z jagodami - 7023 przepisów (strona:297/469)

Przechowywanie żywności 156

buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne

moj przepis na
Leśny skrzat 211

pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić puszkę wylewając wodę kokosową, wyjąć śmietankę łyżką. Smacznego! Leśny skrzat Leśny

moj przepis na
(Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem 192

nagrzanego piekarnika, piec około 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7

moj przepis na
Pierogi z serem na słodko 120

Długo nie robiłam pierogów. Chyba ostatni raz w wakacje jak był sezon na jagody. A ostatnio naszło mnie na słodkie pierogi z serem, które przypominają mi smak dzieciństwa. Można je podawać z ulubionymi dodatkami owocami, jogurtem, śmietaną czy po prostu posypane cynamonem. Jestem pewna, że będą smakować każdemu. Zapraszam!!!   Składniki na ciasto: 1 kg. mąki

Passion of Cooking
Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem 190

powstają, dopiero nabierają charakteru.  Lasy, jeziora, pasieki i trunki Coraz głośniej mówi się, że specyfiką lubuskiego są dary natury. Nasz region to lasy bogate w dziczyznę, grzyby i jagody; to niezliczona ilość malowniczo położonych jezior (spójrzcie na zdjęcie powyżej) bogatych w ryby. Przy takim bogactwie nie sposób nie zagospodarować nadwyżek, których nie da się zjeść na bieżąco. Ryby

Codzienna kuchnia niecodzienna
Słodki konkurs z Sante 133

gamę produktów, z którymi możecie zapoznać się na jego stronie internetowej. Ja od jakiegoś czasu zdrowiej się odżywiam, więc przesyłka od Sante była zdecydowanie przyjemnym zaskoczeniem. Chia, komosa, ostropest, jagody goji… brzmi dziwnie, ale z tym można przygotować naprawdę ciekawe dania. Może Wy również zechcecie urozmaicić swoją dietę? Jeśli tak to mam dla Was niespodziankę

Pasja Smaku
Buchty z jagodami 162

Składniki: 500g mąki pszennej + 2 łyżki 50g świeżych drożdży 1 jajko 1 szklanka mleka 70ml oleju rzepakowego 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki mały słoiczek jagód Wykonanie: Mleko podgrzać, dodać pokruszone drożdże, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki. Poczekać aż drożdże wyrosną. Wyrośnięte dodać do mąki i reszty składników. Ciasto wyrabiać można podsypywać mąką. Gdy ciasto nie będzie się lepiło(...)rąk, formować placuszki do środka dać łyżeczkę jagód i zlepiać brzeg układać niezbyt ciasno w tortownicy. Piec ok 30 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem

Pychotkaaa
Sernik jogurtowy na zimno z owocami lata na słonym spodzie 168

strzałem w 10! Wraz z malinową galaretką, masą serowo-jogurtową i słonym spodem tworzą prawdziwą orzeźwiającą, lekką, owocową bombę! Do galaretki możecie dodać też inne owoce np. borówki i jagody, w dowolnych proporcjach. Składniki: Spód: 3/4 szklanki rozpuszczonego masła 3 łyżki cukru 2 szklanki (ok. 200 g) rozgniecionych paluszków lub precelków Masa serowo-jogurtowa: 350 g twarogu na serniki

MyCookBook.pl
Gulasz z sarny 168

maślanki 15 dkg surowego boczku w plasterkach 2 duże cebule 10 g suszonych borowików 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka wody oliwa sól pieprz 4 jagody jałowca mąka do oprószenia     Przygotowanie:   Mięso z sarny myjemy, suszymy i zalewamy maślanką. Trzymamy je w lodówce, marynując je w maślance 3 - 4 dni. Po wyjęciu

Lili w kuchni
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 192

Witamina E  Właściwości: wzmacnia odporność, działa pozytywnie na system immunologiczny Dzienne zapotrzebowanie: 4-15 mg Źródło występowania: produkty zbożowe, pestki, kiełki, nasiona, oleje roślinne, pietruszka, morele, brzoskwinie, czarne jagody Witamina K Właściwości: utrzymuje prawidłową krzepliwość krwi, hamuje rozwój raka Dzienne zapotrzebowanie: 75 µg Źródło występowania: rzepa, brokuły, ogórek, jajka, jogurt, awokado, brzoskwinie, ziemniaki, olej sojowy i szafranowy

Fit & Healthy Life
Żytnio-ryżowe korzenne babeczki dyniowe 140

sporej miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy jajka i puree i dokładnie łączymy. Dodajemy bakalie (u mnie orzechy brazylijskie, jagody goji, rodzynki, skórka cytrusowa, daktyle). Przekladamy ok 2 łyżek masy do foremek wcześniej wysmarowanych tłuszczem. Pieczemy 20-25 minut do suchego patyczka, sprawdzając co jakiś czas czy babeczki się nie przypiekają

Bazując na smaku
Pierogi z jagodami! 135

śmietaną. Dodatkowo można ślicznie wykończyć brzegi pierożków i urozmaicić jedzenie:) Pięknie i zachęcająco wyglądają na talerzu. Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 1szklanka gorącej wody Składniki na nadzienie: 400g jagód, oprószonych mąką ziemniaczaną Sposób wykonania: Z mąki i gorącej wody wyrabiamy ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Nakładamy nadzienie i zawijamy brzegi pierogów. Gotujemy 10-15 min w osolonej wodzie

Kuchnia Pani Wiosny

Proponowane wyszukiwania