cukru 1/4 łyżki cynamonu 1/3 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia W misce mieszamy jajka, mleko, cukier i cynamon. W drugiej misce mieszamy pokruszone płatki z kokosem (moja rada: jeżeli nie dajecie kokosa zwiększcie proporcje płatków do 3/4 szklanki). Kromki chleba maczamy w jajku a następnie w płatkach z kokosem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania
Kuchnia w oparachJakiś czas temu naszła mnie ochota na ciasto kokosowe. Mam w swoim zeszycie kilka przepisów na różnego rodzaju ciasta z kokosem, jednak tym razem postanowiłam spróbować czegoś nowego. Był to super pomysł, bo również i to ciasto okazało się wyśmienite w smaku. Delikatne, nie za słodkie, smaczne. Nawet niektórzy członkowie rodziny, którzy kręcili nosem na wieść, że będzie ciasto(...)kokosem, nie mogli się go nachwalić:) Biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu 10% 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii 150 g białej czekolady 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo
Smaki Na TalerzuSkładniki : Spód: 1 szklanka daktyli 2 szklanki wrzatku 2 szklanki płatków owsianych Krem 1 szklanka kaszy jaglanej 1 szklanka kokosu Miod Do dekoracji Jagody goi Przygotowanie Daktyle zalewamy wrzątkiem na około 15 minut. Wyciagamy daktyle i osobnym naczyniu blendujemy na mus Do wody z daktyli dodajemy zmielone płatki owsiane i mus z daktyli. Miksujemy na gladki krem. Wykladamy(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 minut Krem: Kasze jaglana dobrze płuczemy. Zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy do czasu wchłonięcia przez kasze calej wody. Kokos zalewamy 2 szklankami wrzatku i blendujemy na mus. Dodajemy kokosowy mus do ugotowanej kaszy i jeszcze raz blendujemy. Przestudzamy do około 40 stopni i dosładzamy miodem wg uznania. Krem nakladamy
Szkrab Je Sammąka do podsypania, · cukier brązowy do posypania. Przygotowanie: Nadzienie: Do garnka o szerokim dnie wsypujemy kokos, delikatnie prażymy, ciągle mieszając. Następnie dodajemy cukier, wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do przestygnięcia. Jajka roztrzepujemy, przelewamy do kokosu i całość dokładnie mieszamy. Ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko z masłem, do momentu, aż się roztopi
Moniki SmakołykiKeks 2016 Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Muffinki owsiane z marchewką i cynamonem Murzynek Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem
Moja smaczna kuchniawłaściwości, dlatego powinien na stałe zagościć w naszej kuchni. Mleczko bogate jest w witaminy B2, B6, kwas foliowy oraz składniki mineralne, jak: magnez, potas, selen, miedź, mangan, cynk, żelazo . Kokos zawiera więcej potasu niż powszechnie uważany za jego skarbnicę – banan. Jest tez doskonałym źródłem elektrolitów i nawadnia organizm , chroniąc przed odwodnieniem. Kokos w niemal 90% składa się z tłuszczów nasyconych
Sama słodycz i szczypta chilimałe mazurki: na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli na nadzienie: 1/2 szklanki śmietanki 30% 80 g kokosu 2 łyżeczki cukru pudru 3-4 łyżki likieru kokosowego lub śmietankowego dodatkowo: 4 kostki czekolady 2 łyżki mleka kolorowe żelki listki mięty Składniki ciasta szybko zagnieść. Foremki do tartaletek(...)piec aż się zarumienią, czyli około kwadransa. Wystudzić. Mleko podgrzać, wrzucić czekoladę i rozpuścić. Wysmarować nią środek mazurków, odstawić do zastygnięcia. Kremówkę wlać do rondelka, wsypać kokos i cukier. Gotować kilka minut na małym ogniu aż wiórki całkowicie wciągną śmietankę. Wystudzić i wymieszać z likierem. Nałożyć na mazurki, wierzch wygładzić. Udekorować żelkami i listkami mięty
