mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaŚwietna propozycja na deser dla osób lubiących kokos, ale również i jabłka! Delikatny smak rozpływa się w ustach, a smak pozostaje na dłużej. Składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki kokosowej 7-8 łyżek gazowanej wody 10 tabletek słodziku cynamon szczypta proszku do pieczenia aromat jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy cynamon, proszek do pieczenia
Truskawkowa Fiestawyrównujemy. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, a następnie przekrawamy ciasto wzdłuż na pół. --> Biszkopt orzechowy: --> Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Studzimy. --> Masa budyniowa: --> Do miski
Marta Gotujeblogu picante-jalapeno. Oczywiście bez zmian się nie obyło. Sezam i orzeszki ziemne musiałam wymienić na inne smakołyki. Efekt jest naprawdę smakowity!!! Jaglana granola pachnaca kokosem 2 szkl. płatków jaglanych 1/3 szkl. pestek słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy by miód i olej
Dzieje kuchennej WiewióryDelikatny biszkopt, masa kokosowa i polewa czekoladowa. Ciasto pyszne, ale bardzo delikatne. Trzeba uważać przy krojeniu. Jeśli ktoś lubi kokos to polecam :) Składniki na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na puszystą masę, ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać mąkę z proszkiem
Agusiowe smakołykijuż od dawna nosiłam się z zamiarem, żeby opublikować wersję kokosową odpowiednią dla wegan i osób, które nie tolerują laktozy. Teraz zmotywowała mnie do tego ogłoszona na Durszlak.pl "Akcja KOKOS" ;) Ta quinoa jest potrójnie kokosowa, w przepisie znajdziecie mleko kokosowe, olej kokosowy i cukier kokosowy. Polecam! Składniki: pół szklanki ziarna białej quinoy 1 szklanka mleka kokosowego 2/3 szklanki wody
Quinoa Raz!sicie. Przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami mleka i szklanką wody. Gotować na małym ogniu ok 20 minut. Do ugotowanej kaszy wlać pozostałe mleko i mleczko kokosowe, wsypać kokos i dosłodzić do smaku. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka i całość dodać do kaszy. Gotować jeszcze ok 15 minut często mieszając aby się nie przypaliło. Lekko przestudzić
Smakołyki Asigrubości formy – najlepiej sprawdzać patyczkiem już po 35 minutach). Składniki polewy zagotowujemy w rondelku, co jakiś czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy jeszcze gorące ciasto. Ozdabiamy orzechami i kokosem – można też użyć innych bakalii, posypek czy jadalnych kwiatów. Murzynek na maślance świetnie smakuje na drugi dzień – kiedy polewa wsiąknie w wierzch ciasta. Przechowujemy go w temperaturze pokojowej
Poezja smakuSchłodzić w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc. Kokosowy wierzch: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier (1/2 łyżki) oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni (uważać, aby nie spalić). Gdy wiórki przestygną to posypać nimi wierzch masy serowej. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówdeser z chia. Dla kogo: dla fanów zdrowego trybu życia dla tych, którzy zrobili tartę a la Bounty i nie mają co zrobić z resztą mleczka kokosowego dla kochających kokos Składniki: 250ml mleka kokosowego 3 łyżki nasion chia 2 kiwi Wykonanie: Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym i wkładamy do lodówki, na co najmniej kilka godzin, a najlepiej
Mania Wypiekaniadomowych słodkości to czas stracony... :-) Jako, że majówka nadciągała wielkimi krokami pora była uzupełnić prowiant na wyjazd. Jako pierwsze przedstawiam Wam ciasteczka bardzo kokosowe, tzw. kokosanki. Dla nas (wielbicieli kokosu)- pyszności. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie wewnątrz, z czasem pewnie stwardnieją, ale podejrzewam, że u nas nie doczekają tego czasu... Z poniższych ilości wyszło mi 40 sztuk. Inspiracją był przepis znaleziony
Smaczne ZdroweViolaPassion Następne Indyjskie danie które pobudzi nasze zmysły Kurczak w sosie KORMA to nic innego jak sos oparty na migdałach i kokosie. Wbrew pozorom nie jest to potrawa mega słodka ,ale soczysta ,gęsta i pełna walorów zapachowych i smakowych. Jest dość prosta do przyrządzania CZAS OPERACYJNY OKOŁO 1.5 h ViolaPassion Obiecuję że opiszę wszystkie potrawy które znalazły się na moim
Viola cooks with passionmalinowej (lub innej) Składniki kruchego ciasta zagnieść, owinąć je folią i wstawić na godzinę do lodówki. Blaszkę wyścielić papierem. Białka ubić na pianę. Jogurty zmiksować z cukrem, olejem, kokosem i budyniami. Delikatnie wmieszać pianę z białek. Schłodzone ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować na dnie blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i podpiec przez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialimonki, wszystko blendujemy na jednolity krem. 3. Dodajemy syrop z agawy i siekamy drobno miętę. Mieszamy z masą. 4. Wykładamy i przybieramy ulubionymi dodatkami ( u mnie kokos i jagody goi) Smacznego
vaniliowoczekoladowazrobienie zdrowych słodyczy, którymi nie możesz pogardzić. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 100 g płatków jaglanych (lub owsianych) 40 g kokosu 90 g namoczonych rodzynek (lub daktyli) 2 duże banany 2 -3 łyżeczki kakao (lub karobu) Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału
Via Gusto