Blueberry Corner by "jagodzianka" Żurawina jest wieloletnią, płożącą krzewinką. Jej owocem jest mięsista, ciemnoczerwona jagoda, która w smaku jest kwaśna i lekko gorzkawa i … Przeczytaj cały artykuł Post Żurawinowa tarta z bezą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerUpalne, letnie dni nadchodzą. Trochę nieśmiało i niechętnie ale jesteśmy już bliżej upalnego lata niż dalej. Z niecierpliwością czekamy na letnie popołudnia, ciepłe wieczory, pikniki na
Made By Mom And Sonnaturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 100 g chudego twarogu 60 g jogurtu naturalnego 1/2 banana 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka stewii/miodu/ksylitolu 2-3 łyżki jagód (u mnie mrożone) Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego jem codziennie do większości moich
Zdrowie na języku :Pszczypta soli 150 g cukru 1 łyżka cukru brązowego 0,5 łyżeczki octu Krem 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 150 g dżemu z jagód leśnych Nasza Chata borówki amerykańskie Przygotowanie: Zimne białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Cukier biały i brązowy wymieszać i dodawać stopniowo cały czas miksując do białek. Miksować do momentu
Ala piecze i gotujesłoika :) W leniwe sobotnie poranki wszytko mieszam w misce .... Naprawdę jest pyszne :) Składniki: 8 łyżek płatków błyskawicznych gryczanych 1 małe jabłko (starte na tarce wraz ze skórką) 1 łyżka jagód goi 1/2 banana 6-7 czubatych łyżek jogurtu 1 łyżeczka płynnego miodu (opcjonalnie) 1 łyżeczka soku z cytryny Jabłko skropić cytryną, banana pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z miodem
Delicious Titbitspomysł na pożywny koktajl - z owocami, płatkami owsianymi i mlekiem kokosowym. Błyskawiczny pomysł na coś zdrowego i pysznego! Składniki: po pół szklanki świeżych lub mrożonych: malin, jagód, truskawek 1 dojrzały banan 1 łyżka płatków owsianych łyżka miodu mleko kokosowe - dla uzyskania pożądanej konsystencji Miksować wszystko w blenderze przez ok 2 minuty
Kulinarne InspiracjeDrożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 300 ml mleka 100 g cukru 2 jajka 50 g masła 580 g mąki pszennej Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Masło rozpuścić i przestudzić. Masło i rozrobione drożdże wymieszać z mąką, cukrem oraz
BullioWspaniały deser o świetnym smaku i konsystencji. Piankowy deser zasmakuje nawet osobą, które raczej nie przepadają za marshmallow. Deser wychodzi delikatny i niezwykle puszysty. Możemy go
Słodka Stronakarkówki z dzika, 150 g mięsa z uda kaczki, 500 g podgardla, 8 jagód jałowca, 6 owoców ziela angielskiego, 12 ziaren pieprzu czarnego, 2 listki laurowe, gałązka rozmarynu, cebula, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 kg wątróbki z gęsi, 100 g suchej bułki, 6 jajek, 3 zmielone owoce jałowca, 100 ml żubrówki, sól, pieprz, tłuszcz – najlepiej gęsi Mięso włożyć
królestwo garówUdziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego tymianku, 50 g słoniny – najlepiej wędzonej, skóra z tłuszczykiem z wędzonki – prawdziwej! 2 cebule, 30 g podgrzybków suszonych, 2 gałązki świeżego tymianku, 300 ml czerwonego wytrawnego wina, ok. 200 ml wody, 5 łyżek masła
królestwo garówŻeberka z dzika, gałązki jałowca, 5 jagód jałowca, 4 owoce ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, sól, torebka do pieczenia, Żeberka umyć, osuszyć. Na dnie dużej patelni z grubym dnem ułożyć gałązki jałowca. Położyć ruszt – (najlepiej, gdy ma nóżki, dzięki czemu jest przestrzeń między ziołami a mięsem) na nim mięso i przykryć szczelnie – ja uszczelniam folią aluminiową pokrywkę. Ustawić
królestwo garówłopatki wieprzowej, 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka jagód jałowca, 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego, 3 listki laurowe, garść rozmarynu, 1,5 łyżki soli, Czosnek rozgnieść, przyprawy zmielić, wymieszać z solą i posiekanym rozmarynem. Mięso umyć, osuszyć natrzeć przyprawami i odstawić na 24 godziny. Mięso posmarować tłuszczem (smalec, olej) i wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówniego bardzo dumni, przez kolejne sześć lat wino to otrzymywało trzy kieliszki w przewodniku Gambero Rosso . Kolor ciemny rubin z refleksami granatu. Zapach jest intensywny dominują aromaty czerwonych jagód, czarnej porzeczki, śliwki, dzikich wiśni i ziół. Wino jest pełne dobrze zrównoważone z pikantnymi nutami. Taniny są bardzo ładnie wtopione. Delikatne, kompletne wino. Andrea polecał je do dań z koniny
królestwo garów