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacelu, więc na zdjęciu nawet nie ma żadnej "oprawy" wielkanocnej ;) Najważniejszy jest jednak smak, a ten broni się sam. Zwłaszcza jeśli tak jak ja jesteście wielbicielami kokosu :) Nie będę się zbytnio rozpisywać, bo czasu coś u mnie jak na lekarstwo, poza tym przyznaję, że chowam komputer w dzień przed dziećmi, bo non stop kłócą się o to który jaką(...)żółtka 200g masła 100g cukru pudru 40g kakao Szczypta soli Krem: 100g margaryny zwykłej typu „Palma”, „Kasia” 100g cukru pudru Łyżka zimnej wody 50g mleka w proszku 50g kokosu Dodatkowo: Kilka kostek deserowej czekolady Kilka małych czekoladowych jajeczek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy pozostałe składniki prócz kakao. Siekamy ciasto, a następnie zagniatamy. Dzielimy w proporcji ⅓ i ⅔ . Do większej
Kuchnia w czekoladziesię tymi przepisami z najbliższymi, w pracy, w domu, wszędzie, bo jest w czym wybierać! Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczona ricotta z gremolatą Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i dwoma serami Zapiekany
Moja smaczna kuchniaciasta z makiem *foremka 25*34 cm Składniki: na kruszonkę: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 3 żółtka na bezę: 4 białka szklanka cukru 100 g kokosu 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli dodatkowo: puszka masy makowej (ok. 800g) puszka moreli (ok. 400g) Piekarnik nagrzać do 180*C Składniki kruszonki wymieszać i palcami rozdrobnić(...)kruszonki. Wstawić do piekarnika i podpiec na złoto (ok. 10 minut). W tym czasie przygotować bezę kokosową: białka ubić ze szczyptą soli, następnie powoli dodawać cukier. Na końcu wmieszać kokos i skrobię. Na podpieczony spód wyłożyć masę makową. Na niej rozłożyć piane kokosową i pokrojone morele. Wierzch posypać pozostałą kruszonką. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze około
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną z połową mleka i dokładnie wyrobić. Drugą część zagotować wraz z cukrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ(...)MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ -BISZKOPTY-GALARETKA-MASA BIAŁA- KOKOS
Dziś Ja gotujeDelikatne, orzeźwiające ciasto cytrynowe z bitą śmietaną oraz kokosem to przepyszny i łatwy w wykonaniu deser, idealny dla wszystkich słodyczomaniaków, bardzo cytynowy smakołyk nie wymagający żadnego doświadczenia kulinarnego. składniki na tortownicę 26 cm spód 200 g herbatników 120 g rozpuszczonego masła masa 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (530 g) 4 żółtka 1/2 szklanki soku z cytryny 330 ml śmietany(...)dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Artykuł Ciasto cytrynowe z bitą śmietaną i kokosem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaSkładniki /1 porcja: – pół szklanki płatków owsianych – 2-3 łyżki kokosu – 1 banan – kilka świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka miodu – 50 ml mleka krowiego lub roślinnego Przygotowanie: Płatki górskie wsypujemy do miseczki i dodajemy 2-3 łyżki kokosu. Zalewamy wszystko przegotowaną wodą w takiej ilości aby pokryć wszystko w całości. Zostawiamy na kilka minut lub na całą
I LOVE LIFECzekoladowe placki z kokosem idealne na śniadanie lub kolację. Pięknie rosną podczas smażenia, wspaniale smakują. Polałam je syropem daktylowym, ale można także posypać cukrem pudem, polać miodem lub podać z kleksem śmietany. Do tego polecam szklankę mleka lub kakao i mamy gotowe śniadanie dla dzieci. Jeżeli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia(...)zmiksować. Na patelnie wlać łyżkę oleju i nakładać łyżką małe placuszki. Smażyć na rumiano z dwóch stron. Na talerzu polać syropem daktylowym lub oprószyć cukrem pudrem. czekoladowe placki z kokosem
O kuchni z uczuciemOdstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję masę bułeczkową. Ucieram. 3. Posypka: Łyżkę masła rozpuszczam razem z cukrem. Dodaję wiórki kokosowe. Mieszam i smażę do momentu, aż kokos nabierze złotego koloru. 4. Jeden blat biszkoptu smaruję dżemem porzeczkowym. Wykładam połowę masy kokosowo- bułeczkowej. Wyrównuję. Na masie układam drugi blat biszkoptu. Wykładam pozostałą masę. Wyrównuję. Wierzch ciasta posypuję podsmażonym(...)kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasi