą - plus maliny - i kokos. To musi smakować dobrze i smakuje. Proste i szybkie śniadanie, które sprawi, że poranek będzie przyjemny a energia z posiłku zostanie z nami na dłużej
Milion Smakówtakie kuleczki znikają w zaskakująco szybkim czasie. Kuleczki są bez pieczenia i są bardzo łatwe do zrobienia. Polecane szczególnie dla tych, którzy lubią kokos, migdały i suszone mleko. Porcelana Bogucice. Składniki: 250 g masła 250 g cukru pudru 250 g mleka suszonego (pełne) 100 g wiórków kokosowych 100 g migdałów w płatkach 2 wafle tortowe (kwadratowe) 30 ml spirytusu
Ala piecze i gotujeCiasto Wenus to wyjątkowo puszysty i delikatny w smaku sernik, udekorowany słodziutkim dżemem wiśniowym i aromatycznym prażonym kokosem. Niebiański i delikatny jak chmurka. Rewelacyjny! Składniki: Biszkopt: 1 szklanka cukru 6 jajek 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 g sera białego z wiaderka 450 g śmietany 18% 2 śnieżki w proszku 2 galaretki cytrynowe
Krokusowy Dompomiędzy napojem roślinnym, a mleczkiem z puszki, które jest znacznie gęstsze. Odkąd robię domowe mleko kokosowe nie wyobrażam sobie go więcej kupować. Po pierwsze ma prosty skład: woda i kokos. Po drugie, mogę go przygotować, tyle ile akurat potrzebuję. Po trzecie, jego zrobienie jest banalnie proste, wystarczy jedynie dobry blender. Po czwarte, jest kilka razy tańsze niż jego sklepowy
Fabryka pomysłówindykiem, rukolą, pomidorem i oliwką 39. Chrupiące nuggetsy z indyka pieczone w piekarniku 40. Kabanosy w cieście francuskim 41. Kulki mocy 42. Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43. Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44. Ciasteczka kokosowe 45. Włoskie mini pączki z ricotty
kruche babeczkikomunii i wesel. Deser przygotowuje się na bazie jaj kurzych. Do ubitych jajek dodaje się żółtka utarte z cukrem, a konsystencję deseru utrzymuje żelatyna. Ozdabia się go owocami lub kokosem. Lekki, puszysty, o konsystencji pianki. Bardzo prosty do przygotowania. Z największą przyjemnością dzielę się super smacznym przepisem. Przeglądając zdjęcia odkryłam, że nie został jeszcze opublikowany, dlatego nadrabiam zaległości. Przepis pochodzi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cukrem. Dodajemy budyń, zagotowujemy do uzyskania gęstej masy. Studzimy. Masło ubijamy. Dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę. Na biszkopt wykładamy połowę masy. Układamy rurki, drugą część masy, posypujemy kokosem..m Chłodzimy przez min. 12 godzin
Lena Gotujeskładniki 4 andruty 1 puszka masy krówkowej o smaku kakaowym 400 g miałam troszkę migdałów, zmiksowałam je blenderem – ok 7 łyżek migdałów troszkę kokosu, może być 1 łyżka masę korówkową razem z pozostałymi składnikami wymieszać, a potem smarujemy andruty, nakładamy następny, smarujemy itd. W sumie trzeba posmarować tylko 3 andruty 4 nakładamy i potem przykładamy deseczkami .Mi właśnie wystarczyło
Moje Wyrobyczekoladą i dżemem 28. Pieczone pierożki krucho - drożdżowe z marmoladą 29. Kruche ciasteczka z żurawiną, gorzką czekoladą, słonecznikiem i płatkami owsianymi 30. Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem
kruche babeczkiponad 1400 mg, czyli tyle co w prawie 1,2 litrze mleka Przepisy z makiem 1) FANTAZJA MAKOWA 2) ŚWIĄTECZNE PIEROGI MAKOWE 3) ORZECHOWA ROLADA Z BIAŁYM MAKIEM I KOKOSEM 4) GWIAZDKI Z MAKIEM 5) KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM
Kuchnia MagdaLenyrumu niepełna szklanka mleka wykonanie: Masło ucieram z cukrem i jajkami na puszystą masę. Dosypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika, migdałami i kokosem. Następnie dodaję rodzynki (wcześniej namoczone i odsączone) oraz kandyzowaną skórkę cytryny i pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszam. Na koniec dodaję rum i mleko i jeszcze raz dokładnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem
babka w formieChrupiący bananowiec Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte
Cynamonowe szczęście